Sydöstra Florida – med Fort Lauderdale, Hollywood Beach, Miami Beach, Key West (inklusive Florida Keys), plus Everglades.

Booking.com  

Sydöstra Florida – från Fort Lauderdale till Key West

Sydöstra Florida domineras av Miami, och vi gör förstås “den lilla förstaden” Miami Beach till dess främsta destination.

Fort Lauderdale är en nygammal storfavorit för svenska resenärer och Hollywood Beach en strandidyll som allt fler upptäcker.

Key West och Florida Keys, tillsammans med Everglades (som ju sträcker sig från öst till väst) fullbordar bilden av Floridas sydöstra hörn.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Naturligtvis är det Miami som är huvudort i sydöst. Men inte mycket tid tillbringas på fastlands-Miami (kanske mest på flygplatsen).
Området bjuder på så mycket mer än enbart Miami-området.

Från närmast exotiska naturupplevelser i Everglades till karibiska Key West.

I norr West Palm Beach med eleganta Palm Beach, många dollarmiljardärers tummelplats.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

Längs kusten söderut bland annat nygamla turistmetropolen Fort Lauderdale och sedan storstaden Miami. Med Miami Beach som kronan på verket och South Beach som juvelen i denna krona – världsberömd strand med nöjesliv dygnet runt och ett av världens mest kända resmål.

Hollywood Beach är ett mycket bra val mellan Miami Beach och Fort Lauderdale.

Everglades – både nationalparken och intilliggande områden – är den mest fascinerande naturupplevelse Florida bjuder på.

Längst i söder Florida Keys, en enda väg 20 mil söderut från Miami – 100-tals öar, 42 broar – till Key West.

   
 
“rideways"
 
   

Booking.com