Miami Beach – lyxkrogar eller kubanskt till rätt pris

1
5382

Miami Beach restaurangtips – det kan vara svårt att hitta rätt här.
Våra tips: Undvik de vita dukarna. Ät amerikanskt. Eller kubanskt. Till rätt pris.

Missa inte Mango’s Tropical Cafe och News Cafe!

Alltför mycket kostar ofantligt mer än det smakar i Miami Beach, speciellt på Ocean Drive.

Min lunch på Ocean Drive i Miami Beach kostade $ 450

Den krogvärld som möter oss i Miami Beach är närmast överväldigande. Utbudet är enormt.

Det är frestande med de härliga uteserveringarna på Ocean Drive till exempel. Gå inte i fällan – smakar mer än det kostar!
Mycket mer.

Jag har själv drabbats under extrema jobbomständigheter. Ett misstag som kostade mig 450 dollar, för tre personers lunch.

Så restaurangernas inkastare utanför raden av hotell undviker vi gärna. Till och med väljer vi att gå på strandsidan av den berömda gatan. Lugnare och trevligare.

Joes Stone Crab, Miami Beach. Miami Beach restaurangtips
©JOESSTONECRAB.COM

News Café är ett undantag på “fina gatan”

Vad ska då budgetresenären välja här?
Gör som jag: Hitta de vanliga amerikanska restaurangkedjorna, samma som i övriga Florida. Ett klockrent exempel längre ner i texten. Eller lös hungern med en sandwich på en gata en bit från lyxkvarteren.
Hitta en kubansk krog som ser bra ut. Exempel på detta har vi också.

Humana priser på Lincoln Road och tummen upp för miljön strax intill: Espanola Way.

Det är förstås frestande att slå sig ner på en av South Beach hetaste adresser. Men det är alltså inte värt pengarna, nöj dig med att titta.
Undantag på den berömda gatan är TGI Fridays nere vid Fifth Street. Visserligen ett ganska alldagligt amerikanskt steakhouse och lite ”off” de rätta adresserna. Men du är på ”Gatan” och betalar normalt pris.

Ett annat undantag:
News Café lite längre upp är öppet dygnet runt och är den självklara mötesplatsen (om du har turen att få ett bord). Prova en sallad på detta landmärke.

Joes Stone Crab, Miami Beach. Miami Beach restaurangtips
©JOESSTONECRAB.COM

Puerto Sagua, genuin kuban med bra priser

Puerto Sagua är en genuin kuban (700 Collins Avenue). Det är en absolut favorit.
Vi gillar deras fiskrätter och att priserna är humana. Alltid mycket folk, men vi har aldrig haft problem med att få bord.
I Miami passar man naturligtvis på att testa en äka Cuban Sandwich.

Mesta klassikern är Joe’s Stone Crab.
En restaurang som serverat fiskrätter i över 100 år. Vanligtvis får man köa i baren för ett bord, bordsreservation var inte möjligt senast vi testade.

Att rekommendera bästa krogarna i övrigt är svårt. Och här vill vi inte komma med gissningar eller använda rekommendationer från källor vi inte har koll på.
I ännu större utsträckning än i övriga USA ritas restaurangkartan ständigt om. Vad som kanske var trendigt i går gäller inte i dag – och definitivt inte i morgon.

Miami Beach restaurangtips: Miami New Times för aktuella insidertips

Nattlivet är en kombination av Ibiza, London, Paris, Monte Carlo, Rio de Janeiro, Madrid och Manhattan – om det är möjligt…
Nattklubbsscenen förändras också ständigt.

Kolla vad som gäller i Miami New Times. Det är en gratistidning som du hittar i gathörnen, senaste nytt om nöjesliv i största allmänhet. Fråga på ditt hotell, lyssna på lokalbefolkningen.

PETER SUNESON

Mango’s Tropical Café både dag och natt – missa inte gratisshowen!

Mango’s – eller Mangos Tropical Café – är en höjdare.
Svårt att motstå de latinska salsa-dansarna, musiken.
Dessutom är maten bra.

Mango’s har under årens lopp blivit en personlig favorit. En dansklubb och restaurang som vi absolut måste få rekommendera. Det är en av de äldsta klubbarna i Miami Beach och den verkar överleva alla förändringar.

Detta är South Beach i ett koncentrat, d v s paraplydrinkar i tropiskt miljö, halvnakna kroppar (både män och kvinnor) och troligen (lite beroende på tid på dygnet) ett tvärsnitt av den internationella publik som kommer som turister till Miami Beach.

Redan på gångbanan möter de latinska inkastarna, muskulösa män och kvinnor i bikini.
Runt det lilla dansgolvet på bottenplanet serveras mat och drinkar och redan flera timmar före solnedgången börjar personalen dansa på bardisken till exotiska salsa-rytmer från livebandet på scenen intill.

Mango's Tropical Beach, Miami Beach. Miami Beach restaurangtips
©MANGOS.COM

Det här nämligen lite av ett Hasse Wallman-koncept i kombination med en dos Sunving-underhållning.
Hög klass på de flesta dansarna. Jag hoppas att deras Michael Jackson-kopia är kvar. Han är i världsklass. Se honom på ett av video-klippen, vänta tills han blir ensam på scenen.

För övrigt tror vi att den andra videon håller absolut Mango’s-klass. Vi har åtminstone inte hittat något som bättre skildrar salsa-rytmerna.

All serveringspersonal ska vara beredd att hoppa upp på den lilla bardisken och underhålla med häftig dans. Senare på kvällen (och hela natten förstås) fortsätter festen, nu mer som regelrätt diskotek/nattklubb.

Klubben/baren har den mest centrala platsen på Ocean Drive, i korsningen med 9 Street.
Omöjligt att missa på den obligatoriska promenaden på en av världens hetaste gator.

Mango’s har öppnat en klubb även i Orlando. Detta som en del av Skyplex, en jätteanläggning vid International Drive. Här ska Mango’s ägare bland annat bygga världens högsta berg och dalbana.

PETER SUNESON

MIAMI BEACH RESTAURANGTIPS: VARNING FÖR “EXTRA-DRICKSEN”!

Slutligen en varning: En del krogar har (o)vanan att inkludera dricksen i notan. Se upp så att du inte betalar dubbelt!
Krögarna skyller drickspålägget på att många europeiska turister inte är vana vid amerikanska dricks-systemet. Vi tror att det är tvärtom, att de utnyttjar turistens ovana vid dricks och försöker dubbla pengarna.
Andra krogar ger oss valmöjlighet genom förutbestämda dricks-procent. kryssa för 18, 20, 25 procent o s v.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

LÄS MER: Aktiviteter i Miami, boka hemifrån för bästa pris!

1 COMMENT

Comments are closed.