Dubbelhotellet Endless Summer med pris under $ 75!

6
2609

Universal’s Endless Summer Resort är namnet på “dubbelhotellet” på området i Orlando där tidigare Wet ‘n Wild fanns. Istället för den nedlagda klassiska vattenparken på International Drive blir det alltså två hotell, ett lite mindre, det andra gigantiskt.
Totalt 2 800 rum, varav de flesta är som familjelägenheter. Det pratas om budgetpriser som ska vara lägre än både Cabana Bay Beach Resort och Aventura Hotel. Lägsta pris: under $ 75 dollar/natt.

dubbelhotellet
©UNIVERSALORLANDO.COM

“Dubbelhotellet” Endless Summer ska ha rum för under $ 75/natt

Universal’s Endless Summer Resort (“dubbelhotellet”) har öppnat med sitt minsta hotell med 750 rum: Surfside Inn and Suites.
2020 öppnar gigantiska Dockside Inn and Suites med 2 050 rum.

Tillsammans handlar det alltså om 2 800 hotellrum och 1 450 av dessa ska bli som tvårums-lägenheter och därmed lämpade för barnfamiljer.

Detta blir nummer 7 och nummer 8 i Universal-familjen av storhotell.
Surfside Inn and Suites är redan öppet medan Dockside Inn and Suites öppnar 2020. Familjen lär därefter få fler syskon.

När nyheten presenterades nämndes priser på under $ 100 per natt – ett pris som känns närmast overkligt i dagens Orlando, speciellt för nya Universal-hotell.
Nu vet vi att de nya hotellen t o m blir ytterligare några dollarsedlar billigare. Universal går så långt att de halverar priset jämfört med Cabana Bay och nämner ett lägsta pris på $83 dollar/natt. Andra källor skriver att priset på Dockside Inn kan bli under $ 75.

Att “dubbelhotellet” är en familjesatsning är tydligt. Inte bara att de flesta rummen är sviter med två sovrum, också att hela hotellområdet präglas allehanda aktiviteter. Ingenting ska saknas.

dubbelhotellet, universals hotell

Surfside Inn and Suites

Strand- och surf-tema på Universals sjunde hotell, som ger en timmas tidigare inträde till både Harry Potter och Volcano Bay. (Det senare om man har “rätt” typ av biljett.)
Det talas om priser under $ 90, vi hoppas detta löfte hålls när hotellet öppnar i juli. Nackdel: Inte “on-site”, så det blir 5 minuter med buss till Universal Resort.

Exempel på vad som kommer att erbjudas hotellgästerna:

  • Tre swimmingpooler.
  • Två restaurangområden – frukost, lunch och middag.
  • Pool-barer.
  • Träningsmöjligheter.
  • Biluthyrning.

Gästerna kommer att få samma fördelar beträffande parkbesök som på Cabana Bay och Sapphire Falls, d v s extra tidigt tillträde till Universals båda nöjesparker. Däremot inte de åtråvärda expresspassen.

Förutseende chefer inom Universal-koncernen gjorde redan för flera år sedan klart att Orlando-området behöver tusentals fler hotellrum och att Universal Orlando Resort skulle bidra med flera hotellnyheter.

Första konkreta resultatet blev det sjätte Universal-hotellet: i sammanhanget ganska blygsamma Aventura Hotel med 600 rum.

“Dubbelhotellet” ger Universal 9 000 hotellrum i Orlando

Med Universal Aventura Hotel, som ska vara klart 2018, närmade sig Universal Resort Orlando 6 000 hotellrum. Men det är, som vi skrivit tidigare, långt till målet eftersom initierade bedömare menar att Universal siktar mot 15 000, tre gånger så mycket som de har med dagens fem storhotell.

“Dubbelhotellet” innebär 9 000 hotellrum som administreras av Universal Orlando Resort tillsammans med Loews Hotels. En bra bit på vägen alltså mot 15 000.
Förutom hotellsatsningen ska Wet ‘n Wild-området och dess närmaste omgivning också bli parkeringsplatser.

Så nu väntar vi på flera liknande hotellnyheter från Universal eftersom deras fjärde park, med arbetsnamnet Epic Universe, absolut kommer att få minst ett eget hotell på en plats där det sannolikt också kommer att göras plats för ett shoppingområde.

Det största frågetecknet kring “dubbelhotellet” blir hur Universal löser transporterna till nöjesparkerna och övriga Universal-aktiviteter (som Volcano Bay och City Walk).
Avståndet kan tyckas kort, men det är tre besvärliga kilometer. Som upplagt för kreativa ideer.

PETER SUNESON

Karta med alla
Universal-hotell

En av de absolut bästa bloggarna i Orlando är Orlando Informer, vars hotellkarta vi presenterar här intill. Kartan är inte dagsfärsk, så de har ännu inte markerat “dubbelhotellet”. Detta hotellområde ligger nästan rakt söder om Universals huvudområde, på andra sidan motorvägen. Fågelvägen är det bara några hundra meter från nedlagda Wet n’ Wild till ersättaren Volcano Bay. Avståndet till City Walk är två kilometer.
Tips: Klicka upp bilden till full storlek och välj bort satellitversionen så blir informationen tydligare.

6 COMMENTS

Comments are closed.