Tokiga restauranger i Florida – topplista

1
2664

Tokiga restauranger i Florida, vi kan t o m använda benämningen festliga krogar.
En sak har de i varje fall gemensamt:
De är långt ifrån vanliga amerikanska diners…

Blue Heaven och The Wreck Bar är mina favoriter

Tokiga restauranger
©SUNNY.ORG

Ät Floridas mest berömda frukost, sitt utomhus bland katter och höns, luncha med en astronaut, och en hel del annat ovanligt.

Som Only in Your State skriver:
“Att bo i Florida öppnar dörrar till knäppa attraktioner utmed vägarna och massor av tecken på fantasi för att få största möjliga uppmärksamhet”.

Tokiga restauranger finns det alltså gott om i The Sunshine State. Som sagt, bara fantasin sätter gränser när det gäller att locka matgäster. Listan, som är inspirerad av Only In Your States Florida-sektion, är dock utan inbördes ordning och har uppdaterats av oss.

Själv lägger jag min röst på Blue Heaven, med The Wreck Bar som given tvåa.

The Bubble Room

Redan utsidan på denna 3-våningsbyggnad på Captiva är spektakulär. Personalen bär scoutkläder och förutom att restaurangen har ett tydligt filmstjärnetema finns det också mycket antikviteter.

Linger Lodge Restaurant

Vi har sedan tidigare gett Linger Lodge Restaurant utanför Bradenton en egen sida.

Clark’s Fish Camp Seafood Restaurant

Restaurangen i Jacksonville beskrivs ha likheter med Linger Lodge. Jag har inte besökt, men av bilderna att döma känns västkustvarianten mer äkta Old Florida.

Old Spanish Sugar Mill

Sägs vara Floridas bästa frukostrestaurang. Tveksamt, men atmosfären är det inget fel på i De Leon Springs State Park samt har restaurangen sedan urminnes tider (1961) tillrett gästernas pannkakor direkt vid bordet. Bör besökas.

Market 17, Fort Lauderdale

Spännande. Inte bara för att man serverar lokalt odlad organisk mat, också den udda möjligheten att äta i mörker (vilket enligt krögaren ska förhöja smakupplevelsen).

Murder Mystery Dinner Train

En klassiker i Fort Myers. Tåget rullar. Det gör också en deckargåta samtidigt som gästerna erbjuds en imponerande meny.

Romeo’s Café, Miami

Okänt för mig. Enligt OiYS en restaurang utan meny. Kocken intervjuar gästerna och resultatet blir en specialkomponerad 6-rättersmiddag.

Blue Heaven

En pärla i Key West. Ser inte mycket ut för världen och man sitter utomhus bland löst springande katter och Key West-tuppar. Förutom bra huvudrätter serveras en underbar Key Lime Pie som efterrätt.

Medieval Times

Väldigt typisk Orlando-show. Massor av gäster och imponerande snabb service. Räkna inte med någon högre klass på maten. Däremot är det bra underhållning.

Lunch with an Astronaut

Ett intressant sätt att sätta krydda på besöket på Kennedy Space Center, populärt inte minst bland de yngsta att få träffa en äkta “rymdgubbe”.

Lips, Fort Lauderdale

Krogen beskrivs som “the ultimate drag dining”. Jag är övertygad att man får mer, och bättre, för pengarna i Key West beträffande drag-aktiviteter.

Satchel’s Pizza

Om ni har anledning att besöka, eller passera, Gainesville lär detta vara en pizzeria i toppklass.

The Wreck Bar

Liten, men berömd bar på B Ocean Resort (ex-Yankee Clipper) i Fort Lauderdale. Som namnet antyder sitter man inne i ett skeppsvrak och underhållningen består av sjöjungfrur (som i Weeki Wachee).

AYITA BILLIE

1 COMMENT

Comments are closed.