Hejsan!

På lördag kommer vi äntligen att styra kosan till Florida för 2,5 veckas semester. Största delen av denna tid kommer vi att tillbringa i Orlando där berg-och-dal banor hägrar.

På er hemsida (som för övrigt är toppen!) har vi läst på om biljetter till de olika parkerna etc och har lite frågor/önskemål om råd.

Booking.com  

På familjens önskelista står:
Universal Studios, Islands of Adventure, Aquatica, Sea World, Busch Gardens, Disney Hollywood Studios.

Vad rekommenderar ni att vi köper?
Vad jag har kunnat läsa mig till så finns det en biljett som heter 2016 Universal 6 park flex ticket som verkar lösa de flesta inträdena. Jag undrar dock vad det är som gäller avseende dessa – det verkar nästan för bra för att vara sant.
Det står att City Walk är inkluderat – vad innebär det?

LÄS MER: Boka bästa biljetterna till Orlandos nöjesparker

Våra barn/ungdomar (15 och 20 år) vill att vi går på Horror Night.
Är detta något som ni kan rekommendera?
På websidan för Horror night så hittade vi “add-on”-biljetter. Dessa var något billigare än standardbiljetterna och gäller om man har en dagsbiljett. Jag hittade dock inte den typ av biljett på er biljettsida. Vet ni om dessa “add-on”-biljetter gäller ihop med “flex-biljetten”?

LÄS MER: Expresspassen gäller nu också Harry Potter

Vi bokade vår hyrbil via er och jag köper gärna biljetterna via er sida också då jag tycker att den har varit till mycket hjälp i vårt planerande.
Vill bara kolla så att jag förstått det hela rätt. Jag blir länkad till “The Official Ticket Center”, gör min beställning där och sedan hämtar vi biljetterna hos dem när vi är på plats?

Ett långt mail med många frågor, men jag hoppas att de är möjliga att svara på.

Ser mycket fram emot vår semester.

Mvh, Emmelie

Expresspassen kan vara dyrare än inträdet

Peter kommer säkert med ett mer utförligt svar vad beträffar biljetterna.
Jag har några saker jag vill poängtera:

  • Observera att ni får gratis expresspass när ni bokar rum på något av de tre Universal-hotellen. Expresspassen är ofta dyrare än själva inträdesbiljetterna och därför är det stor fördel att bo på dessa hotell. Vidare så får ni gå in en timme tidigare i Universal-parkerna samt har förtur till ett flertal restauranger i parkerna.
  • Royal Pacific (rekommenderas), Hard Rock Hotel (hög rockmusik i lobbyn, i en del restauranger och runt poolen) och Portofino (rekommenderas inte).
  • Det har aldrig funnits något inträde till City Walk (samma sak med Disney Springs).
  • Horror Night skulle jag skarpt kunna rekommendera. Många tycker att det är på gränsen till lite för starka upplevelser men vi kom ut levande… Passar både vuxna och barn. Missa det inte “and you will have a story to tell”.

Gunnar Hedqwist, St Augustine, Florida

   

6 Park Flex Ticket – tack för biljett-tipset!

Hej Emmelie,
Gunnar, som är vår expert på Orlandos nöjen, har redan gett er en del värdefulla tips om parkerna.
Längre ner ser du länk till informationen om de speciella spartips vi vill tipsa om för Universals hotell och expresspassen.

Möjligen har ni redan bokat hotell, men i vilket fall som helst ser jag att ni bokat hyrbil via oss och ni är därför kvalificerade för vårt unika informationspaket i vilket Gunnar ger massor av fler tips om Orlandos parker + att paketet innehåller ytterligare värdefull information om Florida.

Så till din, huvudfråga, biljetterna:
Jag är långt ifrån expert.
Men du är på rätt spår i två avseenden:

  • Official Ticket Center – där finns experterna och du bör boka online via oss och sedan hämta upp biljetterna på OTC:s kontor, då har du stora möjligheter att ändra beställningen om den kunniga personalen kommer med något tips som jag inte sitter på.
  • 6 Park Flex Ticket har jag faktiskt aldrig tidigare haft anledning att titta på. Tack för tipset! Den täcker ju (så vitt jag förstår) in stora delar av era önskemål. Låter som en utmärkt lösning till ett mycket bra pris. Som du själv skriver: nästan för bra för att vara sant. Men jag kan inte se några konstigheter med villkoren.

Sedan kompletterar du bara beställningen med biljett till Hollywood Studios. Klappat och klart!

PETER SUNESON

  • Missa inte vårt unika spartips för Universal – din hotellvistelse kan bli gratis!
 
“rideways"
 
   

Booking.com