12 natursköna vandringsleder i Florida – en per månad

0
1529

12 natursköna vandringsleder i Florida – ta en för varje månad.
Från lätt till långt.
Dessutom i olika delar av delstaten.
Vandringsleder i Florida ger dig en helt ny syn på en destination som mest är känd för stränder och nöjesliv.

vandringsleder i Florida
©FLORIDA STATE PARKS

Vandringsleder i Florida – det finns en uppsjö av dem. Vi har redan berättat om några av dem (och en del återkommer här). En av våra mest inspirerande Florida-bloggare gav oss idén till att ge lite mer information om vandringsleder i Florida.

Ta inte månadsförslagen nedan alltför allvarligt, välj fritt bland vandringsleder i Florida – när som helst på året!

Januarq: Sink Hole Trail at Falling Waters

En lätt vandring som hela familjen kan göra tillsammans. Drygt 1,5 kilometer – och med en överraskning: Floridas högsta vattenfall!

Februari: Jacksonville Baldwin Rail Trail 

Hela sträckan är över 20 kilometer, men det finns möjlighet att bara ta en del av leden. Historisk mark eftersom delar av stigen var en del av CSX järnvägslinje.

Mars: Kathryn Abbey Hanna Park

I denna park finns det chans att ta ett dopp. Man vandrar i våtmarker, bland myrar och bäckar, och belöningen blir en undangömd strand.

April: Black Bear Wilderness Trail

Vandra genom skogar, våtmarker och vid kanaler i en vildmark där man kan få se Floridas björnar. Vanringsleden i denna vildmarksmiljös är drygt tio kilometer finns i trakten av Sanford.

Maj: Savage Christmas Creek Preserve

Savage Christmas Creek Preserve är ett stort område som är rena himmelriket för blomsterälskare. Majsolen gör att de vllda växterna är i full blomning i detta underland vars vandringsrunda endast är lite drygt två kilometer.

Juni: Rainbow Springs Trail

En eftertraktad plats under sommaren – delstatsparken Rainbow Springs. Vandringen fram och tillbaka är cirka tre kilometer och besökaren ges chansen att se en av områdets allra vackraste naturliga källor.

Juli: Myakka River State Park Canopy Trail

Myakka River State Park är en av Floridas äldsta delstatsparker. Läs mer om Myakka-parken här. Även om många kommer hit för att se alligatorer ska man inte glömma vandringen bland trädtopparna – Nordamerikas första “canopy trail” som erbjuder utsikter över orörda landskap. Bland vandringsleder i Florida som verkligen ger dig en tidsresa till nybyggartider.

Augusti: The Juniper Springs Trail

Juniper Springs Trail är bland vandringsleder i Florida den som passar utmärkt för en varm dag i augusti. Vandringen är kort (drygt en kilometer) och den tar dig, via en tätt bevuxen, subtropisk skog, till en otrolig källa – glöm inte badkläder!

September: Corkscrew Swamp Sanctuary

Corkscrew Swamp Sanctuary, endast 30 minuter öster om Naples, är en populär naturpark. Tre kilometer på träbelagda gångstigar omgivna av gamla gigantiska cypresser.

Oktober: The Yearling Trail

Döpt efter författarinnan Marjorie Kinnan Rawlings succébok och en histirisk vandringsled i Fort McCoy sedan 30-talet. Vandringen går förbi gamla gårdar och passerar till och med en gammal familjekyrkogård.

November: Richloam Fire Tower Trailhead

Tyvärr inte längre tillåtet att gå upp i tornet som gett vandringsleden dess namn. Men av vandringsleder i Florida anses dock leden fortfarande vara så speciell och erbjuda så fantastiska vyer att den klassas som en av delstatens mest intressanta.

December: Pine Island Trail

Pine Island Trail går genom Blue Spring State Park och är en åtta kilometer lång runda genom vildmarken. Vandra i skuggan av tallskogen och nå fram till källan som under vintermånaderna lockar till sig övervintrande manatees (manater) tack vare att vattentemperaturen är perfekt för dessa gigantiska, och känsliga, marina däggdjur.

Florida Hikes har utmärkt och detaljerad unformation om att vandra i Florida och dessutom kan du läsa Only In Your States fullständiga artikel om 12 natursköna vandringsleder i Florida.
Sajten bjuder även på fullständiga adressuppgifter till dessa 12 natursköna vandringsleder i Florida, samt länkar till mer information om platserna.

LÄS MER: Dry Tortugas, den mest avlägsna nationalparken

LÄS MER: Floridas okända nationalpark ligger under vattnet