Star Wars – boka i god tid, planera och slipp köerna!

6
3791

Star Wars bjuder på ett häpnadsväckande rymdäventyr med Disneys största enskilda satsning någonsin. Star Wars: Galaxy’s Edge tar dig till miljön på en annan planet.

 • Styr själv rymdskeppet Millenium Falcon.
 • Delta i kriget mellan First Order och The Resistance.

Det är extremt viktigt att boka biljett i förväg för att undvika långa köer till dessa attraktioner på Hollywood Studios.

©MASHABLE

star wars
©DISNEYWORLD.DISNEY.GO.COM/courtesy of Official Ticket Center

Star Wars: Fastpass och tidigt bokad parkbiljett är nödvändigt

Star Wars: Galaxy’s Edge är ett mastodontiskt projekt av för Walt Disney World Resort i Orlando. Den absolut största expansionen under Disneys nästan 50 år i Florida. Men Star Wars är inte nytt för Disney World. Kopplingen har varit stark sedan Disney köpte Lucasfilm. Hollywood Studios har haft Star Wars-attraktioner och anordnat speciella event regelbundet.

En förutsättning för bästa upplevelsen av Star Wars: Galaxy’s Edge är att boka sin parkbiljett så tidigt som möjligt (egentligen första dagen detta medges av Disney). Läs mer om detta på sidan om fastpass.
Kombinationen är numera avgörande för att kunna åka de mest populära Disney-attraktionerna. Inte bara här, detsamma gäller attraktioner i samtliga Disney-parker.
Spara tid, spara pengar – ha roligt!

 • Bestäm datum för besöket på Hollywood Studios. Viktigt för att kunna utnyttja ditt fastpass och nödvändigt på grund av Disneys nya biljettsystem.
 • Välj rätt dag. Undvik lördag och söndag, storhelger samt alla andra amerikanska helgdagar.
Star Wars Galaxys Edge

Två stora attraktioner och massor av rymdmiljöer

Disney har byggt två identiska Star Wars-land. Det första klämdes in i förhållandevis (till storleken) blygsamma Disneyland i Kalifornien medan Disney World i Orlando har helt andra möjligheter. Ändå har det nya området fått Hollywood Studios att helt ändra karaktär (inte bara Star Wars, här finns ju också Toy Story).

Intresset för Star Wars på Disneyland blev inte alls den invasion av besökare som Disney förväntade. Det erkänner nöjesgiganten (vilket är ovanligt). Anledningen kan vara den mjukstart som gäller för både Kalifornien och Florida: en attraktion saknas.

Star Wars: Millennium Falcon – Smugglers Run har varit igång sedan augusti 2019. Det är här man själv kan få styra rymdskeppet tack vare den interaktiva och rörliga simulatorn. Sex personer i varje grupp och alla får en uppgift och tillsammans styr gruppen farkosten.

Den 5 december 2019 invigdes del två, den andra stora attraktionen: Star Wars: Rise of the Resistance, som låter besökaren vara en del i bataljen mellan First Order och The Resistance.

När man lyckats komma fram i köerna till huvudattraktioner, gjort sin rymdfärd och varit i centrum av en batalj mellan stridande trupper i universum finns mycket mer att uppleva.

Star Wars med Luke Skywalkers favoritdryck – och mycket mer

Här är några smakprov på vad Star Wars: Galaxy’s Edge bjuder på:

 • Black Spire Outpost – en bosättning på planeten Batuu planet, räkna med att möta Chewbacca komma gående här.
 • Ogas Cantina – restaurang med inspiration från en av filmerna. Bokning med Disney-appen kan korta väntetiden.
 • Savis verkstad – här kan besökare skapa, och därefter köpa, sin egen ljussabel.
 • Droid-depoten – bygg din egen droid (vilket lär kosta 100 USD) eller bara besök butiken.
 • Dok-Ondars antikviteter – souvenirbutik som bevakas av Dok-Ondar själv.
 • Marknadsplatsen – som en utomhusmarknad i Bangladesh. Här säljs bland annat leksaker, kläder och annat med rymdanknytning.
 • Ronto Roasters, Docking Bay 7 Food and Cargo – snabbmatsrestauranger där rätterna har namn som Fried Endorian Tip-Yip och Ronto Wrap.
 • Mjölkståndet – säljer den blå och grön mjölk som Luke Skywalker gillar. Går i Orlando att få spetsad med alkohol (vilket inte tillåts i Kalifornien).

PETER SUNESON
AYITA BILLIE

LÄS MER: Hotellgäster spelar huvudroller i rymdäventyret

Star Wars, Orlando-nytt, hollywood studios
©STARWARS.COM

6 COMMENTS

Comments are closed.