Dagsutflykt från Orlando: Ocala National Forest

3
1542

Hej, Vi ska resa till Florida till sommaren.
En av veckorna ska vi till Orlando, där vi varit tidigare. Vi kommer att ha bil under hela vistelsen och vill göra en dagsutflykt från Orlando.

Finns det någon ort i närheten av Orlando som är intressant att besöka?
Vi är intresserade av allt från kultur till naturupplevelser.

Vi tänker oss en dagsutlykt från Orlando.

Med vänlig hälsning,
Malin

Ocala National Forest, dagsutflykt från Orlando
©FLICKR

Dagsutflykt från Orlando: Ocala, Mount Dora, Homossassa,
Silver Springs, Weeki Wachee, St Augustine, Christmas

Hej Malin,

Det finns massor av intressanta platser och natur i närheten av Orlando.
Framförallt ska man blicka norrut och västerut.

Några tankar i all hast:

  • Mount Dora, en naturskön idyll. Vi har ofta använt uttrycket “sagostad”. Avslappnande miljö, intressant shopping och bra restauranger.
  • Ocala National Forest – ett mycket stort barrskogsområde norr om Orlando. Detta är Floridas hästdistrikt. Men besöjarna kommer framförallt för naturupplevelser, bland finns det massor av källor att svalka sig i och här snorklar man i helt annan undervattensmiljö än i havet.
  • St Augustine – USA:s äldsta stad, kräver egentligen övernattning, men kan i fungera som en låååång dagsutflykt. Massor av aktiviteter utan att vara turistfälla.
  • Parker och aktiviteter nordväst om Orlando är bl a Silver Springs, Homossassa och Weeki Wachee Springs. Det är i detta område man hittar aktiviteter med manatees.
  • Orlando är rikt på sjöar, finna massor av kanotaktiviteter samt airboats och annat. Organiserat äventyr: Boggy Creeks Airboat Rides.
  • Christmas – en liten stad med intressant historia inte långt från Orlando. Detsamma gäller för Sanford. Både platserna har en dos svenskhistoria.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Comments are closed.