Margaritaville Orlando hjälper Disney utöka västerut

2
2361

Margaritaville Orlando – en jättelik satsning som öppnade under 2019.
Utan egentlig koppling till Disney World blir Jimmy Buffett-konceptet en del i hur sydvästra och västra delen av Disney-området kommer att utvecklas.

Sedan premiären har denna resort kännetecknas av kampanjpriser, riktigt låga priser för perfekt familjeboende strax intill Disney-området.

Margaritaville Orlando – projekt som inte liknar något annat i Orlando

Läget, på Highway 192 intill betalvägen 429, spelar Disney World i händerna eftersom detta område är som skräddarsytt för en framtida expansion, som en ny entré till parkerna och nya hotell.

Margaritaville är ett koncept som andas väldigt mycket Florida. I Jimmy Buffetts anda handlar det om exotiska miljöer och tropiska drinkar. Margaritaville är långt mycket mer än en restaurangkedja.

Vad vi nu ser i Orlando är ett bostads- och nöjesområde som inte liknar något vi sett tidigare. Grunden är 1 000 bostäder. Sedan tillkommer 300 time share-lägenheter. Lägg till ett storhotell och en jättelik vattenpark och bilden klarnar.

Naturligtvis finns ett shoppingområde och vattenparken är inte bara för nöjes skull, med paddle boards och snorklingsmöjligheter. Här finns tillräckligt utrymme för rejäla simturer. Den aktive besökaren/invånaren kan också ge sig ut på långa vandringar i den vilda Florida-naturen. Området har sin egen vattentaxi.

Margaritaville Orlando, Orlndos nyheter 2018
©MARGARITAVILLE

Nu ganska öde – men det händer saker snabbt i denna del av Orlando

För att lokalisera Margaritaville Orlando är det enklast att beskriva läget som cirka en kilometer sydväst om Animal Kingdom (fågelvägen). Det handlar om 15 minuters körtid till Disneys entré. Kolla kartan här intill.

Vi har flera gånger tidigare haft anledning att skriva om “Disney West”, d v s nya hotellområden och en ny entré eftersom det börjar bli trångt vid huvudinfarten, kring Disney Springs och även inne på området.
Med nya Margaritaville ser vi något som lyfter ett ganska trist område och Walt Disney World Resort får automatiskt draghjälp åt ett helt nytt väderstreck.

Sedan tidigare finns ett Margaritaville i Orlando, som restaurang på City Walk hos Universal.

Margaritaville Resort Orlando

Det självklara Key West-temat är tydligt på resorten som bjuder på en uppsjö av aktiviteter, många av dem kopplade till vatten och natur. Här finns också stugor eller villor med från ett till åtta sovrum.

Margaritaville Orlando
©MARGARITAVILLE

JIMMY BUFFETT/MARGARITAVILLE

  • Jimmy Buffett föddes 1946 i Mississippi.
  • “Margaritaville” skrevs 1977.
  • Första Margaritaville-butiken öppnades 1985 (Key West).
  • Buffetts fans kallas “parrotheads”.
  • Cheeseburger in Paradise är en restaurangkedja Buffett driver parallellt med Margaritaville-konceptet.
  • Buffetts årsinkomst är cirka 36 miljoner dollar (enligt Forbes 2015).
Margaritaville Orlando, margaritaville fort myers

2 COMMENTS

Comments are closed.