En hotell-varning att ta på allvar: Gästerna flyr från kända hotellområden och hotell i Orlando!
Unik statistik avslöjar att gästerna inte vill återvända.
Detta är fakta som hotellindustrin och turistorganisationerna vill hålla hemliga.

Florida.nu avslöjar sanningen bakom de extremt låga priserna i vissa områden.

Booking.com  

Därför återvänder inte gäster till kända hotell och områden i Orlando

När Orlando var nytt som resmål, och började etablera sig som ”Världens största nöjesfält”, byggdes hotell i en rasande fart. Det var framförallt ett par områden som kom att stå i centrum: Westgate och Kissimmee.
Numera är det helt andra områden som rekommenderas. Exempel: International Drive och Lake Buena Vista.

LÄS MER: Boka bästa biljetterna till Orlandos nöjesparker

Florida.nu har tagit del av unik statistik om vilka områden som är populärast samt vilka områden besökarna inte vill återvända till.

I USA, och inte minst i Florida, sker förändringar snabbt. Ett område, ett kvarter, som var bra för några år sedan kan idag vara helt ”ute”.
Det gäller såväl storstäder som turistorter i Florida. Bästa exemplet är Orlando – Floridas mittpunkt och centrum för nöjesaktiviteter.

Hotell-varning: Kriminalitet och prostitution

Florida.nu har följt området/staden, parkerna och hotellområdena sedan 70-talet, och vi har bra kontroll. Inte minst eftersom vi besöker Orlando ofta.
Vi träffar representanter för turistindustrin, besöker parkerna, pratar med hotellägare, inspekterar hotell – nya som gamla – för att alltid kunna vara uppdaterade.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

Florida.nu har bott i alla områden. Vi har genom åren lärt oss konsten att boka bra hotellrum. Vi strävar alltid efter att hitta bästa informationen.
Samtidigt har vi, tragiskt nog, tvingats uppleva en nedåtgående spiral för både Westgate och Kissimmee. Speciellt beklagligt eftersom vi verkligen gillade stämningen och attraktionerna i Old Town Kissimme (även nära till Westgate).
Idag måste vi skriva: Håll er därifrån!

Kalla fakta: Hemlig statistik från hotellindustrin i Orlando

Det går nämligen inte, med gott samvete, att rekommendera något av dessa områden. Det är därför vi kommer med denna hotell-varning.
Nedgången syns inte alltid på ytan. Men bakom fasaden finns kriminalitet och prostitution, på grund av USA:s finanskris och att områdets hotellägare inte förmått anpassa sig till nya tider.

När vi ser att man kan boka en natt för 25 dollar är det en stor varningstriangel.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Det finns en annan baksida: Priser i denna nivå drar till sig gäster du knappast vill umgås med eller ha som granne under Florida-semestern.
Allmänt: Sämre service, tredjeklass-hotell, inga mysiga uterestauranger eller barer, ingen underhållning.

   

Hotellindustrin i Florida har naturligtvis statistik på precis allting. Viss statistik går man ut med offentligt, för att skryta om framgångar. Annan statistik håller man hemlig.

Ett exempel:
Gäster brukar få fylla i frågeformulär. Bland annat ställs frågan: ”När ni återvänder till Orlando, skulle ni då välja samma område igen?”

Svaren, som Florida.nu fått från en säker källa, talar ett tydligt språk och anges på en skala från 1 till 5 där högsta betyget betyder ”ja, absolut” och bottenbetyget betyder ”nej, absolut inte”.

Statistiken och svaren bekräftar vad vi redan visste:
Våra favoritområden Lake Buena Vista och International Drive är i topp. De får 5 respektive 4.
Att Kissimme och Westgate båda får ettor (1) förvånar oss inte ett dugg.

GUNNAR HEDQWIST
PETER SUNESON

 
“rideways"
 
   

Booking.com