Topplista Florida Rambler: åtta platser att utforska

1
2732

Topplista Florida Rambler betyder förslag från de kompetenta bloggarna om intressanta utflyktsmål för 2018.
Åtta platser att utforska (och som vanligt med Florida Rambler) med tonvikt på naturnära upplevelser.

Videon beskriver # 2 på topplistan: Berömda Sugar Mill Restaurant i De Leon Springs. Restaurangen är känd för sina pannkakor.

Topplista Florida Rambler
©VISIT FLORIDA

Topplista Florida Rambler – åt alla väderstreck

Här är riktigt bra inspiration i form av något vi kallat Topplista Florida Rambler.
Sajtens bloggare, som marknadsför sin sajt med orden “Gateways to the Authentic Florida”, är extremt kompetenta Florida-journalister och prickar vanligtvis rätt med sina tips om utflyktsmål.

De är noggranna och har detaljrika beskrivningar av sina äventyr i Floridas natur. Inte sällan betyder det camping och verklig närkontakt med vildmarken.

Denna lista har Florida Rambler sammanställt som åtta önskningar inför året 2018, platser de gärna vill återvända till.
Kommentarerna är en mix av vad de skriver och fakta från oss på Florida.nu.

1. Cayo Costa

Om det gick att köra bil hade uppleelsen inte blivit detsamma. Nu krävs en båttranport och belöningen blir 15 kilometer oörda naturstrander. Som Sanibel, men utan civilisation. På Cayo Costa, som ligger längst ut bland de många öarna utanför Fort Myers kan man hyra en plats att campa eller en liten övernattningshydda.

2. De Leon Springs

Den historiska parken är känd för sina pannkakor på Sugar Mill Restaurant. Men här finns så mycket mer: De Leon Springs tar oss tillbaka till slaveriet och tiderna då Florida var befolkat av olika indianstammar. Också till 50-talsturism i form av baby-elefanter på vattenskidor. Parken är perfekt för svalkande bad sommartid.

3. Canaveral National Seashore

Vi hyllar denna natursköna strandremsa även på sidan på Floridas stränder på östkusten. Norra entrén erbjuder många sköna vyer medan södra entrén (från Titusville) tar oss direkt till Merritt Island National Wildlife Refuge. Eldora är en spökstad som ligger på insidan av den smala ön.

4. Fort Clinch, Amelia Island

Nordöstra Florida glöms ofta bort, det är ju en bit att köra. Så när ni planerar ett besök i (nästan obligatoriska) St Augustine, lägg in en extra dag för en tur till Ameila Island, som inte liknar övriga kusten. Ta sikte på Fort Clinch (bilden ovan) som är ett ovanligt välbevarat fort från inbördeskriget.

Topplista Florida Rambler
©VISIT FLORIDA

5. Cedar Key

Trots hård konkurrens kanske den plats på västkusten som erbjuder mest “Old Florida”. Bra fiskrestauranger, mycket natur och en hel del kultur på ön som har en lång Florida-historia. Räkna med drugt 2,5 timmars körning från Clearwater Beach till Cedar Key (bilden ovan).

6. Pigeon Key

Visserligen är Seven Mile Bridge en av höjdarupplevelserna på resan till Key West. Krydda denna berömda bro med ett besök på Pigeon Key och upplevelsen blir total. Ta med snorklingsprylar, vattnen här är rika på färgrikt marint liv. Ön spelade en viktig roll vid byggandet av Overseas Railroad och under senare år varit center för marin forskning och utbildning. På grund av att gamla Seven Mile Bridge är i dåligt skick går det inte längre några bussturer till Pigeon Key, man är hanvisad att ta en utflyktsbåt från Marathon.

7. Manatee Park, Fort Myers

Tack för tipset. Orange River nära Fort Myers är nämligen något vi missat. Här finns stora möjligheter att se manatees och floden är inbjudande för en kanottur. Orange River är en del av Great Calusa Blueway.

8. Ten Thousand Islands

Ett av våra favoritområden i sydväst är Ten Thousand Islands. Tyvärr ett område som många besökare missar. Har man sitt basläger i närheten ska man definitivt besöka både Everglades City och Chokoloskee samt fundera allvarligt på att ta en båttur med guider från Everglades National Park – detta är ett annat Everglades än det du ser längre österut!

LÄS MER: Massor av fler utflykter i hela Florida

1 COMMENT

Comments are closed.