Cykla i Florida – bilfritt på många nya cykelvägar

2
1932

Cykla i Florida – vi får allt fler bilfria cykelleder här.
Det är svårt att tänka sig något mer cykelvänligt område i USA än just Florida. Klimatet avgör.
Här ska vi titta närmare på några riktigt bra cykelturer eftersom cykling på alla nivåer blir allt större i Florida.
Det gäller såväl bofasta som besökare.

Cykla i Florida
©BIKEFLORIDA.ORG

LÄS MER om cykelleder på västkusten, i centrala Florida och på östkusten. Sammanlagt 25 bilfria leder:

Cykla i Florida – delstatens klimat passar för denna aktivitet

Cykla i Florida
©FLORIDASTATEPARKS.ORG

Shark Valley

– ganska givet alternativ eftersom denna tur i Everglades National Park kombinerar den spännande naturen med en valfri cykelsträcka.
Vi ser sällan cyklister göra hela turen på över 20 km, men desto fler som tar sig utmed kanalen söderut.
Tänk bara att kunna komma hem och säga att man cyklat tillsammans med alligatorer i självaste Everglades!

FKOHT

Vi har haft en del grubbel med att reda ut huruvida de cirka 170 kilometerna på Florida Keys Overseas Heritage Trail är helt färdiga eller ej. Trots att det är en del år sedan vi skrev om cykelleden i Florida Keys första gången är det uppenbart att det fortfarande fattas en del avsnitt.

Hollywood Broadwalk

– i första hand vårt mest populära promenadstråk. Men för den som har tålamod med alla fotgängare är det också en trevlig cykeltur utmed massor av små restauranger i Hollywood Beach.

Lake Okeechobee

– inget vi har sett med egna ögon ännu. Men det lär vara en bra tur runt Lake Okeechobee som är Floridas största sjö (också en av de största sjöarna i hela USA).
Kartlänken här intill ger en liten vägvisning om vad man kan vänta sig.

Stadstur i Miami

– då väljer vi att ta cyklarna till Coral Gables. Lugna villagator med kanske USA:s vackraste hus.
Vi cyklar till Biltmore Hotell och kollar in den berömda swimmingpoolen, förbi Venetian Pool som är en badanläggning skapad av stenbrottet där man bröt sten till villorna.

Turen kan utsträckas till Old Cutler Trail, med ännu fler vackra villor, samt finns det också mycket bra cykelvägar på Key Biscayne. Länk till en PDF som ger mer information om cykelvägar i området.

Pinellas Trail

Pinellas Trail är en väldigt lång cykelled på fastlandet innanför Clearwater Beach. Används som rekreation i det tättbefolkade området, men också för att ta sig till och från jobbet.

Första delen öppnade 1990. Idag är leden över 60 kilometer lång. Den sträcker sig från Tarpon Springs i norr ända ner till St Petersburg. En väsentlig del av leden går på gamla järnvägsspår.

Sanibel

– faktiskt ett område vi redan på tidigt 90-tal fann oerhört cykelvänligt. En ö som inbjuder till en semester utan bil, ovanligt i Florida. Sanibel som cykeldestination beskrivs utförligare på egen sida.

Big Pine Key

– till ytan största området i Florida Keys och där man utgår från Mile Marker 30 och naturligtvis cyklar i ritning mot Key Deer Boulevard. På vägen The Blue Hole, där det brukar finnas en liten alligator att beskåda. Målet är att komma nära – men inte för nära! – de berömda minihjortarna.

AYITA BILLIE

  • Några länkar för ytterligare cykelinspiration och längre ner en karta för den som är sugen på att cykla i Florida från kust till kust:
Cykla i Florida, kartor om florida, maps of florida, Mapas de Florida
©FLACYCLIST.COM