Östkusten i Florida – från raketfart till öde stränder

1
5364

Östkusten i Florida förvånar med sina öde natursköna stränder. Det blir sällan trångt trots att denna kust har de populära surfstränderna.
Trots att kusten har massor av småstäder, och östkusten egentligen är mer exploaterad än västkusten, möter vi ovanligt många obebyggda områden.

Florida före resan. Östkusten i Florida, Florida stränder östkusten
©PIXABAY

Från Daytona Beach söderut utmed Atlantens kust

Med start i Daytona Beach i norr, vidare med raketfart (!) till “The Space Coast” d v s framförallt Kennedy Space Center och närliggande Cocoa Beach.

Trots att östkusten är mycket mer bebyggd än västra sidan av Florida hittar vi sköna öde naturstränder om vi väljer att köra delar av vacka A1A, kustvägen som går via öar i Atlanten längs stora delar av kusten.

Östkusten i Florida är alltså en mix av fartfyllda Daytona Beach (även om det är låga hastigheter på stranden numera), ännu mer fartfyllt vid “The Space Coast” med Kennedy Space Center och de många stränderna som gör att det inte ens känns trångt på populära Cocoa Beach.

Östkusten i Florida: A1A är vacker kustväg utmed Atlanten

Östkusten har också lugnare områden bland de ändlösa apelsinodlingarna, fyllda av historiska minnesplatser från tiden då de spanska kolonisatörerna härjade som värst här.

Också kuststräckor som faktiskt är obebyggda. Det är denna del av A1A (kustvägen) som man ska sikta in sig på. En härlig väg som följer hela kusten.
Det tar många dagar att köra hela, så sikta in er på en eller ett par etapper.

En mix av det riktigt gamla Florida och morgondagens teknologi.
Inom detta kustområde är vi aldrig på längre avstånd än två timmar till Orlandos nöjen.

Floridas östkust är ett långsträckt kustområde, så trots att vårt innehåll i denna sektion är ganska sparsamt finns det massor av städer och samhällen. I takt med att vi hinner utforska mer kommer denna sektion att växa.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

LÄS MER: Östkustens stränder, guldkorn vid Atlanten

1 COMMENT

Comments are closed.