Sea World – mitt i lugnet finns fartfyllda attraktioner

3
5173

Sea World – parken i Orlando som kombinerar havsmiljöer med häftiga berg och dal-banor.
Parken startade i Orlando strax efter Disney (1973) och hamnar orättvist i skuggan av Disney och Universal.
Här blir det allt färre djur och en medveten satsning på spännande åk istället. (Som vattenäventyret Infinity Falls, se videon.)

Sea World – spännande havsmiljöer och häftiga berg och dal-banor

Sea World är en fräsch och intressant (dessutom faktaspäckad) park med massor av spännande nöjen. En park som förändrats mycket under senare år och som har flera systeranläggningar i Orlando-området.

Kombination av spännande havsmiljöer, riktigt häftiga berg och dal-banor samt – inte minst – spektakulära shower garanterat perfekt familjenöje. En heldag att minnas.

En av nyheterna är Infinity Falls, en attraktion för hela familjen som åker på djungeläventyr på en flotte. Attraktionen bjuder på blöta svängar och – inte minst – en rekordhög nedfärd i ett vattenfall i den sydamerikanska regnskogen.

Precis som de övriga Orlando-giganterna är detta också en park som har sitt ursprung i Kalifornien. Dessutom sprungen från ett helt annat koncept än vad som kom att bli resultatet. Det ursprungliga Sea World var nämligen tänkt som en undervattensrestaurang i San Diego. Istället blev det en vattenpark med fokus framförallt på att undervisa om havets vilda djur.

Parken har naturligtvis också en rad åkattraktioner, men det var med vattenshower som man kom att etablera sig som en av de stora nöjesparkernaparkerna.

Sea World öppnade 1973, två år efter att Disney World slog upp portarna. Parken drivs av SeaWorld Park & Entertainment som också ligger bakom den exklusiva systerparken och grannen Discovery Cove samt Busch Gardens norr om Tampa. Sea World äger också Aquatica, en av många vattenparker i Orlando samt har nyligen öppnat Sea Life på International Drive.

Orlando-nytt, sea world
©SEAWORLD.COM

Sea World plus Busch Gardens och Aquatica med specialpris

Precis som i flera av de övriga parkerna kan det under högsäsong vara smart att göra tvärtom som alla andra.
Det betyder att du väljer att promenera runt parken i motsatt riktning  jämfört med majoriteten av parkbesökarna. På så sätt minskar du risken för långa köer och slipper i bästa fall den värsta trängseln.

Tänk på att närbelägna Busch Gardens (Tampa), som har Floridas bästa berg och dal-banor, har samma ägare. Det innebär att du får specialpris på kombinationsbiljetter till parkerna där.

Samma gäller Sea Worlds vattenpark Aquatica. För exklusiva Discovery Cove gäller lite annorlunda regler. Köper du biljett hit får du nästan alla övriga Sea World-attraktioner i Orlando på köpet!

Sea World
©VISIT ORLANDO

Sea World har sju “sjöar”: 

På Sea World pratar vi inte om områden. Här handlar det om sjöar, sju stycken med själva entrén oräknad.

Port of Entry

Startpunkt och varifrån man bestämmer i vilken ordning man ska vandra runt.

Sea of Shallows

Sjön med den välkända Dolphin Theater. Men denna avdelningen har långt mer än bara delfiner. Här finns massor av andra vattendjur, från alligatorer till sköldpaddor och manatees. Designen är  gjord i Key West-stil. Det är här vi hittar en av parkens berg och dalbanor: Manta.

Sea World
©SEAWORLD.COM

Sea of Legends

Huvudnumret är Kraken Unleashed, en riktigt tuff berg och dalbana, under vatten och farter på över 100 km/t. Försöket med 3D-glasögon blev ingen succé och har (tyvärr tycker vi) lagts ner. Denna sjö handlar mycket om myten kring Atlantis, den sjunkna staden. Journey to Atlantis heter åk-attraktionen.

Sea of Ice

Detta är f d Antarctica, nu med nya Antarctica: Empire of the Penguin som huvudattraktion. Man får följa vilsekommen ung pingvin på dess färd hemåt och attraktionen avslutas med en pingvin-utställning.

Sea of Delight

Detta är en lugn avdelning med parkens utsiktstorn, The Sky Tower. Här finns de flesta av parkens restauranger.

Sea of Mystery

Området har en gångtunnel under hajavdelningen som främsta attraktion. Med Shark Encounter-utställningen och Shark’s Underwater Grill. Mako är ytterligare en berg och dal-bana som understryker Sea Worlds inriktning på fartfyllda äventyr.

Sea of Fun

Shamu-tema och aktiviteter för de allra yngsta. Shamu Express är en liten berg och dal-bana som passar de allra yngsta.

Sea of Power

De berömda showerna med späckhuggare (orcas). Wild Arctic är en inomhusattraktion med valar, valrossar, sälar och isbjörnar.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Orlando

3 COMMENTS

Comments are closed.