Floridas hemligheter – 10 platser som överraskar

0
2422

Floridas hemligheter – 10 relativt okända platser som överraskar.
Natursköna platser, historiska byggnader och ett ovanligt minne från president John F Kennedys tid under Kuba-krisen.
Dessutom Blowing Rocks, den ovanliga men också välbesökta stranden vid Atlanten, se videon!

©THE NATURE CONSERVANCY

Floridas hemligheter
©PINTEREST/CENTURE MINIMALISTS

Floridas hemligheter: Från skyddsrum till vargreservat

Florida-sajten Only In Your State skriver att “en av de bästa sakerna med Florida är, att oavsett hur bra du tror att du känner delstaten, kommer du fortfarande att stöta på en överraskande plats som du aldrig visste existerade. Var annars skulle du hitta ett sådant utbud av attraktioner?”

Att skriva om Floridas hemligheter är förstås lite lurigt. Hemligheter är okända. Inget på denna lista är okänt. Men utan tvekan är det ganska ovanliga utflyktsmål sajten tipsar om.

Morikami Museum and Japanese Gardens

De flesta har ingen aning om att en japansk kultur på högsta nivå kan hittas här i Florida. Besökare på detta museum i Delray Beach kan se utställningar om japansk konst och sedvänjor, prova japansk mat och promenera genom historiska trädgårdar med en imponerande Bonzai-samling.

John F Kennedys Florida Bunker

Visste du att ett speciellt skyddsrum byggdes för president John F. Kennedy i Florida på grund av hysterin under Kalla kriget? Denna bunker utformades för att hålla presidenten säker under jord på Peanut Island nära Kennedy-familjens bostad i Palm Beach.

Falling Waters State Park, Chipley

Vattenfall är ju inte det första man kommer att tänka på i Florida. Delstaten är så platt att vatten vanligtvis inte har långt att falla. Falling Waters har Floridas högsta och mest imponerande naturliga vattenfall. Planera ditt besök efter ett stort regn, så det kommer att finnas gott om vatten som rusar ner i ett 25 meter djupt s k “sinkhole”.

Floridas hemligheter
©PINTEREST/TRIPS TO DISCOVER

Blowing Rocks Preserve, Hobe Sound

En otrolig kalkstensformation vid Atlantens kust som är ett skådespel (under rätt omständigheter). När vågorna bryter mot stenarna skapas vattenkastader uppemot 20 meter upp i luften. Sevärt!

Venetian Pool, Coral Gables

Även på 20-talet sökte Miamis invånare och besökare svalka. Venetian Pool, som är resterna av stenbrottet där man bröt korall till det omgivande villaområdet, blev USA:s största sötvattenpool. Det lär vara den enda swimmingpoolen på National Register of Historic Places.

The Ancient Spanish Monastery, North Miami Beach

Kloster från 1100-talet som på 20-talet köptes av tidningsmagnaten William Randolph Hearst. Han hade ursprungligen tänkt placera den i Kalifornien (kanske vid Hearst Castle?). På grund av fraktproblem blev det ingen lösning för klostret innan det på 60-talet fick nya ägare och uppfördes i North Miami Beach och är nu en av “Floridas hemligheter”.

Big Shoals State Park, White Springs

Forsränning kan tyckas omöjligt i landets plataste delstat, men det finns faktiskt flera ställen med små forsar. Den största i Florida finns i Big Shoals State Park.

Florida Caverns State Park, Marianna

Inte ens geologiska experter vet hur stort Floridas underjordiska grottsystem är. Givetvis är de flesta vattenfyllda och grottor under jord som man kan besöka utan dykutrustning är sällsynta. Denna state park är ett lysande undantag. Här finns guidade turer och en bra campingplats.

Solomon’s Castle, Ona

Denna dolda pärla i lilla staden Ona ligger långt från motorvägarna. Konstälskare och ni som gillar Old Florida-attraktioner kommer att gilla konstnärens hem, galleri, restaurang och bed and breakfast. Två timmar från Orlando eller Clearwater Beach, en timma från Sarasota.

Seacrest Wolf Preserve, Chipley

Reservatet i nordvästra Florida är en ideell satsning för att öka allmänhetens medvetenhet om de faror som hotar vargstammen. Troligen den mest okända av “Floridas hemligheter”.

LÄS MER: Krogtips över hela Florida – topplista

LÄS MER: Boka aktiviteter i Florida hemifrån

LÄS MER: Boka kryssning från hamnar i Florida