Everglades-området – från öst till väst i södra Florida

1
2967

Everglades-området – en kombination av själva nationalparken (Everglades National Park) och övriga Everglades.
Ett område vi ser som en “måste-utflykt” oavsett på vilket sätt man gör den. Vi bjuder dig på flera olika alternativ som inspiration till närkontakt med djur och natur.

Everglades-området – mycket mer än berömd nationalpark

Everglades-området är ett vidsträckt område som är långt mycket mer än själva nationalparken. Parken är stor, men i förhållande till hela Everglades-området trots allt förhållandevis liten. Exempel:

  • Om du kör Alligator Alley (motorvägen Interstate 75) från Naples till Fort Lauderdale är du i Everglades. Men samtidigt långt från nationalparken.
  • Gamla landsvägen Tamiami Trail (US 41) går däremot i nationalparkens utkant och det är den man ska köra om man vill se naturen och djurlivet i lugn och ro.

Everglades tangerar storstadsområden i både öster och väster och når upp till stora sjön Lake Okeechobee (Floridas största sjö, “Lake O”) och sträcker sig ner mot Florida Keys.

Everglades, Everglades-området
©PIXABAY

Redan här vill vi påminna om att Everglades är en flod (inget träsk).
Ett mycket långsamt rinnande vattendrag som har sin källa i den mycket vattenrika regionen kring Orlando.
Du som planerar ett besök bör läsa om Everglades besökscentrum och dessutom specialstudera det bästa av dem: Shark Valley samt läsa om Everglades-aktiviteter.

Om det finns något som förtjänas att kallas centralort (vilket är lite tveksamt) är det Everglades City. I vilket fall har det funnits anledning att ägna den omgivande regionen Ten Thousand Islands extra stort utrymme.

Slutligen kan man också med lite god vilja se Naples som en del av Everglades-området, men staden sorterar egentligen under rubriken Sydvästra Florida.

LÄS MER: Se skillnad på krokodil och alligator

Comments are closed.