“Dubbelhotellet” – det blir Universals storsatsning på området i Orlando där tidigare Wet ‘n Wild fanns. Istället för den nedlagda klassiska vattenparken på International Drive blir det alltså två hotell, ett mindre, det andra gigantiskt.
Totalt 2 800 rum, varav de flesta blir som familjelägenheter. Det pratas om budgetpriser som ska vara lägre än både Cabana Bay Beach Resort och Aventura Hotel. 

Det sjätte Universal-hotellet öppnar 2018. Vi har väntat på besked om nummer 7. Nu kan vi istället avslöja både nummer 7 och nummer 8 i Universal-familjen. Det lär bli fler syskon inom kort!

Booking.com  

Det (hittills) namnlösa “dubbelhotellet” ska ha billiga familjerum

“Dubbelhotellet” kallar vi nya hotellområdet som Universal planerar på Wet ‘n Wild-området. Ett mindre hotell, 750 rum, och ett gigantiskt, 2 050 rum. Tillsammans handlar det alltså om 2 800 hotellrum och 1 450 av dessa ska bli som tvårums-lägenheter och därmed lämpade för barnfamiljer.
När nyheten presenterades nämndes priser på under $ 100 per natt – ett pris som känns närmast overkligt i dagens Orlando, speciellt för nya Universal-hotell.

LÄS MER: Boka bästa biljetterna till Orlandos nöjesparker

Att “dubbelhotellet” är en familjesatsning är tydligt. Inte bara att de flesta rummen är sviter med två sovrum, också att hela hotellområdet präglas allehanda aktiviteter. Ingenting ska saknas.
Exempel på vad som kommer att erbjudas hotellgästerna:

  • Tre swimmingpooler.
  • Två restaurangområden – frukost, lunch och middag.
  • Pool-barer.
  • Träningsmöjligheter.
  • Biluthyrning.

Gästerna kommer att få samma fördelar beträffande parkbesök som på Cabana Bay och Sapphire Falls, d v s extra tidigt tillträde till Universals båda nöjesparker. Däremot inte de åtråvärda expresspassen.

“Dubbelhotellet” ska vara färdigtbyggt 2018 och ska ta emot bokningar från sommaren 2018.

Förutseende chefer inom Universal-koncernen gjorde redan för flera år sedan klart att Orlando-området behöver tusentals fler hotellrum och att Universal Resort Orlando skulle bidra med flera hotellnyheter.

Första konkreta resultatet blev det sjätte Universal-hotellet: i sammanhanget ganska blygsamma Aventura Hotel med 600 rum.

“Dubbelhotellet” ger Universal 9 000 hotellrum i Orlando

Med Universal Aventura Hotel, som ska vara klart 2018, närmade sig Universal Resort Orlando 6 000 hotellrum. Men det är, som vi skrivit tidigare, långt till målet eftersom initierade bedömare menar att Universal siktar mot 15 000, tre gånger så mycket som de har med dagens fem storhotell.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

“Dubbelhotellet” innebär 9 000 hotellrum som administreras av Universal Orlando Resort tillsammans med Loews Hotels.

En bra bit på vägen alltså mot 15 000. Så nu väntar vi på flera liknande hotellnyheter från Universal eftersom vi vet att man kommit ganska långt med ytterligare ett område i Orlando. Detta är ett betydligt större landområde längre söderut där det kan bli tal om en tredje Universal-park – eller blir det fler hotell i kombination med shoppingområde eller något annat.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

Förutom hotellsatsningen ska Wet ‘n Wild-området och dess närmaste omgivning också bli parkeringsplatser.

   

Att döma av de uppgifter som tidigare cirkulerat i Orlando kring projektet kan man dra vissa slutsatser:

  • Projektet gäller ett mycket större område än enbart den nedlagda vattenparken. Det sträcker sig till ett större område på andra sidan Universal Blvd.
  • Det blir ett parkeringshus intill hotellen.
  • Ytterligare två parkeringshus på gamla Wet ‘n Wild-parkeringen och några hundra meter längre söderut.

Det största frågetecknet blir hur Universal tänker lösa transporterna till nöjesparkerna och övriga Universal-aktiviteter (som Volcano Bay och City Walk).
Avståndet kan tyckas kort, men det är tre besvärliga kilometer. Som upplagt för kreativa ideer.

PETER SUNESON

Hotellbilderna på denna sida är från Cabana Bay Beach Resort och Sapphire Falls. 

  • Spartips, expresspass och alla övriga Universal-hotell:
 
“rideways"
 
   

Booking.com