Fort Lauderdale Water Taxi – som att ta bussen

2
1646

Att åka water taxi i Fort Lauderdale – det är som att ta bussen.
Staden är som gjord för transport på vatten och det finns oändliga varianter på biljetter – från att bara åka snabbt till stranden till hela underhållningspaket.
Smidigt, trevligt och vackra vyer utmed kanalerna och New River.

Water taxi för att lära känna Fort Lauderdale

water taxi
©WATERTAXI.COM

Att åka water taxi är ett utmärkt sett att bekanta sig med Fort Lauderdale. Till exempel ska man inte bara hålla sig nära stranden utan passa på att se stadens cetrala delar från New River. Det finns en helt ny rutt som går till Esplanade Park som ligger ganska långt västerut.

Bor man centralt på stranden blir hållplatsen vid populära svenskhotellet Bahia Mar (intill Jungle Queen) den naturliga utgångspunkten för en båttur.

Vanligast är förstås att ta en tur för att se vackra bostadsmiljöerna längs de oändliga kanalerna. Fort Lauderdale har ju smeknamnet “Floridas Venedig”. Det är också en mäktig upplevelse att se den stora kryssningshamnen, Port Everglades, på nära håll.

Det finns en uppsjö av biljettvarianter. Men för att hålla det enkelt kan man se utbudet som tre varianter:

  • Fort Lauderdale Route
  • New River Route
  • Margaritaville Express

Den senare tar oss till Hollywood Beach och Margaritaville Resort, som fått en egen hållplats.

Notera att Fort Lauderdale Water Taxi har s k “whistle stops”, d v s man kan hoppa på en vattentaxi där det inte finns en etablerad hållplats.

Mer detaljerad information på taxibåtens hemsida och längre ner på denna sida finns en färsk kartbild där även de senaste rutterna är utmärkta.

LÄS MER: Fler aktiviteter i Fort Lauderdale

LÄS MER: Jungle Queen, klassiker på Fort Lauderdales kanaler 

water taxi
©Fort Lauderdale Water Taxi/Facebook

2 COMMENTS

Comments are closed.