Favorithotell Florida Keys, med tonvikt på Marathon och Islamorada. Hotellspecialisten Gunnar Hedqwist har ägt flera hotell i Florida. Låt någon av Gunnars favoriter bli ditt val, eller sök hotell via specialerbjudanden från Booking.com.

Hittar du något du gillar – spara länken!
Rabatt, specialpris hotell FloridaDå hjälper du oss att fortsätta ge uppdaterad Florida-information genom att boka via en hotellsida som har vår symbol på sidan.
Det kostar nämligen inget extra, samma låga Booking-pris genom att använda våra hotell-länkar.

Booking.com

Favorithotell Florida Keys: “Pendla” från Marathon eller Islamorada

Key West är förstås målet för resan. Men måste man bo där? Svar: Nej.
Under flera utflykter ner till fastland-USA:s sydligaste plats har vi valt andra orter för övernattningar.
Det finns mycket att välja på om man är beredd att göra som de bofasta – att “pendla” till Key West.
Vi tycker att Islamorada och Marathon är utmärkta övernattningsplatser.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Samma grundregel gäller för Florida Keys som för Key West: Planera och boka i tid. Även hotellen med lite avstånd till “huvudstaden” försvinner snabbt. Det händer – när det pågår något stort evenemang, och det gör det nästan jämnt – att allt är fullbokat.

Vad som känns viktigt är att försöka anpassa sig till att hela vägen från Key Largo i norr ner till US 1 tar slut är en enda region. 170 kilometer som har Overseas Highway som enda väg.
Det gäller alltså att se Florida Keys som en helhet. Pendlingsavståndet till Key West är överkomligt om man bor i till exempel Marathon. För att orientera sig används milstolpar, s k mile markers, ett enkelt sätt att veta exakta avstånd mellan platser i ögruppen.

PETER SUNESON

OBS att väldigt få hotell i Florida Keys har öppnat efter orkanen Irma. Hotellsituationen i Key West är väsentligt bättre än i övriga delar av regionen.
Om du planerar att resa i höst utgå från våra favorithotell i Key West eller kolla den mest aktuella Booking-kampanjen med specialerbjudanden.
Vår lista med hotell är väldigt kort för närvarande eftersom den enbart innehåller hotell som har öppnat efter renovering. 

Banana Bay Resort

Det känns riktigt bra att nu kunna erbjuda ett bra hotell i västra delen av Marathon. Allra helst som det krymper avståndet till Key West med 20-30 minuter, jämfört med övriga hotell i Marathon-området som vi presenterar längre ner på denna sida. Hotellet är ganska nyrenoverat (januari 2016) och ligger nästan granne med världsberömda Seven Mile Bridge, därifrån cirka 70 kilometer till Key West.

Amara Cay Resort

Bra boutique-hotell (f d Islamorada Resort) känns som ett bra tillskott på Matecumbe Key. Inte lika aktivitet-intensivt som på övriga Islamorada-hotell. Det är bara ett par minuters till Lazy Days Restaurant, som serverar en härlig tonfiskmeny samt kan sportfiskaren få sin egen fångst tillagad av kocken.

Playa Largo Resort & Spa

Högklassiskt och fräscht på bra läge (Florida Bay-sidan) strax söder om Key Largos centrum.

Coconut Cay Resort

Centralt i Marathon, granne med flygplatsen. Mycket typisk The Keys-stämning. Väldigt enkelt och bland det mest prisvärda vi kan hitta i regionen.

Lime Tree Bay Resort

I min smak det mest spännande läget i Florida Keys. Long Key är en ö och state park mellan Islamorada och Marathon. Få (om ens någon) platser ger samma äkta känsla av att bo mittemellan två hav.

Holiday Inn Key Largo

Normalt rekommenderas övernattning i Homestead/Florida City före Florida Keys. Detta är ett undantag för att komma lite längre före alla öar och broar.

Hyatt Place

Ett mycket populärt hotell som ofta har bra priser för att vara i denna del av Florida. Nära både Turtle Hospital och Seven Mile Bridge. Också vattennära förtås, men ingen strand.

Tranquility Bay Resort

Mycket fint hotell i västra delen av Marathon. Granne med Turtle Hospital och bara två kilometer till den världsberömda Seven Mile Bridge.

   
 
“rideways"
 

Skriv till oss, fråga!

  • Tveka inte att fråga! Florida.nu har mångårig erfarenhet av att förmedla hotell till svenska Florida-resenärer.
  • Skriv till oss om du är det minsta tveksam – det gäller våra hotellfavoriter eller om du hittar något annat som känns bra via Bookings erbjudanden som du kan se här intill.
   

För bilder på denna (och övriga hotellsidor hos Florida.nu) gäller i första hand ©BOOKING.COM (som är den hotellportal vi valt att arbeta med). I övriga fall är bilderna från hotellets egen hemsida.

Booking.com