USA fortsätter förbjuda Florida-turism från Europa. 
Anledningen är att smitto- och dödssiffror ökat kraftigt på grund av Delta-varianten.
Beslutet kommer en månad efter att EU öppnat för amerikaner och samtidigt med att Kanada är på väg att välkomna besök från grannlandet.

©VISIT FLORIDA

USA fortsätter förbjuda Florida-turism
©PIXABAY

Efter Delta-varianten: USA fortsätter förbjuda Florida-turism från Europa

Att USA fortsätter förbjuda Florida-turism från Europa är en konsekvens av att hela världen ser hur Delta-varianten av Covid-19 sprider sig snabbt.
USA har tappat sitt höga vaccinationstempo och det är bland de ovaccinerade man ser en kraftigt ökning av antalet smittade och dödsfall.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel tog upp ämnet med president Joe Biden under ett möte i Washington DC den 15 juli. Då lovade USA:s president att inom några dagar undersöka hur snabbt restriktionerna kunde upphävas.

Nu meddelar mediachefen Jen Psaki att det inte är aktuellt att häva inreseförbudet från Schengen-länder, Storbritannien och flera andra nationer.

– Smittan ökar både här och i övriga världen och detta lära fortsätta de närmaste veckorna.

Från Florida kommer dubbla budskap:

  • En av fyra delstater där Covid-19 ökar rekordstort. Det är fortfarande illa i sydöst. Men senaste uppgifterna talar om ett mycket stort vaccinmotstånd på landsbygden längst upp i norr.
  • Samtidigt rapporteras att “allt är normalt”. Inte minst hävdar guvernör Ron DeSantis att delstaten inte behöver några som helst restriktioner.

Enligt USA Today svarar Delta-varianten nu för 83 procent av de nya Covid-19-fallen. Antalet fall har ökat 171 procent de senaste två veckorna och antalet dödsfall har stigit med 19 procent på en vecka.

Som smittoläget ser ut just nu känns det logiskt att USA fortsätter förbjuda Florida-turism. Men lika ologiskt är att amerikaner välkomnas till Europa och att USA tar emot besökare från länder med stor smittspridning.

PETER SUNESON

LÄS MER: Ansiktsmasker slopas i Orlandos nöjesparker

LÄS MER: Floridas bästa författare och böcker

  • 100-tals speciellt utvalda aktiviteter – utflykter, vattensporter, nattliv, biljetter – boka här! Klicka på en aktivitet och sök vidare i Florida.
Booking.com