Floridas nudistparadis bygger framtidens samhälle

1
1851

Floridas nudistparadis ska nu också bli ett teknik-Mecka.
Pasco County, känt som hela USA:s nakenbadarcntrum, blir Floridas första “connected city”.
Fast mest synligt, till en början, blir en jättelik swimmingpool: The Crystal Lagoon.

Floridas nudistparadis, guide miami beach
©GETTY IMAGES

“The nudist capital of the world”

Det är verkligen ingen överdrift att kalla Pasco County för ett nudistcentrum. Ingen annanstans i hela världen finns så många hotell och andra anläggningar för sol och bad utan kläder. Floridas turistorganisation, Visit Florida, kallar området för “The Budist Capital of The World”.

Det är allt från familjehotell till mer “adult-only-resorts” och klubbar. Dessutom hotell som enbart riktar sig till gay-publiken samt hela bostadsområden där nudism uppmuntras.

Det senare avspeglar sig i en populär dokusåpa med fastighetsmäklare och deras (nakna) klinter i huvudrollerna. För resten av USA har Pasco blivit synonymt med nakna människor. Och allt detta inom 1,5 timme från Orlando eller Tampa.

När vi läser om enorma The Crystal Lagoon, och går på djupet om varför man börjat bygga denna enorma “badbalja” på åkermark i nära nog ingenmansland, förstår vi att detta enbart är en liten del av framtidens Pasco County.

Floridas nudistparadis
©GETTY IMAGES

Floridas nudistparadis bygger samhälle med “ultra-wifi”

I Floridas nudistparadis förbereds för ett högteknologiskt samhälle, en s k “connected city”.
Detta är ett delvis delstatsfinansierat storprojekt som inte bara kommer att gynna tusentals invånare med ultrasnabb wifi i massor av nya bostadsområden. Framförallt är projektet för att locka teknikföretag att etablera sig i denna framtidsstad.
Naturligtvis omges alltihop av högsta nivå på energivänliga transportsystem och en miljötänkande på hög nivå. (Dock minst sagt motsägelsefullt att i fråga om det senare eftersom var det tänkt att den enorma swimmingpoolen skulle fyllas med vatten från Floridas känsliga grundvattensystem.)

Huvudort för projektet är Wesley Chapel, en liten ort ungefär där I 75 möter I 275 och där Premium Outlets öppnat ett stort lågprisvaruhus.

Det förbereds för ett 50-tal “connected cities” över hela USA och ytterligare en The Crystal Lagoon i Twin Creeks strax norr om St Augustine.

Slutligen är det viktigt att påminna om den amerikanska dubbelmoral som omger allt som har med lättklädda, halvnakna och nakna solbadare.
Den frigjordhet som präglar strandlivet i de flesta europeiska länder, t ex att textilbadare och nudister t o m kan samsas på samma strand, finns inte i USA. Inte ens de allra yngsta springer nakna på stranden.
Topless är enbart på ett fåtal stränder i Florida, exempelvis vid South Beach och i Key West. Samtidigt blir det så mycket mer av nakenhet på de ovan nämnda nudistresorterna. Med fokus just på nakenheten istället för naturlighet.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

LÄS MER: Epcot får helt nya attraktioner

1 COMMENT

Comments are closed.