Card Sound Road – en liten omväg du inte ångrar

1
2805

Card Sound Road är omvägen till Key Largo och Florida Keys som du inte kommer att ångra.
Slipp en riktigt tråkig transportsträcka och passa på att ta en paus på Alabama Jacks, klassiskt vattenhål vid bron över Card Sound (se karta).

Key Largo, Florida
©ANDY NEWMAN/FLORIDA KEYS NEW BUREAU

Välj en spännande rutt på bilresan ut till Key Largo

Visserligen har huvudvägen (US1) blivit bredare med åren. Jewfish Creek Bridge (bilden ovan) som förbinder Floridas fastland med Key Largo och övriga Florida Keys har till exempel en helt annan trafikkapacitet än när vi första gången körde till Key West.

Men fortfarande är delen mellan Florida City och Key Largo en tråkig transportsträcka. Trots att det bara handlar om cirka 30 kilometer är vägen väldigt enformig.

Alternativet heter alltså Card Sound Road. Längre i kilometer och längre i tid, men mycket mer intressant och erbjuder perfekt rastplats vid Alabama Jacks och en fin utsikt mot den del av Biscayne Bay som övergår i Card Sound.

Missa inte avfartsvägen till Card Sound Road!

Avfarten från US 1 är lätt att missa. Bilden visar var du ska svänga av till 905A. Sedan väntar några kilometer där du kan känna dig tämligen ensam på vägen. Kartan visar bron över Card Sound. Här ligger Alabama Jacks är en restaurangklassiker med en liten marina vid betalbron för dig som är hungrig eller törstig. På andra sidan bron väntar norra delen av Key Largo.

Troligen kör du mer raka vägen tillbaka från öarna och kommer då att förstå varför vi föredrar Card Sound Road trots att den är en omväg. Om inte annat har du varierat rutten något och kört en väg som de flesta Key West-resenärer missar.

Card Sound Bridge var en av de sista bemannade betalstationerna i södra Florida. Tull-båset revs redan 2017 och under ombyggnaden var bron helt avgiftsfri. Projektet att bygga en obemannad betalstation försenades flera månader på grund av orkanen Irma och blev därför inte klart förrän i oktober 2018.

PETER SUNESON 

Card Sound Road, Florida.
©GOOGLE.COM/MAPS

1 COMMENT

Comments are closed.