Legoland utökar, största expansionen sedan 2011

6
2514

Legoland – sedan 2011 en del av Orlandos nöjesparker, även om parken ligger i Winter Haven.
Parken har utvecklats mycket under åren och får mycket beröm för att klassiska Cypress Gardens bevarats mycket väl.
Legoland startade blygsamt. Men är desto mer aktiva numera. Lego Movie World är parkens största expansion sedan starten.

Legoland
©VISITCENTRALFLORIDA.ORG

Legoland Florida blir sakta men säkert en park att räkna till de stora

Legoland Florida Resort har långsamt vunnit mark i centrala Florida sedan starten 2011. Nu med egna hotell i Lego-stil, en ny vattenpark och Ninjago World tar de klivet in bland de stora attraktionerna i Orlando-området. Dessutom får populära Peppa Pig (Greta Gris) sin första egna nöjespark på samma område.

Legoland
©VISITCENTRALFLORIDA.COM

Det var tragisk när beslutet kom att Cypress Gardens, en klassisk nöjesinstitution i Florida sedan 40-talet, gått i graven.
Parken, känd för bland annat sina spektakulära vattenskidshower, stängdes 2009. Men Cypress Gardens lever ännu – tack vare Legoland!

Att Legoland lyckats bevara miljön är beundransvärt och inger respekt för beslutsfattarna hos leksaksjätten.

Det finns elva huvudsektioner, de flesta identiska med liknande parker i andra länder eller systerparken i Kalifornien. Totalt finns ett 50-tal attraktioner och vi tycker det är extra spännande att Florida fått en egen avdelning inom Miniland USA där man bland annat kan se St Augustine, Daytona Beach, Kennedy Space Center och Florida Keys.

I Ninjago World kan den unga besökaren bli en ninja, kliva in i den värld som är synonym med Lego-produkterna med samma namn. Huvudattraktion är ett 3-dimensionellt äventyr i mörker.

Legoland Water Park för de yngsta

Legoland Water Park bjuder på massor av vattennöjen, med tonvikt på åldersgruppen två till tolv år (precis som parken i övrigt.
Bland attraktionerna:

  • Lego Wave Pool – men vågorna är inte större än att de yngsta känner sig trygga.
  • Build-a-Raft River – där man ska försöka bygga den största Lego-farkosten.
  • Build-a-Boat – ett kretivt äventyr där barnen bygger sina egna båtmodeller för ett race.
Legolands vattenpark
©VISIT CENTRAL FLORIDA

Håll koll på parkens konstiga öppettider – ibland 5-dagarsvecka

Enda haken med Legoland i Winter Haven är att de fortfarande envisas med att hålla stängt vissa dagar. Tvärtemot vad som gäller för praktiskt taget alla andra nöjen i Orlando-området där det är öppet året runt.
Vi accepterar naturligtvis att vattenparken anpassar sig efter årstiderna, det gäller ju också för mer namnkunniga konkurrenter hos till exempel Disney.

Så kolla alltid parkens öppettider. Under vissa delar av året tillämpar parken 5-dagarsvecka eftersom det då räcker att ha ett skift i tjänst, man sparar mycket i personalkostnader.
Systemet fungerar för Legos anläggning i Kalifornien, men marknaden i Florida är annorlunda. Branschexperter är tveksamma om konceptet är det rätta och ingen annan park i Orlando tillämpar 5-dagarsvecka.
(Vanligtvis är det tisdagar och onsdagar som det är stängt under lågsäsong.)

Legoland, Winter Haven, Florida
©LEGOLAND.COM

Nära från Orlando, men nu finns också två Lego-hotell

Winter Haven är en lämplig dagsutflykt från Orlando. För den som vill övernatta nära parken finns nu två hotell med Lego-tema: The Legoland Hotel och Legoland Beach Resort.

Legoland Florida Resort Hotel är en 5-våningsbyggnad, med rum designade med olika motiv från den danska leksaksjätten. Legoland Beach Resort är mer som en stugby: 85 strandbungalows med 166 rum, med teman från populära Lego-figurer.

Gästerna på Lego-hotellen får fördelar som tidigare; inträde till parken samt andra fördelar på utvalda attraktioner.

Legoland gör sin största expansion

Sedan våren 2019 är Legoland vara mycket större. Parken gör sin största expansion sedan starten. “The Lego Movie” är huvudtema.

Två mindre rides har försvunnit till förmån för bland annat huvudattraktioen, som är ytterligare ett båtäventyr.

2022 får Legoland Florida Resort sällskap av en helt ny nöjespark: Världens första Peppa Pig Theme Park!

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Orlando

LÄS MER: Allt om de stora nöjesparkerna i Orlando

6 COMMENTS

  1. […] När vi startade Florida.nu 2006 var det viktigt att varna för ovanstående. Därför kändes det bra när vi hittade en seriös biljettförmedlare med lång erfarenhet och direktkontakt med nöjesparker och andra attraktioner: Official Ticket Center. OTC förmedlar biljetter (ofta rabatterade) till alla de stora nöjesparkerna och mycket mer: Disney World, Universal Resort, Sea Worlds parker o s v. En agentur som kan erbjuda praktiskt taget alla nöjen i Orlando – middagsshower, naturaktiviteter, vattenparker samt en del nöjen utanför själva Orlando (som Kennedy Space Center, Busch Gardens och Legoland). […]

Comments are closed.