Arcadia – shoppa antikviteter, besök ett rodeo-event

1
1605

Arcadia, Florida, är ett viktigt jordbrukscentrum, samt tycker vi att den lilla staden är bra att ha som riktmärke om man väljer att korsa delstaten utan att använda de snabba, men tråkiga, motorvägarna.

Som utflyktsmål från västkusten för att se en annorlunda miljö än vad som erbjuds vid kusterna, shoppa antikviteter och besöka en rodeo. Här beskrivs utflyktsmålet av en av Florida.nu:s trogna läsare.

Arcadia, Florida
©VISIT FLORIDA

“Arcadia visade sig vara mycket mer än bara en kofösarstad”

Dagen innan vi skulle bila till Arcadia gjorde jag en del förfrågningar om denna för mig okända ort. Fick veta att det ansågs vara en “kofösarstad”, liknade en liten svensk byhåla, massor av antikvitetsbutiker.

Det lät ju inte alltför inspirerande.
Jo, kanske det där med antikvitetsbutiker gjorde mig än mer nyfiken på Arcadia. Ville se med egna ögon.

Under min och min mans cirka fem veckors årliga vistelse i Sarasota blir det mycket besök längs kusten.
Så lite variation till strandlivet känns alltid positivt.

Vi lämnade Sarasota och körde västerut i cirka en timme, rakt ut i ingemansland. Ingen bebyggelse men häftig Floridanatur.

Helt plötsligt dök det upp en del hus i mellanvästern-stil och vi insåg att nu var vi i Arcadia. En mycket liten stad med en juiceindustri, Peach products och ett historiskt område på fyra kvarter fylld med antikvitetsbutiker.
Loppisbutiker skulle det heta om vi varit kvar i Sverige.
Inspirerande och spännande att strosa runt i området.

Arcadia har stor antikmarknad en gång i månaden

Nu var detta en “vanlig” lördag men om vi prickat in den fjärde lördagen i månaden, då det hålls stor antikmarknad här, hade vi förmodligen hamnat mitt i ett betydligt större folkhav. Alltså ingen större trängsel men en kul upplevelse.

Extra spännande att strosa runt tillsammans med barnbarnen, Isabelle 6 år och Cecilia 3 år. De var helt sålda på alla gamla leksaker.
Vår biltur till Arcadia var endast tänkt som ett besök på den antika handelsgatan men fortsätt vidare österut genom staden och du finner moderna butiker, restauranger, kaféer och även en del bra hotell.

På hemvägen tillbaka till Sarasota stannade vi till i Myakka River State Park för picknick och vandring runt i den häftiga naturen.

Trött på sol och bad, gillar vintage/loppmarknader och vill se något helt annat – ta en biltur till Arcadia. Strosa fram på Oak street och insup gamla tider.

LOTTA SALA, Ystad

ARCADIA

  • Arcadia är beläget mitt i krysset av US Hwy 17 och SR70. 30 min från Port Charlotte, 60 min från Fort Myers respektive Sarasota och 2 tim från Fort Pierce.
  • I samband med första världskriget användes ett stort gräsbelagt markområde här av US. Army Air Service som träningsfält.
  • Markområdet namngavs efter Victor Carlstrom, en svenskättling och pionjär inom flyget, och heter än idag Carlstrom Field.
  • I Arcadia hålls tre gånger om året rodeo: i mars, 4 juli och på hösten.
  • I trakterna runt den lilla staden odlas mycket vattenmelon, i och med skördeperioden hålls det en stor festival i maj månad.
Arcadia, Florida. rodeo
©ARCADIARODEO.COM

1 COMMENT

Comments are closed.