Palm Beach: Hit flyttar prinsessan Madeleine

3
3920

Prinsessan Madeleine flyttar till Florida, enligt uppgifter i Expressen. Familjen har lämnat Sverige för att bosätta sig i det hus Chris O’Neill äger i Palm Beach.
– En bra utgångspunkt för Chris verksamhet och barnen är ännu i förskoleåldern, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till tidningen.

West Palm Beach
broken clouds
28.4 ° C
30 °
26.7 °
62 %
4.6kmh
75 %
Thu
28 °
Fri
28 °
Sat
30 °
Sun
30 °
Mon
30 °
Madeleine flyttar till Florida, palm beach
©VISIT FLORIDA

Prinsessan Madeleine, maken Chris O’Neill och barnen lämnar bostaden i London, men kommer att behålla sin bostad i Stockholm efter flytten till Palm Beach.
Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar flytten till Florida och tillägger att prinsessan Madeleine kommer att fortsätta sitt arbete för World Childhood Foundation från USA.
I övrigt är Hovet hemlighetsfull med exakt var familjen kommer att bosätta sig. Men enligt uppgift äger Chris O’Neill ett hus i Palm Beach som är en förhållandevis liten strandstad och där det inte lär saknas umgänge med andra världskändisar. Staden har färre än 10 000 fasta invånare och räknas som en av USA:s rikaste platser.

Ur hovets pressmeddelande:
“Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill planerar att i höst flytta till Florida i USA för en tid framöver. Tidpunkten och möjligheten att utgå från USA passar familjen bra då barnen fortfarande är i förskoleåldern.
Prinsessan Madeleine har ett stort engagemang för barns rättigheter och kommer att arbeta vidare med World Childhood Foundation och genom flytten kunna fokusera mer på verksamheten i USA.
Christopher O’Neill har sedan tidigare yrkesverksamhet i USA men kommer även att fortsätta med sin affärsverksamhet i Europa. Familjen lämnar således boendet i London men har kvar sin bostad i Stockholm som tidigare.”

Donald Trump har lyxigt palats utmed Atlantens strand

Palm Beach ligger på en långsmal ö vid Atlanten. Staden är cirka 30 kilometer på höjden och ön är inte många hundra meter bred. Utmed stranden ligger massor av lyxiga palatsliknande villor, inte sällan med mindre fastigheter för anställd personal i närheten.

– Få ställen i Florida är så kändistäta som Palm Beach. Här bodde John Lennon och Michael Jackson. Numera heter största kändisen Donald Trump, han besöker sitt Mar a Lago regelbundet.
– Det vimlar av berömda personer i området, så Madeleine borde i lugn och ro kunna besöka shoppinggatan Worth Avenue som är Floridas svar på Rodeo Drive i Los Angeles, kommenterar Florida.nu:s chefredaktör Peter Suneson.

West Palm Beach, palm beach
©PIXABAY

West Palm Beach – exklusiv shopping, miljardärer och kändisar

Palm Beach – ett namn som drar till sig både miljardärer, kändisar och besökare.
Centralorten i området heter West Palm Beach och ligger i Palm Beach County, en av de största kommunerna i Florida.
Worth Avenue är Floridas svar på Los Angeles Rodeo Drive, här finns bästa (värsta?) tänkbara lyxshoppingen. Exklusivt och dyrt.

West Palm Beach ska alltså inte förväxlas med lilla strandstaden Palm Beach som utan tvekan det mest miljardärstäta området i Florida.
Det märks. Det duggar tätt med kändisar här.

Vi befinner oss nu i Palm Beach County som räknas som en del av Miami-området (trots avståndet). Kommunen är en av Floridas största.

Normalinvånaren bor långt från havet. De rika bor i palatsliknande hem där där de antingen gömmer sig eller bara besöker ett par veckor varje år. När man åker förbi dessa egendomar är det precis som i andra områden med epitetet “millionaire’s row”, att man mest ser trädgårdsmästare och annan servicepersonal.

Worth Avenue är Floridas Rodeo Drive, lyxig shopping

Att åka längs kusten och titta på strandegendomarna är närmast overkligt. Ett överdåd av lyx.
Sedan räcker det att bara stanna till på Worth Avenue, som är Floridas svar på Rodeo Drive i Los Angeles. Fyra kvarter av lyxiga butiker som Giorgio Armani, Neiman Marcus, Cartier, Louis Vuitton, Tiffany & Co., Hermès, Polo Ralph Lauren, Gucci, Chanel, Loro Piana, Brooks Brothers, Salvatore Ferragamo, Valentino, Lana Marks, och Lacoste. Dessutom köpcentret The Esplanade som bytt namn till 150 Worth och som är byggt kring Saks Fifht Avenue.

Michael Jackson och John Lennon hade semesterbostäder här.
Både Ivana och Donald Trump har lyxiga egendomar vid stranden.
Efter den minst sagt uppmärksammade skilsmässan från Tiger Woods köpte Elin Nordegren en fastighet i området.
Andra kändisar i Palm Beach:
James Patterson, Rod Stewart, Kennedy-klanen.
Och många fler.

Palm Beach är så lång österut du kan komma i Florida.
Körtid till Miami Beach är cirka 1,5 timma, till Orlando cirka 3 timmar.

Största nöjet i Palm Beach:
Se hur den rika världen lever och shoppar.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

3 COMMENTS

Comments are closed.