Biljettfusk i Orlando – se upp för skojarna!

3
2476

Biljettfusk – olyckligtvis ett vanligt inslag i Orlandos nöjesvärld och flera poliser arbetar heltid med att sätta stopp för denna brottslighet som omsätter miljoner dollar.

Ta våra varningar på allvar, följ våra tips om biljettköp till Disney World och alla andra parker och attraktioner i “The Theme Park Capital of The World”.

biljettfusk, ticket fraud in orlando
©PIXABAY

Biljettfusk håller Orlando-polisen sysselsatt

Biljettfusk är ett ämne vi vi helst hade velat undvika helt och hållet. Men det skulle vara orättvist mot dig som Orlando-besökare. Varje år blir hundratals besökare lurade av bedragare – och den statistiken gäller enbart Disney-biljetter.

Om du blir frestad att köpa extra billiga biljetter till Disney Worlds parker – på plats i Orlando eller online – finns det stor risk att du gör affär med en bedragare. Dessa lurendrejare är många på en plats som lockar över 70 miljoner besökare varje år. Kriminella personer som vill ha sin del av de miljarder dollar som turister spenderar i Orlando.

Trots att Floridas lagar förbjuder handel med oanvända flerdagarsbiljetter är sådana till salu på flera platser.
Köp aldrig en delvis använd biljett!

Ovanstående är dock bara toppen av isberget beträffande biljettfusk.
– Alla letar förstås efter bästa priset, säger Bob Stephens på Orange countys sheriff-kontor till Orlando Sentinel.
Bob Stephens har tre polismän som på heltid arbetar med biljettfusk.
– Om erbjudandet verkar för bra för att sant, då är det också så, inte sant alltså, tillägger han.

Biljettfusk i affärer, bensinstationer, affärscenter

Exempel på platser där man kan råka ut för biljettbedrägerier:

  • Affärer, flera i närheten av Disney World erbjuder lågprisbiljetter utan att vara licensierade biljettagenturer.
  • Biljettstånd på International Drive och på affärscentrum.
  • Bensinstationer som säljer delvis använda flerdagarsbiljetter.
  • T o m på ditt hotell finns det risk för att försäljaren i biljettståndet inte är pålitlig.

Bedragarna arbetar på många olika sätt. Till exempel med förfalskade biljetter och ofta säger säljaren att han har en anställning hos Disney World Resort.

Att köpa biljetter online är också riskfyllt. Visst, det är frestande att få en biljett till halva priset. Men se upp! Dessa försäljare dyker upp ena dagen för att nästa dag ha upphört att existera, eller arbetar då under ett nytt namn.

Vissa online-försäljare bestämmer träff med sina potentiella offer i ett matstånd på flygplatsen eller utanför parkerna. Dessa försäljare accepterar enbart kontanter som betalning – en tydlig varning om misstänkt bijettfusk i någon form.

Kriminella figurer med falska biljetter, eller andra olagligheter, ägnas mycket tid av Orlandos rättväsende.

Falska Universal-biljetter med värdelösa koder

En kvinna sålde falska biljetter till 19 personer, polisen är säker på i enbart detta fallet finns dubbelt så många offer. Kvinnan erbjöd parkbiljetter som var kraftigt rabatterade. Hon tog beställningar online och levererade falska biljettkoder.

Ett av offren berättar för Orlando Sentinel:
– Jag betalade henne $75 för tre biljetter till Universal Studios, för att senare upptäcka att koderna hon skickat var värdelösa.

En ung man arresterades efter att ha sålt över ett dussin falska Disney-biljetter till en familj. Erbjudandet fanns på en populär sajt och en kvinna som planerade ett besök i Orlando nappade för att löpa 13 biljetter.
De möttes och kvinnan betalade $1,000 för biljetterna. När familjen kom till parken förklarade Disney-personalen att biljetterna var ogiltiga.

Biljettfusk kostar nöjesparkerna miljoner dollar

Besökare förlorar hundratals, i vissa fall tusentals, dollar på att köpa ogiltiga biljetter som blir konfiskerade av parkerna. Besökare som lyckas ta sig in med falska biljetter som sålts av en oauktoriserad säljare kostar Orlandos nöjesindustri miljarder. Anledning nog för dem att förbättre sina metoder att komma åt biljettfusk av alla slag, också anledningen till att du som besökare blir extra hårt kontrollerad.

Gör det enkelt – och säkert:
Håll dig till auktoriserade försäljare. Disney World identifierar dessa genom en särskild logotype och alla agenturer, och deras partners, kontrolleras regelbundet och noggrant. Detta betyder att du kan lita på dem också beträffande biljetter till övriga parker och attraktioner i Orlando.

Expert om biljettfusk: “Vi ser dem komma, och försvinna”

– Som licensierad agentur i över 20 år ser vi dessa bedragare komma och gå, säger biljettexperten Patrick Pulliam.

– Det är viktigt att veta att dessa skojare söker efter resenärer som är på jakt efter att spara några dollar. De låter mycket övertygande i sin marknadsföring, får sina presumtiva kunder att tro att de gör en bra deal. Verkligheten är precis tvärtom – de tar pengarna och försvinner ur bilden.

– Allvaret i detta biljettfusk bevisas av att detta nu behandlas som grov förbrytelse och fängelse kan utdömas för både säljare och köpare om det handlar om handel med oauktoriserade andrahandsbiljetter.
– Handla hos en auktoriserad biljettförmedlare där du kan se skylten “Official Authorized Licenses” på väggen tillsammans med firmans skattenummer och giltig affärslicens.

PETER SUNESON

LÄS MER: Boka ditt Orlando-äventyr hemifrån

LÄS MER: Spara semesterpengar med rabattkort i Orlando

3 COMMENTS

Comments are closed.