Fyra gratisbussar i Miami Beach – semester utan bil

1
3735

Utan hyrbil på Miami-semestern? Det kan fungera tack vare fyra gratisbussar i Miami Beach.
Och bussen är gratis!
I oktober 2017 blev hela trolley-systemet klart och den sydligaste linjen bytte namn till South Beach Loop A.

NYTT: Sedan denna text senast uppdaterades har det gjorts ytterligare förändringar av South Beach Loop. Därför en länk till den mest aktuella informationen om gratisbussarna i Miami Beach:

Fyra gratisbussar i Miami Beach
©GETTY IMAGES

KOLLEKTIVTRAFIK MIAMI BEACH

Fyra gratisbussar i Miami Beach
Fyra gratisbussar i Miami Beach
Fyra gratisbussar i Miami Beach
Fyra gratisbussar i Miami Beach

Nästa steg: Expressbuss i Miami Beach

Först som sist måste vi poängtera att det nog inte blir en riktig Florida-resa utan hjälp av hyrbil. Man blir väldigt begränsad till kvarteren där hotellen ligger. Inga längre utflykter på egen hand och man är begränsad till affärer och restauranger i närområdet.

I Florida har man svårt att ens stava till kollektivtrafik. Det gäller även i storstaden Miami.

Miami Beach (strandstaden utanför själva Miami) är alltså på väg att bli ett tänkbart undantag om man absolut vill undvika hyrbil.
Sedan tidigare går det en del vanliga busslinjer utmed den långsmala – och oerhört långa – ön. Numera också en rad s k trolleys, som är mindre bussar för kortare resor. (Trolleys används ofta vid nöjesparker, i naturparker, i strandområden o s v.)

Dagarna före julen 2016 var det premiär för den senaste trolley-nyheten som ska länka samman redan liknande existerande busslinjer längre norrut på ön. Nya Collins Link (eller Collins Loop) går från 37th Street till 74th Street och vänder söderut via Indian Creek Drive och är den fjärde och sista delen i stadens trolley-system.

Busslinjen erbjuder flera stopp längs Collins Avenue (huvudgatan i Miami Beach) och en rad möjligheter att byta till de övriga linjerna. Talespersoner för Miami Beach menar att man med har ett fungerande system av linjer som gör det möjligt att ta sig till alla delar av den starkt trafikerade strandstaden. Till exempel kan man, med byte av buss, åka från 5th Street ända upp till 88th Street.

Även om trolley-systemet nu anses vara klart finns det, enligt Miami Herald, planer på att Alton/West Loop ska byggas ut.
Dessutom finns det ideer om en expresslinje.

FYRA GRATIS-BUSSAR I MIAMI BEACH

Hur linjerna går kan du se på bilder längre upp på denna sida.

South Beach Loop A

Hette tidigare Alton/West Loop då linjen gick från 5th Street upp till Lincoln Road. Sedan slutet av oktber 2017 utökad och har bytt namn. Täcker nu in hela South Beach.

Collins Link

37th till 74th Street enligt beskrivningen i artikeln ovan.

Middle Beach Loop

Med västra delen av Lincoln Road som utgångspunkt tar den oss norrut längs Collins Avenue för att efter en tur mot Mount Sinai-sjukhuset (nära Julia Tuttle Causeway på västsidan) vända söderut igen ungefär samma väg.

North Beach Loop

65th Street, med en runda ut på Normandy Isle, vidare upp till 88th Street och då är vi så långt norrut som Surfside.

LÄS MER: Tips om aktiviteter i hela Florida

LÄS MER: Spara pengar på att boka Miami-aktivitet hemifrån

1 COMMENT

Comments are closed.