Restaurangtips i Sarasota: Gamla och nya favoriter

1
1685

Restaurangtips i Sarasota blir en lång lista (förutom att vi berört ämnet på andra sidor också).

Minst 25 krogtips – en hel del egna gamla favoriter, plus en lång rad tips från våra läsare.

©VISIT FLORIDA

Restaurangtips i Sarasota – mix av thai, salladsbar, italienskt, trendigt

Anna Maria Island
©VISIT FLORIDA

Restaurangtips i Sarasota blir först en sammanställning av gamla minnen och gamla favoriter. Jag är övertygad om att de flesta håller ännu.
Kompletterad med en färskare lista som bygger på tips från våra läsare – smaklig måltid med hjälp av våra restaurangtips i Sarasota!

Bli inte lurad av flott reklam, påkostad inredning eller välklädd personal. Det är inte alltid dyrast som är bäst, vilket dock ganska många Sarasota-besökare verkar tro.

Boka bord, åtminstone under högsäsong, om du vill ha plats efter solnedgång. Många ”snowbirds” övervintrar här och därför kan det vara fullbokat på de populäraste krogarna.

Columbia

Columbia är kubanskt kök vid St Armands Circle. Originalet finns i Ybor City och är Floridas äldsta restaurang. Flera av recepten som kockarna följer är lika gamla som restaurangen (det finns f ö sju stycken i Florida), dvs över 100 år. Väljer du att sitta utomhus har du bra span på folklivet.

Bangkok Restaurant

Alltid mycket folk på Bangkok Restaurant (Swift Road). Det finns förvånansvärt få thai-krogar i Sarasota. Trevlig atmosfär och några riktigt kryddstarka rätter.

Bonefish Grill

Bonefish Grill har tre restauranger i området. Kunnig personal guidar dig genom en intressant meny på denna restaurangkedja vars priser ligger lite över mellanklass.

Original Word of Mouth

Original Word of Mouth ligger vid Gulfgate. Sitt vid disken och beställ frukost eller lunch. Stora portioner, vänlig atmosfär. Kanske en frukttallrik med nybakad amerikansk muffins. Finns även i centrum samt nära motorvägen.

Kilwins Chocolates

Vi kan bara inte låta bli Kilwins Chocolates. Utan föreslår att du hoppar över desserten på restaurangen och istället styr mot denna pärla vid St Armands Circle. Studera hur en expert tillverkar choklad- och koladelikatesser, få ett gratis smakprov och testa någon av de utsökta glassarna.

Restaurangtips i Sarasota
©EPICURE

Epicure

Epicure är äkta italienskt i downtown Sarasota, nästan så att parlören måste tas med. Ät ute eller inne. Men även inomhus finns en himmel, målad i taket. Delikata soppor och sallader, allting är mycket fräscht.

Restaurangtips i Sarasota
©ORIGINAL WORD OF MOUTH

Oleary’s Tikibar

Oleary’s är ett härligt ställe med en liten sandstrand mitt i stan.

Sandbar restaurant

Precis som namnet antyder kan man på The Sandbar Restaurant sitta utomhus, på stranden. Längst norrut på Anna Maria Island, med utsikt över inloppet till Tampa bay.

Walts Fishmarket and Restaurant

Alltid prisvärda ”specials” i denna fiskaffär på Tamiami Trail. Walts Fishmarket grundades av en svensk i början av förra seklet, redan 1918. Tips: fråga efter ”mullet spread” som tilltugg före maten och du får ett gratis smakprov.

Outback Steakhouse

Outback Steakhouse är ett världsomspännande restaurangkoncept med rötter i Australien är det självklara valet om man vill vara säker på att få en väl tillagad köttbit. Två restauranger i Sarasota. Bordsreservation eller var beredd på att vänta 20-30 minuter på ett bord.

JoTo Japanese Steakhouse

JoTo är en av de bästa sushirestaurangerna i stan, belägen i mysiga Siesta Key Village. Här får man förstklassig betjäning.

Restaurangtips i Sarasota
©O'LEARYS

Sweet Tomatoes

Ät så mycket du vill från salladsbordet hos Sweet Tomatoes och krydda ett hälsosamt mål med pasta, soppa och dessert. Allt för cirka 10 dollar. Räddningen när fantasin tryter, bara att hugga in på fräscha läckerheter.

Another Broken Egg Cafe

Another Broken Egg Cafe är en populär mötesplats med många stamgäster. Pannkakorna är oemotståndliga. Trevlig betjäning. Orginalet fanns på Siesta Key, men andra varianter av namnet som dykt upp talar för ett ägarbyte sedan senaste besöket.

Marina Jack

Marina Jack, klassiker vid stora marinan i Sarasota. Vi har besökt sedan 70-talet. Omåttligt populärt, men ett besök brukar kännas i plånboken.

Restaurangtips i Sarasota från besökarna:

I Sarasota finns massor av restauranger vid vattnet. Här är ett urval av tips vi fått från våra besökare:

Mar Vista, på norra delen av Longboat Key.
Beachhouse på Bradenton Beach.
Ophelia’s on the Bay på Siesta Key.
The Charthouse på Longboat Key.
Social, Sarasota
Louis Modern, Sarasota
Flemings Steakhouse, Sarasota
Ruth´s Chris, Sarasota
Tommy Bahamas, Sarasota
Sharky’s, Venice
Crows Nest, Venice

Comments are closed.