Gästen spelar huvudrollen på Star Wars hotell

2
2913

Disneys planerade Star Wars hotell kommer på flera sätt att påverka framtidens Orlando.

  • Walt Disney World Resort gör med Star Wars sin största parkexpansion någonsin.
  • Hollywood Studios får en gigantiskt rymdattraktion, dessutom med spännande Toy Story Land som granne.
  • Konkurrenten Universal förväntas följa efter med samma typ av hotellkoncept – som till exempel ett Hogwarts Castle Hotel?

©DSNY NEWSCAST

Star Wars hotell
©DISNEY/LUCAS FILMS

Star Wars hotell kryddar Disneys största utbyggnad någonsin

Redan när Florida.nu första gången skrev om ett Star Wars hotell vid Hollywood Studios sades det att hotellgästerna med automatik skulle bli en del av rymdäventyret.
Detta, plus de rumspriser som vi spekulerade om i maj 2017, har vi nu fått bekräftat.

Som vanligt är det ingen hejd på nyheterna från Disney World dagarna efter den årliga D23 Expo i Anaheim, Kalifornien.

I denna artikel ska det dock bli tonvikt på det Star Wars hotell som Disney ska bygga och en sammanfattning av vad vi vet om Star Wars-attraktionerna.

Star Wars-attraktioner utan koppling till en speciell film

Vi har fått veta att det officiella namnet på Disneys Star Wars-land kommer att bli Star Wars: Galaxy’s Edge. Alltså ingen direkt koppling till någon speciell film, känd miljö eller karaktär. Istället ska vi mötas av en ny okänd planet i galaxens utkant (precis som namnet antyder). Vi tror däremot att det som ska skapas i nöjesparken kan komma att bli underlag för en ny Star Wars-film.

Klart sedan tidigare är att en av attraktionerna blir att själva få styra filmernas ikoniska rymdskepp Millennium Falcon, en annan att man får vara med i en batalj mellan The Resistance och The First Order.

Detta Star Wars hotell är en del av ett helt nytt semesterkoncept från Disney World. De kallar det Disney 360 och det är du som tillsammans med övriga gäster själva spelar huvudrollerna!
Från den minut du och familjen checkat in är ni alla en del av rymdäventyret. Du har blivit en av galaxens invånare kommer inte ur den rollen förrän du checkat ut…

Självklart får du fördelar som övriga besökare till Hollywood Studios inte kommer i närheten av, troligen en riktigt härlig VIP-känsla vid tider då andra besökare inte ens har tillträde.

Pris för ett rum: $ 900 per person för två dygn, enligt obekräftade rykten. Initierade hotellbedömare menar att hotellet kommer att vara bokat minst ett år i förväg innan det ens har öppnat.

Star Wars, Star Wars hotell, hollywood studios
©STARWARS.COM

Disney förbereder redan expansion av Star Wars-området

Det räcker att titta på stora bilden längst upp på denna sida – så långt ifrån ett vanligt hotellrum man kan komma.
Kolla sedan videon för extra inspiration om vad som väntar.

Disney öppnar två identiska land i Kalifornien och i Florida, båda ska vara färdiga 2019. Disneyland i slutet av maj, Hollywood Studios tre månader senare.

Det sägs att man är så säkra på en dundersuccé att Disneys ingenjörer redan skissar på en expansion av Star Wars: Galaxy’s Edge både i Florida och i Kalifornien.

Bygger Universal Resort nu ett hotell med Harry Potter-tema?

Disney har under sina många år i Orlando alltid satsat på temahotell. Med Disney 360-konceptet tar de alltså ett steg längre och låter hotellgästerna kliva in i, och vara aktivt delaktiga i, den fiktiva värld de kommit för att besöka. Det finns ännu inget datum för när Disneys Star Wars hotell förväntas vara färdigbyggt.

Universal Orlando Resort uppges vara minst sagt intresserade av vad Disney gör och det spekuleras redan om ett Harry Potter-hotell – eller kanske en Hogwarts Resort. (Eller något helt annat, se nedan.)
Det finns t o m de som menar att cheferna på Universal är chockade över alla Disney-nyheter som kommer de närmaste fyra åren.

Men trots att Disney har nästan 50 års erfarenhet av hotell i Orlando är det ju faktiskt Universal som ligger i framkant, rent generellt, med hotellsatsningar. De har ju redan bestämt att minst tredubbla antalet hotellbäddar i Orlando, samt sitter på flera landområden för just detta andamål.

Orlando Informer spekulerar: “Eftersom den enda stora Universal-attraktion som kan komma i närheten av att konkurrera med Star Wars blir det ett Harry Potter-hotell eller Hogswart Castle Hotel.”

Själv skulle jag inte bli förvånad om det istället, eller också, blir ett Jurassic Park Hotel och/eller Hotel Nintendo.

PETER SUNESON

FOTNOT: Sedan 2012 äger The Walt Disney Company produktionsbolaget Lucasfilm. Det var en affär på över fyra miljarder dollar. Lucasfilm startades av George Lucas 1971, som gjorde sin första Star Wars-film 1977.

LÄS MER: Allt om de stora nöjesparkerna

LÄS MER: Orlandos mest populära aktiviteter, boka här!

2 COMMENTS

Comments are closed.