Aquatica – närkontakt med delfiner i vattenpark

3
2300

På avstånd är Taumata Racer det mest iögonenfallande på vattenparken Aquatica.
Mest populärt är dock Dolphin Plunge där man kan få sällskap av lekfulla delfiner under vattenäventyret.

Aquatica, som är Sea Worlds vattenpark och har havsmiljö som tema, ligger i samma område som moderparken och Discovery Cove.

Aquatica
©AQUATICA/SEA WORLD

Aquatica – havstema i vattenpark med 15 äventyr

Senast vi räknade fanns det 15 vattenäventyr att roa sig med på Aquatica. Parken, som hade premiär 2008, har söderhavsmiljö och bland attraktionerna finns två jättepooler med vågmaskiner.

Det är emellertid The Dolphin Plunge som alltid får störst uppmärksamhet. Här kan man räkna med at få delfiner som sällskap när man åker i de snabba banorna.

Aquatica är en blandning av avkopplande miljöer och fartfyllda äventyr.

Till skillnad från några av de övriga vattenparkerna uppges att Aquatica alltid har öppet, man stänger (enligt hittills obekräftade uppgifter) inte på grund av svalt väder vintertid.

Aquatica
©AQUATICA/SEA WORLD

Billigast med kombinationsbiljett

Ett heldagsäventyr på Aquatica är dyrt, men det är få som betalar detta pris. De flesta besökare passar på att spara några dollar genom att köpa en kombinationsbiljett som också inkluderar Sea World.

De som fullt ut vill utnyttja Sea Worlds parker, och tänker smart, köper en biljett till Discovery Cove och får övriga Sea World-parker på köpet. Biljetten ger inte bara delfinsimning i den exklusiva parken, också andra exotiska nöjen plus att den är “all-incusive”. (Även specialpris på Busch Gardens i Tampa som har samma ägare.)

FOTNOT: Sedan premiären i Orlando har Sea World kopierat delar av sitt vattenparkskoncept till anläggningar i Kalifornien och Texas.

LÄS MER: Allt om de stora nöjesparkerna i Orlando

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Orlando

3 COMMENTS

Comments are closed.