Disney fastpass – en genväg du ska utnyttja för att slippa stå i kö.
Denna biljettförmån får du gratis när du köper biljett hos Official Ticket Center. Plus att biljettkontorets personal är kunnig och alldeles säkert bjuder dig på något bonustips.

Vi kan aldrig nog understryka vikten av att planera parkbesöken i Orlando noga. Biljetterna är dyra och du vill stå i kö så lite som möjligt.

Booking.com  
Disney fastpass

Disney fastpass får du gratis hos OTC

Disneys Fastpass+ får du gratis när du köper biljett hos Official Ticket Center och deras personal kommer också att ge dig värdefulla tips inför Disney-äventyret.

Du vet vilka attraktioner du vill åka och gar en plan. Då kan du,efter en registrering hos Disney, t o m planera dagen i din smartphone eller din tablet.

LÄS MER: Boka bästa biljetterna till Orlandos nöjesparker

Disney var länge nästan hopplöst efter Universal på detta område. Men de har kommit ikapp. Nu erbjuds moderns teknologi istället för ett närmast uttjänt ”gå före i kön-system”.

Gamla fast pass-systemet, som startade 1999, har på spelat ut sin roll. Den moderna besökaren – gammal som ung – planerar hemifrån, på vägen, eller på plats. Med hjälp av datorn, en iPad eller mobiltelefonen planeras vilka attraktioner som ska besökas.

Disney fastpass

Disney vet att ingen spenderar pengar i kön

Fast Pass+ är gratis till skillnad från Universal-parkernas express-biljetter. De senare har ett grundpris på cirka 35 dollar, men kan kosta upp till det fyrdubbla om efterfrågan är stor. (Priset sätts varje dag och biljetterna kan bara köpas av Universal.)

Disneys fast pass har alltid varit inkluderade i biljettpriset. Något som man inte tänker rucka på, enligt all information vi kunnat ta del av.

   

Så när Disney nu tar ett modernt grepp på eländet med köerna gör man det med finess. Det handlar inte bara om att låta besökarna stå i köer så lite som möjligt, också om att öka omsättningen.
En köande besökare spenderar inga pengar.

LÄS MER: Disneys fyra parker i Orlando

För att kunna använda Fast Pass+ krävs alltså en registrering. Tyvärr, för svenska besökare, stoppar den svenska banksekretessen både Disney och Official Ticket Center att hjälpa dig med en registrering innan du kommer till Orlando.
De tillåts inte göra den kontroll som anses nödvändig på grund av omfattande bedrägerier och fusk med biljetter.
Om detta skriver vi mer på sidan om E-tickets.

PETER SUNESON

 
“rideways"
 
   
Booking.com