Favorithotell Fort Lauderdale, personligt urval av de bästa hotellen.
På rätt läge, både centralt och nära stranden.

Hotellspecialisten Gunnar Hedqwist har ägt flera hotell i Florida. Låt någon av Gunnars favoriter bli ditt val, eller sök hotell via specialerbjudanden från Booking.com.

Hittar du något du gillar – spara länken!
Rabatt, specialpris hotell FloridaDå hjälper du oss att fortsätta ge uppdaterad Florida-information genom att boka via en hotellsida som har vår symbol på sidan.
Det kostar nämligen inget extra, samma låga Booking-pris genom att använda våra hotell-länkar.

Booking.com  

Fler storhotell i Fort Lauderdale – men mysiga små motell finns kvar

Våra favorithotell Fort Lauderdale hittar du alltså utmed strandområdet. Så egentligen finns bara en viktig regel när vi letar hotell här: Strandläge.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Vid första anblicken av “nya” Fort Lauderdale är det lätt att få intrycket att storhotellen tagit över.
Så känner jag det ibland eftersom minnena från första besöket 1979 fortfarande är tydliga.
Men det är bara delvis sant. Den berömda turiststaden har lyckats bevara sin småskaliga miljö och det finns massor av små hotell.

Längst ner på sidan tips till dig som ska ha Fort Lauderdale enbart som övernattning innan resan går vidare, eller innan resan går hemåt. Du kanske då vill välja ett hotell i närheten av flygplatsen istället för i övriga gruppen favorithotell Fort Lauderdale.

PETER SUNESON
GUNNAR HEDQWIST

Favorithotell Fort Lauderdale – svenskägt vid stranden

Kolla extra noga på de första hotellen på denna sida om hotell i Fort Lauderdale. Där finns en grupp hotell som bjuder på trivsel och ett strandnära läge.
Alla ligger i ett område som kallas North Beach Village och sorterar lätt in under begreppet favorithotell Fort Lauderdale.

Hotellen är svenskägda och är väldigt populära bland svenska besökare. Mysiga kvarter mellan havet och Intracoastal Waterway.
För dig som varit i Fort Lauderdale tidigare är riktmärkena: norr om Las Olas, söder om Sunrise.

Spara länken till hotell du gillar – håll koll på kampanjer!

Länkarna under respektive hotell tar dig till mer information om hotellet, den exakta adressen, fler bilder och prisuppgifter för dina datum. Gillar du hotellet – spara länken!

Om du vill söka efter alla tillgängliga hotell (inklusive villor och lägenheter) i Fort Lauderdale-området och se aktuella kampanjer med  specialpriser och andra rabatter använder du Bookings annonser.

North Beach Hotel

Centralt i North Beach Village, granne med populära Aqua. Högre kvalitet än flera av de övriga i gruppen. Vi gillar möjligheten att boka en stor svit där hela familjen får plats, En svit för åtta personer eller en penthousesvit för fyra vuxna, och två barn.

The Reef

Ganska nytt, men redan populärt bland svenska resenärer som besöker Florida.nu. Ett några kvarter längre bakt i området. Studio med enkla kokmöjligheter för två gäster eller en “dubbelstudio “för fyra personer.

La Casa

Enklare än de föregående två hotellen. Ett litet hotell, bara 15 rum. Man har skapat en mycket trevlig poolmiljö på relatvt liten yta.

Winterset Suites

Hög klass på rummen i hotellet som ligger i tropisk miljö. Vi befinner oss tre kvarter från stranden och Winterset Suites har tre pooler att välja på.

Cocobelle Resort

Ett av de mindre hotellen i området. Ett rejält poolområde, fräscha rum.
Vi gillar att Cocobelle (precis som många andra av småhotellen i detta område) har gratis parkering.

Beach Gardens

Det här är hotellet där vi ser fram emot en grillkväll och tidiga morgnar på en av hotellets cyklar ner till havet.
Vi befinner oss en halv kilometer från stranden på detta trevliga hotell.

Tranquilo

Nästan granne med Cocobelle och inte många steg till havet. Hotellet har flera olika rumstyper att välja mellan. Trea på topplistan av bokningar i Fort Lauderdale under lång tid hos Florida.nu.

Tara

3-stjärnigt vid en kanal. Trots att detta hotell ligger längst bak i området är det bara 300 meter till stranden. Till skillnad från vissa övriga hotell i gruppen har Tara 24-timmarsreception.

Tropi Rock Resort

Fem minuters promenad från stranden, pool finns. Rum med mikrovågsugn och kylskåp. Nära shopping och restauranger.

Victoria Park Hotel

Undantaget som bekräftar regeln. D v s är vi nu på fastlandet, knappt två kilometer från stranden. En nyhet hos Florida.nu sedan 2017.

Solas

Senaste nytt i North Beach Village Resort är detta lilla hotell (14 rum och därför ofta fullbokat snabbt). Enkel standard och två kvarter till stranden.

Aqua

Detta är ett av de populäraste hotellen på Florida.nu. I topp av bokningarna i Fort Lauderdale. Ett mindre hotell ett kvarter från stranden, bakom de stora hotellkomplexen. Tyvärr rapporter från svenska gäster om dålig städning.

Bahia Mar

Ett populärt hotell bland svenska besökare, det mest bokade hotellet i området. Utmärkt läge vid stranden. Bli inte lurad av att det ligger på ”fel” sida av gatan, det finns promenadbro till stranden. Granne med klassiska attraktionen Jungle Queen.

Hyatt Regency

Hotellet reser sig närmast majestätiskt intill kanalen och bron över till stranden. En vidunderlig utsikt och kort promenad till stranden. Dessutom nära till Port Everglades, kryssningshamnen.

Pelican Place

Gulligare hus får man leta efter! Man känner sig välkommen direkt. Ett fåtal lägenheter och mycket populärt, vilket gör att man ska vara ute i mycket god tid för att kunna semestra här.

Royal Flamingo Villas

Ett villaområde med härliga gräsmattor och man väljer själv på vilken sida av kustvägen. Hotellet har privat strand, vilket inte är helt sant. Ingen strand i Florida är privat, men det känns så här eftersom villorna gränsar till stranden.

Harbor Beach Mariott

Här bor man fantastiskt bra på stranden. En kort promenad ner till hamninloppet för att kolla in kryssningsfartygen. I början av stora Fort Lauderdale-stranden i ett område med flera fina hotell. Riktmärke: strax söder om Jungle Queen.

Mariott´s Beach Place

Känns som något av det bästa valet man kan göra i Fort Lauderdale. Eget kök, egen balkong mitt i ett litet centrum med både Häegen-Dazs-glass och Hooters-hamburgare.

Sun Tower Hotel & Suites

På norra delen av stranden. Enkelt, men populärt bland budgetresenärer.
Vi gillar att det är gratis parkering, en bristvara på många hotell längs stranden.

Summerland Suites

Mysigt hotell med 22 rum. Fyra swimmingpooler, men det är tillsammans med övriga småhotell i samma kvarter. Två rejäla dubbelsängar i dubbelrummen, vilket innebär att man kan vara fyra om man betalar lite extra. I sviterna finns sovrum plus att vardagsrummet har en bäddsoffa.

B Ocean Resort

En personlig favorit. Känt under sitt gamla namn, ”Yankee Clipper”,  eftersom byggnaden liknar ett fartyg. (Varför ändra?) Vi gillar strandläget i kombination med ett rejält poolområde där det går att hitta (ibland välbehövlig) skugga.

Ebb Tide Resort

Mycket populärt tack vare strandläget, centralt placerat i Pompano Beach. Hotellet har många återvändande besökare som bokar en eller två veckor samma tid varje år.

Shore Haven Resort Inn

Det krävs att man tar sig till Lauderdale by the Sea för att hitta ett gammaldags motell, som detta. Halvslitet, men bra strandläge. Trafiken kan möjligen upplevas som störande vid poolområdet.

Bahama Beach Club

Ett lägenhets-/villa-boende som ligger 300 meter från stranden. Lugna villagator och bara sex lägenheter bäddar för en avkopplande semester.

Sunny Place

På strandsidan av kustvägen, knappt 100 meter från stranden ligger detta lilla paradis. En absolut favorit i det här området. Fullt utrustade i lägenheter av två olika storlekar: studio eller med ett sovrum.

Napoli Belmar Resort

Granne med Summerland Suites och ungefär samma standard, ungefär samma priser. Definitivt samma pooler. 25 rum. Studio och svit har kök, vilket saknas i dubbelrummet. Inte så stor prisskillnad att byta upp sig.

Birch Patio Motel

Exakt 40 meter längre söderut ligger nästa granne. 20 rum på hotellet, standardrummen med kaffebryggare, kylskåp och micro. De större rummen har kök. Tvättmöjligheter på hotellet.

Bra flygplatshotell
i Fort Lauderdale

Här intill fyra bra val av flygplatshotell. Alla ligger nära Fort Lauderdale-Hollywood International Airport.
För dig som ska åka vidare nästa dag och vill sova en natt innan du sätter dig i bilen. Till exempel är det ju så mycket trevligare att se Florida i dagsljus. (På grund av läget en bit från stranden kvalificerar dessa hotell egentligen inte under begreppet favorithotell Fort Lauderdale.)

Holiday Inn
Express & Suites

Bara någon kilometer norr om flygplatsen. Som vanligt är Holiday Inn Express & Suites ett säkert val. Man vet att man får vad man betalat för. Bra läge nära I95.

Lauderdale Airport
& Cruise Port Inn

Detta är gamla Comfort Inn som bytt namn. Bra läge, och vi gillar att det är gångavstånd till Outback Steakhouse.

Holiday Inn
Dania Beach

Väldigt nära flygplatsen även om det ligger i strandstaden Dania Beach. Känns nytta och fräscht. Tre minuters bilväg söderut från flygplatsen.

Ramada Airport
& Cruise Port

Ligger utmed I95 och det är mindre än 10 kilometer till flygplatsen. Transferservice finns. Sedvanlig Ramada-klass, ingen lyx.

   
 
“rideways"
 

Skriv och fråga om hotell!

  • Tveka inte att fråga! Florida.nu har mångårig erfarenhet av att förmedla hotell till svenska Florida-resenärer.
  • Skriv till oss på info@florida.nu om du är det minsta tveksam – det gäller våra hotellfavoriter eller om du hittar något annat som känns bra via Bookings erbjudanden som du kan se här intill.
   

För bilder på denna (och övriga hotellsidor hos Florida.nu) gäller i första hand ©BOOKING.COM (som är den hotellportal vi valt att arbeta med). I övriga fall är bilderna från hotellets egen hemsida.

Booking.com