Islands of Adventure – hisnande farter i tuff park

2
4384

Islands of Adventure – tuffast av alla nöjesparker, sägs vara den mest tekniskt avancerade i hela världen.
Precis som hos grannen Universal Studios finns här en Harry Potter-värld. Något som understryker vikten av att inte inte fundera på annat än att köpa biljett till båda parkerna.

Islands of Adventure – Orlandos absolut häftigaste nöjespark

Nu har vi kommit till den absolut tuffaste av nöjesparkerna i Orlando:
Islands of Adventure.
Universal är stolta ägare till vad som betraktas som världens tekniskt mest avancerade nöjespark.

Vi tar en av topp-attraktionerna som exempel:
I Incredible Hulk Coaster kastas du ut ur mörkret i över 100 km/h, blir för en stund viktlös, gör sju 360-graders-rullningar och får uppleva två hisnande fritt-fall. Puh! Det finns en lång rad av liknande attraktioner (rides).

Klart lugnare i Jurassic Park, där en rolig båttur av många beskrivs som bättre än Hajen (klassikern är borta sedan några år).

Tillbaka till en lite tuffare avdelning: The Amazing Adventures of Spiderman, en 3D-attraktion som tog fem år att bygga och som kostade över 700 miljoner kronor.

islands of adventure
©VISIT ORLANDO

Islands of Adventure har åtta olika områden

Islands of Adventure utgörs av åtta områden/öar:

Port of Entry

– som i så många andra parker en entré som leder ut till de övriga öarna. Affärer och service.

Marvel Super Hero Island

The Incredible Hulk är en berg och dal-bana i högsta tänkbara hastighet, över 100 km/timmen. 3D-simulatorn i The Amazing Adventures of Spider-Man har inte bara Spindelmannen att bjuda på, också andra typiska Marvel-hjältar som Wolverine och Captain America.

Toon Lagoon

Vattentema med bland annat Popeye and Bluto’s Bilge-Rat Barges, där vi möter Karl-Alfred, spenatälskaren.

Skull Island

Endast en attraktion i detta område: Skull Island: Reign of Kong, vilket alltså betyder att King Kong återvänt till Universal efter att ha rationaliserats bort från Universal Studios 2002.

Jurassic Park

Fräcka rides i kombination med lite mer seriösa delar som rör dinosaurier. Jurassic Park River Adventure är en tuff attraktion och Pteranodon Flyers är för de allra yngsta.

Harry Potter’s Hogsmeade

Första Harry Potter-parken. Redan här en påminnelse om s k park-to-park-biljetter för att kunna ta sig mellan de två Harry Potter-världarna. Berg och dal-banan Dragon Challenge är stängd för att ge plats åt en mer tidsenlig Potter-attraktion.

The Lost Continent

Myter och legender på en ö som förändrats något i samband med att grannen (Potter) klev in på scenen på Islands of Adventure.

Seuss Landing

Tema med enbart material från författaren Dr. Seuss, mest känd för Katten i hatten. En ö mest för de allra yngsta. Fantasifullt och spännande.

LÄS MER: Spartips för Universal – din hotellvistelse kan bli gratis!

LÄS MER: Epic Universe blir Universals fjärde park i Orlando

Islands of Adventure
©VISIT ORLANDO

2 COMMENTS

Comments are closed.