Insidertips till Pandora The World of Avatar

3
2710

Pandora The World of Avatar är ett nytt land med filmtema i Animal Kingdom hos Disney World.
Trots att de hände mycket under 2017 såg vi Pandoras fantasifulla attraktioner som årets höjdare i Orlando.

Det var en efterlängtad premiär i Animal Kingdom i slutet av maj 2017 när Pandora The World of Avatar välkomnade de första officiella besökarna.

©VISIT ORLANDO

Pandora The World of Avatar: Planera rätt för bästa upplevelsen

Många hade stått i kö sedan dagen innan för att försäkra sig om att testa de nya attraktionerna så tidigt som möjligt på premiärdagen.

När vi ett par månader senare summerade läget såg vi ett oerhört stort intresse för Animal Kingdom. Och det är helt och hållet Pandora-attraktionernas förtjänst.

Så viktigaste råden (som för övrigt gäller för alla parkbesök) är dessa:

 • Studera all information om parken.
 • Planera ditt besök noga.
 • Utnyttja ditt Disney Fastpass+, som du får gratis och förbered dig genom att studera informationen på My Disney Experience.
 • Du är i parken hela dagen, upplev även de övriga attraktionerna och välj Pandoras attraktioner när det tidsmässigt passar dig bäst.
Pandora The World of Avatar, Animal Kingdom
©VISIT ORLANDO

Gunnars tips om Pandora The World of Avatar

Florida.nu:s ägare Gunnar Hedqwist, som bor i St Augustine och ofta besöker Orlandos parker, ger följande rapport om Pandora The World of Avatar:

Sedan parken öppnade har tre miljoner personer åkt Avatar Flight of Passage. Det betyder i genomsnitt 20 000 personer varje dag. Så det behövs egentligen ingen förklaring till varför köerna till attraktionen är mellan tre och fyra timmar…
Tips:

 • Ha biljettköpet klart före besöket (boka hemifrån i god tid och ha din biljett till Animal Kingdom i handen). Redan där sparar du tid på stt slippa stå i Disneys biljettkö.
 • Undvik att ha med väskor, så går säkerhetskontrollen snabbare. Viktiga minuter att spara.
 • Förbered dig så att du vet exakt var i parken Avatar Flight of Passage finns. Även här viktiga minuter att spara på att komma före i den långa kön.
 • Det är Avatar-flighten du ska koncentrera dig på eftersom den är populärare än Na’vi River Journey.
Pandora The World of Avatar
©VISIT ORLANDO

Pandora The World of Avatar: 5 bra insidertips före besöket

Viktigt att veta: Pandora The World of Avatar är ingen egen nöjespark. Sedan maj 2017 utgör Avatar-landet dock en viktig del av Animal Kingdom. Men det finns egentligen bara två riktiga attraktioner:

 • Na’vi River Journey – familjeäventyret som är en båtresa genom den skogarna på den märkliga planeten.
 • Avatar Flight of Passage – den omtalade simulerade flygningen på en Banshee.

Avatars skapare, den kände Hollywood-regissören James Cameron (Titanic, Terminator-filmerna m m), och står för ett miljötänkande som han delar med Disneys designer. Därför sågs Animal Kingdom som den naturliga parken för ett science fiction-äventyr. (För övrigt lär filmen Avatar 2 komma 2020.)

Pandora The World of Avatar – enligt Visit Orlando

Visit Orlando är områdets turistorganisation och vi har tagit dem till hjälp för att presentera några insidertips som du har nytta av när du placerar ett besök.

 1. Prata med experterna. Man behöver inte ens känna till filmen (eller så kanske man har glömt delar av handlingen) eftersom besökaren kan vända sig till en expert och få svar på alla frågor. Du kan få en snabbkurs om planetens märkliga flora och fauna eller lära om Na’vi-folket.
 2. Tajma besöket rätt. En nyckelfråga, enligt Visit Orlando. Visserligen är miljön speciell redan under dagtid, men i mörker blir det en helt annan upplevelse. Bästa tajmingen: I skymningen. Det är nämligen just vid solnedgången de flytande (flygande?) bergen kommer bäst till sin rätt.
 3. “Save room for unusual eats” Bloggaren syftar förstås på de godsaker som erbjuds i Pongu Pongu-ståndet, exotiska namn som Night Blossom och Mo’ara Margarita med Sauza Conmemorativo Añejo Tequila.
 4. Kom nära, eller bli, en Na’vi. Se hur stor en Na’vi är, du kommer riktigt nära. I en avdelning intill Avatar Flight of Passage kan du dessutom få ansiktet målat blått och sedan få en bild med dig hem – vilken souvenir!
 5. Interaktiva växter. Precis efter entrén finns en växt som kallas Flaska Reclinata. Rör vid den och den sprutar vatten upp i luften. Längre in i parken finns en damm där underliga växter sprutar vatten på alla som viftar med armarna.

LÄS MER: Disneys fyra parker i Orlando

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Orlando

LÄS MER: Allt om de stora nöjesparkerna i Orlando

3 COMMENTS

Comments are closed.