Rekordstor utomhusbiograf byggs i Florida

2
1490

Rekordstor utomhusbiograf byggs i Florida – ett givet utflyktsmål från både Orlando och Tampa-området.

Denna drive-in movie, The Lighthouse 5 med fem biodukar, ska bli den största i världen.
Dessutom byggs restauranger, en campingplats och ett shoppingcentrum.

Rekordstor utomhusbiograf
©EUSTIS DRIVE-IN MOVIE/FACEBOOK

Lighthouse 5 med fem biodukar, restauranger och campingplats

Utomhusbiografer – drive-in movies – är en trend i Florida samt i övriga USA. Corona-krisen har hjälpt till att öka intresset för detta typiskt amerikanska bionöje. Inga problem med att hålla socialt avstånd till “bänkgrannarna”.

Florida har redan några av USA:s äldsta drive-in movies.

The Lighthouse 5, som ägs av Veritas Theatres, finns i Eustis och ska (enligt fler medier i Florida) få fem biodukar samt restauranger och en campingplats.

Detta nöjescentrum blir något alldeles extra. Nyproducerat och därmed kanske inte riktigt samma retro-känsla som på de gamla biograferna från 50-talet.

Eustis är en liten stad i Lake County, d v s sjödistriktet i centrala Florida. Mindre än en timme i bil rakt norrut från Disney World i Orlando, knappt två timmar (oavsett färdväg) från Tampa.

Eustis, som har ungefär 20 000 invånare, ligger nära vackra Mount Dora och Apopka och ingår i storstadsområdet Orlando-Kissimmee-Sanford.

Rekordstor utomhusbiograf första byggprojektet

Veritas Theatres VD, Spencer Folmar, är född i Eustis och han vill inleda projektet med en rekordstor utomhusbiograf med att konstruera de fem biodukarna. Därefter anläggs campingområdet med gott om plats för besökare med husbil eller annat mobilt hem på hjul.
Videon på företagets hemsida (se ovan) förklarar kortfattat projektets faser.

Välkända, och populära, Florida Swap Shop & Drive-In Theater i Fort Lauderdale (f d Thunderbird) anses också ha en rekordstor utomhusbiograf, en anläggning i världsklass beträffande storlek.
Åtminstone biografdelen på The Lighthouse 5 verkar dock se ut att bli större.

LÄS MER: Drive-in movie – en tidsresa till 50-talet 

LÄS MER: Florida retro – från glass & hotell till drive-in movie

2 COMMENTS

Comments are closed.