Nintendo World i Universals fjärde park 2024

13
3546

Nintendo World tar plats i Universal Resorts fjärde nöjespark i Orlando, tills vidare med arbetsnamnet Epic Universe.
Fyra teman ska samsas i den nya parken, nu återstår frågan vad det blir för teman i de övriga tre delarna.
Den nya parken ska öppna under 2024 och detaljer beträffande Super Nintendo World lär likna motsvarande satsning för Universal i Japan.

Video från THEME PARK SHARK

nintendo world
©PINTEREST

Nintendo World plus tre andra teman på Epic Universe

Först kom Universal Studios, som kom att följas av Islands of Adventure och därefter vattenparken Volcano Bay (numera benämnd som Universals tredje park).

Att Universal skulle komma med ytterligare ett nöjesområde var väntat. Platsen var heller ingen hemlighet.

Nu vet vi att det blir fyra teman. Super Nintendo World var ganska väntat och det är logiskt att tänka sig att det blir snarlikt Universal Studios Japan.

Nya området är i samma storlek som nuvarande Universal (med tre parker, hotell, City Walk och mer).
Här finns plats att bygga för framtiden. Ytan är nämligen (enligt de senaste uppgifterna) minst lika stort som befintliga Universal Resort.

Nintendo World försenas ett år på grund av covid-19

D v s räkna in de två parkerna, tredje parken Volcano Bay, City Walk och hotellen runt omkring – förstå att det verkligen blir en utmaning för Universal att skapa något helt nytt från grunden på ett markområde som är lika stort, troligen t o m större!

Räkna med mycket mer än endast en ny temapark. Universal kommer att lägga stor vikt vid aktiviteter och grundläggande service runt omkring. Som parkeringsplatser och hotell.
Det är också helt säkert att det blir ett nytt nöjesområde liknande City Walk.

Platsen är väl vald (och har faktiskt varit i Universals ägo i omgångar). Här kan man växa vidare, det finns obebyggd mark intill.
Avståndet till originalområdet och det nya hotellområdet vid f d Wet ‘n Wild känns absolut inte avskräckande. Och adressen till Nintendo World och Epic Unicerse är ju helt rätt – Universal boulevard!

Epic Universe försenas med uppemot ett år på grund av konsekvenserna av Covid-19.
Parken, som redan fått sitt första dragplåster i form av Nintendo World, skulle ha öppnat 2023. En del konstruktionsarbeten utanför själva parkområdet har påbörjats, men själva parkbygget är ett år försenat.

Nintendo World i Japan redan klart

Nintendo World i Japan lär ha öppnat redan sommaren 2020. Vad vi vet är att det kommer att handla mycket om Super Mario, att en av attraktionerna bygger på populära videospelet Mario Kart. Marios och Luigis sidekick, dinosaurien Yoshi, lär stå för en av de övriga attraktionerna på Super Nintendo World.

I Universals blogg beskrivs Epic Universe bland annat så här:
“Epic Universe kommer att erbjuda en helt ny nivå av upplevelser som för evigt omdefinierar nöjesparksunderhållning. Gästerna kommer att gå utöver sin vildaste fantasi, resa in i älskade berättelser och genom livliga länder på äventyr där resan är lika häpnadsväckande som destinationen.

Det nya området innehåller en temapark, ett nöjescenter, hotell, butiker, restauranger och mer. Sammanlagt skapar denna expansion mer utrymme och frihet att släppa loss och skapa varaktiga minnen tillsammans med de människor du älskar.”

Universal gjorde entré i Orlando 1990.
Sedan dess har det inte bara varit en ojämn kamp mot Disney World, även på grund av andra orsaker har Universal verkligen åkt berg och dal-bana.
Kampen mot Disney blev genast intressantare när Harry Potter klev in i matchen – en succé som definitivt fick motståndarlaget att ändra speltaktik. Nintendo World kan bli en ny Potter-effekt.

epic universe
©UNIVERSALORLANDO.COM

Följ kartan till Nintendo World och Epic Universe

Kartan visar det exakta läget för Epic Universe med Nintendo World.
Cirka 15 minuter mer eller mindre rakt söderut från övriga delar av Universal Resort och det nya hotellområdet Universal’s Endless Summer Resort.
Dessutom väldigt nära nöjesområdet på International Drive som domineras av The Wheel (f d Orlando Eye) samt Orange County Convention Center.

För nyheter om speciellt Universal brukar Orlando Informer vara bästa publikationen. De lär vara snabbast med senaste nytt om Nintendo World.

PETER SUNESON

LÄS MER: Karibisk festival på Universal-hotellet

LÄS MER: Senaste nytt om inreseregler till Florida

nintendo world
©UNIVERSALORLANDO.COM

13 COMMENTS

Comments are closed.