Pandora The World of Avatar är ett nytt Disney-land med filmtema i Animal Kingdom.
Trots att det händer mycket i Orlando under 2017 utnämner vi Pandoras fantasifulla attraktioner till årets höjdare.

Det var en efterlängtad premiär i Animal Kingdom i slutet av maj 2017 när Pandora The World of Avatar välkomnade de första officiella besökarna.

Booking.com  

Pandora The World of Avatar: Planera rätt för bästa upplevelsen

Många hade stått i kö sedan dagen innan för att försäkra sig om att testa de nya attraktionerna så tidigt som möjligt på premiärdagen.

När vi nu, ett par månader senare, summerar läget ser vi ett oerhört stort intresse för Animal Kingdom. Och det är helt och hållet Pandora-attraktionernas förtjänst.

LÄS MER: Disneys fyra parker i Orlando

Så viktigaste råden (som för övrigt gäller för alla parkbesök) är dessa:

 • Studera all information om parken.
 • Planera ditt besök noga.
 • Utnyttja ditt Disney Fastpass+, som du får gratis via biljettbokningen hos Official Ticket Center.
 • Du är i parken hela dagen, upplev även de övriga attraktionerna och välj Pandoras attraktioner när det tidsmässigt passar dig bäst.

Pandora The World of Avatar: 5 bra insidertips att känna till före besöket

Viktigt att veta: Pandora The World of Avatar är ingen egen nöjespark. Sedan maj 2017 utgör Avatar-landet dock en viktig del av Animal Kingdom. Men det finns egentligen bara två riktiga attraktioner:

 • Na’vi River Journey – familjeäventyret som är en båtresa genom den skogarna på den märkliga planeten.
 • Avatar Flight of Passage – den omtalade simulerade flygningen på en Banshee.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

   

Visit Orlando är områdets turistorganisation och vi har tagit dem till hjälp för att presentera några insidertips som du har nytta av när du placerar ett besök.

 1. Prata med experterna.Man behöver inte ens känna till filmen (eller så kanske man har glömt delar av handlingen) eftersom besökaren kan vända sig till en expert och få svar på alla frågor. Du kan få en snabbkurs om planetens märkliga flora och fauna eller lära om Na’vi-folket.
 2. Tajma besöket rätt.En nyckelfråga, enligt Visit Orlando. Visserligen är miljön speciell redan under dagtid, men i mörker blir det en helt annan upplevelse. Bästa tajmingen: I skymningen. Det är nämligen just vid solnedgången de flytande (flygande?) bergen kommer bäst till sin rätt.
 3. “Save room for unusual eats”Bloggaren syftar förstås på de godsaker som erbjuds i Pongu Pongu-ståndet, exotiska namn som Night Blossom och Mo’ara Margarita med Sauza Conmemorativo Añejo Tequila.
 4. Kom nära, eller bli, en Na’vi.Se hur stor en Na’vi är, du kommer riktigt nära. I en avdelning intill Avatar Flight of Passage kan du dessutom få ansiktet målat blått och sedan få en bild med dig hem – vilken souvenir!
 5. Interaktiva växter.Precis efter entrén finns en växt som kallas Flaska Reclinata. Rör vid den och den sprutar vatten upp i luften. Längre in i parken finns en damm där underliga växter sprutar vatten på alla som viftar med armarna.
 
“rideways"
 
   

Booking.com