Animal Kingdom – Avatar Land lyfter djurparken

1
3698

Animal Kingdom – udda kombination av tidsenligt miljötänkande och djurpark som tar oss till helt nya världar med “Pandora – The World of Avatar”.
Den senare är Disneys största nyhet i Orlando på många år.

“Pandora – The World of Avatar” öppnade 2017. Intresset har varit rekordstort för detta nya land på Disney Worlds Animal Kingdom.

Pandora The World of Avatar, Animal Kingdom
©VISIT ORLANDO

Animal Kingdom – djurpark, nu med de flytande Pandora-bergen

Den yngsta Disney-parken i Orlando är en mycket väl förklädd djurpark.
På så sätt att Afrikas djur ser du på en safaritripp och Asiens natur på ett liknande sätt. Plus mycket mer i kombination med underhållning, åkattraktioner och restauranger – precis som i alla de andra parkerna.

Vid ”fel” tid på dagen är savannens djur slöa och det är risk att du missar lejonet.
Å andra sidan ger Animal Kingdom barnen möjligheter att inte bara träffa Musse, Mimmi och Pluto utan också mer moderna figurer från både Djungelboken och Lejonkungen.

Animal Kingdom har numera öppet även kvällstid med attraktioner som “Rivers of Light” och “Awakening of The Tree of Light”.

Miljötänkande bakom att Pandora finns i djurparken Animal Kingdom

Årets stora nyhet är “Pandora – World of Avatar” och det kan tyckas märkligt att detta filmtema istället inte finns hos kompisarna på Hollywood Studios.

Förklaringen är att både Avatars skapare, regissören James Cameron, och Disneys designer står för ett miljötänkande och har sett Animal Kingdom som den naturliga parken för detta science fiction-äventyr med bland annat flytande berg (eller planeter).

Sju olika teman på Animal Kingdom

Parken har sju olika teman/delar, där

Oasis

utgör själva entrén. (Lite som Main Street på Magic Kingdom.) Härifrån när man de andra delarna, och först till centralt placerade

Discovery Island

Precis som Askungens slott är Disney-symbol hos grannen är The Three of Life den spektakulära symbolen för Disneys djurpark.
4D-filmen “It’s Tough to Be a Bug” rekommenderas.

Africa

är mest känt för den spektakulära safarituren som kallas Kilimanjaro Safaris. Nytt i denna del är Festival of the Lion King, där du ser och lyssnar till delar av den populära musikalen.

Rafikis Planet Watch

Enda delen som ligger lite vid sidan av. För dig som verkligen vill botanisera bland okända djur.

Asia

Som namnet avslöjar bjuds vi här på massor av djur från Asien. Plus Expedition Everest, berg och dal-bana som lovar närkontakt (?) med Snömannen (Yeti).

Dinoland USA

Här talar namnet för sig själv. För dig som gillar dinosaurier. De levande djur man kan se här har ofta släktskap med de utdöda urtidsjättarna.

©VISIT ORLANDO

“Pandora – The World of Avatar” startade med sex timmars kö

“Pandora – The World of Avatar” öppnade portarna för allmänheten lördagen den 27 maj 2017. (Tidigare enbart specialvisningar, t ex med floridianer med årskort.) Intresset har varit rekordstort för detta nya land hos Disney. Under premiärdagen fick vi rapporter om helt galna köer, exempel:

  • Besökare ställde sig i kö redan klockan 01 på natten för att vara säkra på att få se den nya delen av Animal Kingdom.
  • Inne i parken rapporterade köer på mellan tre och sex timmar för att komma in till Avatar-landet. Då räknar vi inte de därpå följande köerna, till attraktionerna.

HUVUDATTRAKTIONER "PANDORA – WORLD OF AVATAR"

  • Avatar Flight of Passage, där besökaren får en simulerad tur och lära sig flyga på en “Mountain Banshee”.
  • Na’vi River Journey är en båttur på Kasvapan River med Pandora-planeten vackra natur.

Lunch i parken online – slipp köer på Animal Kingdom

Lunch i parken online – hos Disney!
I samband med att “Pandora – The World of Avatar” öppnade inleddes också en ny era för restauranger inom Walt Disney World Resort.
Premiär för en applikation där du beställer från matsedeln och sedan är det bara att gå till restaurangen för att hämta ut lunch eller mellanmålet.

animal kingdom
©DISNEYPARKS.DISNEY.GO.COM

Lunch i parken online – nytt på “Pandora – The World of Avatar”

Mycket i Orlandos nöjesparker handlar om att undvika köer. Som gäster hatar vi parkernas långa köer. Disney tänker precis likadant, man vet att gäster som står i kö inte spenderar några pengar.
Disneys nya applikation med en matbeställningstjänst är ytterligare ett sätt att förkorta väntetiderna, i stort att göra besöket i nöjesparken enklare.

Appen, som kallas “mobile order”, finns på restaurangen Satu’li Canteen i Pandora – The World of AvatarAnimal Kingdom. Det är tänkt att fler restauranger inom parken också ska ingå och senare kommer systemet att byggas ut till andra delar inom Walt Disney World Resort.

Så här fungerar det med lunch online i parken hos Disney

Så här fungerar “Mobile Order” på Disney Worlds Animal Kingdom:
Gästen använder appen “My Disney Experience” och i denna går man till “My Plans” och vidare till sektionen “Order Food”.

Sedan är det bara att beställa vad som önskas och betala med debit- eller kreditkort.
Därefter dags för nästa steg: Klicka på “I’m Here, Prepare My Order” och appen talar om när maten kan serveras och du hämtar din måltid vid “Mobile Order Pick Up”.

MIRA HAMZA
PETER SUNESON

LÄS MER: Äventyr att boka utanför parkerna i Orlando

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Orlando

LÄS MER: Allt om de stora nöjesparkerna i Orlando

1 COMMENT

Comments are closed.