Everglades Holiday Park – genvägen till alligatorerna

1
4011

Everglades Holiday Park – se vildmarken nästan utan att behövs lämna stan!
Familjeäventyret som, i ordets rätta bemärkelse, ligger nära till hands under en semester i Fort Lauderdale.
Lämpligt att kombinera med det (obligatoriska?) besöket på Sawgrass Mills eftersom outletshoppingen ligger nära Everglades Holiday Park.

Everglades Holiday Park med TV-kändisars vilda äventyr 

Räkna lite extra tid motorvägarna (I 595 och I 75), men det ska inte ta mer än max en timma att köra från stranden i Fort Lauderdale till bästa närliggande vildmarksäventyr i Everglades. Inte mer än 50 km till Everglades Holiday Park.

Vi talar här inte om själva nationalparken (närmaste officiella entré är Shark Valley, cirka 1,5 timme från Fort Lauderdale) men väl om Everglades-området med allt vad det innebär i form av alligatorer och andra exotiska djur, fåglar och växter.

Alligatorer i sovrummet eller i garaget

Trots att Everglades Holiday Park inte ligger i samma område där de flesta Everglades-attraktioner är belägna har man här skapat en fullskalig attraktion med lika många (om inte fler?) ingredienser än konkurrenterna vid Tamiami Trail lite längre söderut.

Dessutom känns Everglades Holiday Park i tiden med sitt “Gator Boys Alligator Rescue” som är ett populärt tv-program på Animal Planet. Alligator-experter har gjort tv-nöje av allehanda situationer där djuren hamnat i en swimmingpool, i någons trädgård, i ett garage eller t o m i ett – sovrum.

Alligatorer, Everglades Holiday Park, Fort Lauderdale.
©EVERGLADES HOLIDAY PARK

Hyr en båt eller fiska i Everglades

Det är alltid lika fascinerande att i detta område se den slående kontrasten mellan civilisation och vildmark – på ena sidan vägen stora bostadsområden, på den andra Everglades oändliga vidder.

Moderna airboats gör entimmes-turer hela dagen. Alligatorshow ingår. Man kan hyra sina egen båt eller enbart fiskeutrustning. Parken erbjuder allt som har med Everglades att göra. Självklart får man chans till närkontakt med alligatorer, riktigt nära om man vill!

Everglades Holiday Park startade i blygsam skala 1982. Idag är den genvägen till ett Everglades-äventyr för den som inte vill åka hela vägen ner till nationalparken. En lämplig utflykt (om det blir tid över…) i samband med besöket på Sawgrass Mills outletcenter i samma trakter eller så beställer man upphämtning på hotellet.

LÄS MER: Bästa platserna att se alligatorer i naturen

LÄS MER: Hitta strandhotell i Fort Lauderdale

1 COMMENT

Comments are closed.