Official Ticket Centers biljetter är inte längre det självklara valet inför ett besök i Orlando.
Från att ha varit områdets bästa biljettagentur verkar företaget under Covid-19-krisen ha förlorat de flesta av sina kontakter.
Biljettutbudet har krympt till lägsta möjliga nivå.

Official Ticket Centers biljetter
©GOOGLE.COM/MAPS

Här har hundratals svenskar köpt biljetter från Official Ticket Center. Kontoret existerar inte längre och det finns (åtminstone för närvarande) knappt några biljetter att köpa från den tidigare så populära biljettagenturen.

Covid-19-krisen i Florida har fått många företag att gå under. OTC är verksamt, men får tjäna som exempel på ett företag med stora problem på grund av pandemin.
Det väletablerade familjeföretaget såldes och den nye ägaren fick problem redan före pandemin. Orsaken var Disney Worlds nya sätt att hantera biljetter och prissättning. Resultat: OTC annonserade att de var tvungna att ta ut en adminstrationsavgift för en- och tvådagarsbiljetter till Disney-parkerna, vilket gjorde biljetterna dyrare än i parken – precis raka motsatsen till det vi var vana vid.

Därefter verkar det ha gått utför rejält. I stort sett allt på deras sajt är “Covid-19-stämplat”. Detta trots att allt är öppet. Till exempel kan vi erbjuda en lång rad attraktioner på vår sida om äventyr och aktiviteter i Orlando.

Sea Worlds parker bland Official Ticket Centers biljetter

Under åtta år förmedlade Florida.nu biljetter från Official Ticket Center till svenska Florida-resenärer. Samarbetet var personligt och speciellt. Både Gunnar och jag besökte det anspråkslösa kontoret i Kissimmee och kontakterna via epost och telefon var många.

Kontoret, där en stor grupp biljettexperter betjänade parkbesökare från morgon till kväll, lades ner. Allt skulle skötas online. Kanske var det ett av misstagen?
Vi drabbas förstås. Men värst är att våra trogna läsare drabbas.

När denna sida senast uppdaterades gick det endast att boka biljetter till Sea Worlds parker. Det ser dock ut som om de har kvar “Kids Eat for Free”-kortet, men inte som e-biljett och det komplicerar ju köpet.

Istället ser vi en lång rad paketerbjudanden för biljetter i kombination med en vistelse på ägarens hotell.
Inget fel på paketen. Troligen heller inget fel på hotellet.
Men läget på hotellet är i ett område vi inte rekommenderar. Det (och andra skäl) gör att vi inte kan marknadsföra dessa paket.

Florida.nu letar givetvis efter en ny agentur som stämmer med våra värderingar och arbetssätt. Svårt eftersom gamla OTC var marknadsledande och ingen annan kom i närheten.

Tills vidare är vi tacksamma för att GetYourGuides Orlando-aktiviteter i viss mån hjälper upp vår situation och erbjuder våra läsare spännande upplevelser.

Kolla dock på Official Ticket Centers biljetter om ni funderar på Sea Worlds parker. De finns tillgängliga. Dock är det tråkigt att vi inte längre kan erbjuda specialpriser till Discovery Cove och delfinsim.

LÄS MER: Spara semesterpengar med rabattkort i Orlando

LÄS MER: Boka spännande aktivitet i Orlando

  • 100-tals speciellt utvalda aktiviteter – utflykter, vattensporter, nattliv, biljetter – boka här! Klicka på en aktivitet och sök vidare i Florida.
Booking.com
Booking.com