Norra Florida: Vackra stränder och USA:s äldsta stad

4
3489

Norra Florida, mesta delen kallas “The Panhandle”, är ett enormt område. 650 kilometer från Atlanten till Alabamagränsen.
Trots konkurrensen från mer kände strandorter är det i norr vi hittar de allra vackraste stränderna samlade i en och samma region.
St Augustine i nordöst är det självklara målet, åtminstone utflyktsmålet.

Norra Florida – stort område få turister besöker

Norra Florida sträcker sig från historiska staden Pensacola, vid delstatens västra gräns, österut till St Augustine, USA:s äldsta ännu bebodda stad.

Ursäkta att vi tjatar om Floridas storlek, men det är viktigt att komma ihåg att vi inte pratar om en semesterdestination utan om en delstat som är väldigt stor.
Ett bra exempel är att enbart norra Florida till ytan är lika stort, t o m troligen större, än de delar vi som turister vanligen kommer i kontakt med.

Från miltals av natursköna, obebyggda stränder, lugna fiskesamhällen och till pittoreska historiska distrikt till Jacksonville, en av USA:s ledande hamnstäder och Floridas största stad, omgiven av mindre tätorter.

Få Florida-besökare når denna del av Florida som dock är ett utmärkt sommarresmål. Vintern är för kall och under delar av våren ska man undvika stränderna vid Mexikanska Golfen på grund av att det ofta är stökigt när amerikanska ungdomar har ledigt från skolorna.

Tallahassee är Floridas huvudstad, exakt mitt emellan Atlanten och Alabama.
Och apropå huvudstäder: Pensacola var huvudstad i Västra Florida och St Augustine var huvudstad i Östra Florida innan man lade grunden till nuvarande delstaten.

Här uppe i norr har vi ägnat lite extra utrymme åt Panama City Beach eftersom vi tycker att det är ett utmärkt mål för härliga bad i Mexikanska Golfen.

Det är inte tack vare att det är i St Augustine som Florida.nu för tillfället har sin adress, som USA:s äldsta stad får det stora utrymmet i denna sektion. St Augustine är i självklar topp-position bland platserna i norr för den som har tid att köra åt det hållet, till exempel som en utflykt från Orlando. Absolut värt en övernattning!

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

Norra Florida, strand St Augustine
©PIXABAY

Comments are closed.