Favorithotell Sarasota – de ligger inte i stan… De finns på Siesta Key.
Här är ett mycket personligt urval av de bästa hotellen där, samt även i övriga delar av det populära området. Hotellspecialisten 
Gunnar Hedqwist har ägt flera hotell i Florida. Låt någon av Gunnars favoriter bli ditt val, eller sök hotell via specialerbjudanden från Booking.com.

Hittar du något du gillar – spara länken!
Rabatt, specialpris hotell FloridaDå hjälper du oss att fortsätta ge uppdaterad Florida-information genom att boka via en hotellsida som har vår symbol på sidan.
Det kostar nämligen inget extra, samma låga Booking-pris genom att använda våra hotell-länkar.

Booking.com  

Favorithotell Sarasota: Bäst att bo nära världsberömda Siesta-stranden

Favorithotell Sarasota – då tycker vi att du ska bo på Siesta Key!
Anledningarna är ganska uppenbara:

  • Du vill bo vid strand i världsklass.
  • Och ha Sarasotas centrum på bekvämt avstånd.

Följ därför våra tips och se upp för vilseledande hotellnamn och adresser.

Sarasota är ju ett av de allra populäraste områdena på västkusten. Det är ofta vi hamnar där när svenskar som planerar en Florida-semester frågar om bra platser på västkusten. Boka med oss och du vet att du gjort ett bra hotellval och hamnar rätt! 

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Sarasota är målet för många som hört talas om den världsberömda stranden/sanden på Siesta Key. Det är skäl nog för att koncentrera sig på denna långsmala ö utmed Mexikanska Golfen. Fastlands-alternativen är inte särskilt spännande och Lido Beach är visserligen en bra stadsnära strand, men inte på långt när lika spektakulär som Siesta Key Beach. (Tro mig, jag har bott här i många år.)

I sammanställningen börjar vi med Siesta-hotell som vi gillar. Vi vill bestämt avråda från det gamla området längs US 41 nära flygplatsen. Hotellen här har sett sina bästa dagar och jag är förvånad över att en fräsch hotellkedja som La Quinta valt att lägga sitt hotell där.

LÄS MER: Boka bästa biljetterna till Orlandos nöjesparker

Det finns massor av hotell i Sarasota-området. Om du gör en egen sökning är det många hotell som antyder att de ligger på Siesta Key trots att de har en fastlandsadress.
Se upp!
Är du tveksam, kontakta oss: info@florida.nu

Som vanligt vet Florida.nu sådant som en resebyrå inte känner till.

PETER SUNESON

Siesta Beach
Resort & Suites

En favorit i budgetklass. Förvänta er inget extra, men däremot ett bra pris. Rakt över gatan finns den berömda stranden och hotellet ligger mitt i livliga Siesta Key Village med många trevliga restauranger. Hit har extremt många svenska gäster hittat efter tips från oss. Ett av de mest bokade hotellen över huvud taget. Närheten till stranden och restaurangerna kompenserar för brist på lyx.

Tropical
Breeze Resort

Det här stället skulle väl på svenska närmast kallas för stugby. Lägenheter i olika storlekar utspridda över ett stort område. Till och med villor vid havet. Hög mysfaktor och nära till allt. Vi gillar att ta den lilla omvägen till Siesta-stranden, d v s gå rakt västerut och närma sig den berömda sandstranden från dess norra ände. En härlig morgonpromenad. Missa inte en frukost på Broken Egg!

The Ringling
Beach House 

Praktiskt taget på den berömda Siesta-stranden. Bara att korsa gatan och parkeringsplatsen. Man kan nästan få känslan av att hotellet ligger på sandstranden (den fantastiska). Läget på Beach Road innebär också att det är nära till mysiga Siesta Key Village med alla dess restauranger.
Många svenska gäster har skrivit till oss och tackat för tipset om detta fantastiska strandhotell.

Captiva Beach Resort

Ett av många småhotell längs Siesta Key Beach.
Detta ligger alldeles intill den delen av stranden som kallas Crescent Beach.
I närheten ett mindre shopping- och restaurangområde.

Tropical Beach Resort

Nu väljer vi inte detta hotell enbart för närheten till Captain Curts Crab & Oyster Bar… På rätt sida av Midnight Pass Road, dvs strandnära, i ett område med många småhotell. Crescent Beach är en del av den berömda Siesta-stranden.

The Capri at Siesta

Ett lågprisalternativ vid södra bron till Siesta Key.
Granne med hotell till vänster.
Tio rum på det lilla hotellet där alla lägenheter har kök.
Strandnära och härlig trädgårdsmiljö runt lägenheterna.

The Inn on Siesta Key

Ett hotell vi inte besökt ännu. Men det utmärkta läget vid Siesta-strandens parkeringsplats och granne med Ringling Beach House (se ovan) räcker för att det ska få en plats här.

Siesta Key Palms Hotel

Precis som grannen Hibiscus mittemot på andra sidan gatan inte på själva ön. Men ok gångavstånd till Siesta-stranden. Vad man får som kompensation: Lägre pris, gratis parkering, nära till Gulf Gates shopping (t ex stans bästa Publix!).

Lido Beach Resort

Allra bästa tänkbara läge på Sarasotas stadsstrand.
Mycket för pengarna, vilket många svenska besökare kan intyga.

Ritz Carlton

Bröllopsresa, eller du råkar ha lite extra pengar att spendera på boendet. Då är det här du ska bo. Utmärkt läge nära trevliga downtown och alldeles intill havet.

Hyatt Residence Club

Bland det lyxigaste man kan hitta på Siesta Key. Här känns det som om man som gäst tilldelats en privat del av den berömda Siesta-stranden. Förstklassig snorkling vid Point of Rocks strax intill.

Island House

Både villor och lägenheter på Island House Beach Resort som ligger på absolut bästa strandläge. Anläggningen känns dock lite gammaldags (precis som flera andra hotell just här). Därför finns chans till bra pris, inte minst under lågsäsong.

Hampton Inn

Bästa flygplatshotellet. Ganska nybyggt. Med bilen tar du dig lätt till Lido Beach eller norrut till Anna Maria Island.

Beach Club at Siesta

Beach Club at Siesta by RVA känns större och mer robust än grannarna. Stor variation på lägenheter/rum. Stranden är nära, rakt över gatan finns ett litet shoppingcenter.

Hibiscus Suites

Inte på själva ön! Skulle det nu vara fullbokat, eller Siesta-alternativen känns för dyra, är detta en nära och trevlig nödlösning. Inte längre bort än att man går till stranden på cirka 20 minuter. En trevlig promenad över bron dessutom.

Holiday Inn

Toppenhotell lite avsides. Fräscha rum, trevliga moderna lokaler. Ett bra val om man kan tänka sig att bo lite ”off”.

   
 
“rideways"
 

Skriv till oss, fråga!

  • Tveka inte att fråga! Florida.nu har mångårig erfarenhet av att förmedla hotell till svenska Florida-resenärer.
  • Skriv till oss på info@florida.nu om du är det minsta tveksam – det gäller våra hotellfavoriter eller om du hittar något annat som känns bra via Bookings erbjudanden som du kan se här intill.
   

För bilder på denna (och övriga hotellsidor hos Florida.nu) gäller i första hand ©BOOKING.COM (som är den hotellportal vi valt att arbeta med). I övriga fall är bilderna från hotellets egen hemsida.

Booking.com