Bra att veta om priserna – flyg, hotell och hyrbil

5
4013

Inte bara besökarna – även priserna i Florida åker berg och dal-bana!
Här presenteras fakta som är bra att veta om priser – flyg, hotell och hyrbil.

Priserna varierar mycket. Det finns mycket att spara på att göra rätt val. Följ oss på Florida.nu och du får de bästa tipsen.
Vi förklarar hur prissättningen fungerar på hotell, biluthyrning och flygstolar.

Också priserna i Florida åker berg och dal-bana – läs våra tips!

Nästan alla som bjuder ut sina tjänster, vare sig det är rum, hyrbilar eller flygstolar och gör detta över Internet, jobbar oftast efter samma princip – “tillgång och efterfrågan”.

Bli inte förvånad om du ser ett kanonpris en dag för att nästa dag se att det priset är helt bortblåst, som om det aldrig hade existerat.

Ser du ett lågt pris som du kan acceptera – slå till, missa inte tillfället.

Bra att veta om priser, Die Preise in Florida fahren Achterbahn, Prices go up and down
©PIXABAY

Bra att veta om priser: Flygresan till Florida

Flyget är känt för att kanske ha det mest komplicerade och ett väl utvecklat system som reglerar priserna ned i minsta detalj. Alla känner till det men få vet eller förstår hur det fungerar i detalj.
Gör man en Internet-undersökning hittar man många olika förslag och teorier som många “besserwisser” sitter hemma och fantiserar ihop.

En utsliten tumregel är att bäsa flygpriset hittar man cirka 21 dagar före avresan och på en tisdag eller onsdag. Detta ska i alla fall gälla inrikes här i USA, förmodligen gäller det annorlunda på internationella turer där undersökningar i Sverige ofta visar att man ska vara ute flera månader i förväg.

Mig veterligen finns det inget bevisat men mitt forslag ar att boka så fort ni har bestämt er och framför allt när ni ser ett pris som är acceptabelt – slå till omedelbart. Logga inte ut från den sidan med förhoppning att komma tillbaka om någon timme och hitta samma pris igen.

Bra att veta om priser, Preise fahren Achterbahn in Florida, Prices go up and down
©PIXABAY

Flygplatser med bra rutter till Florida

Stora flygplatser i Florida med bra förbindelser till Sverige:

  • Miami
  • Fort Lauderdale
  • Orlando
  • Tampa
  • Fort Myers (oftast flyg via Tyskland)

Bästa flygplatserna att landa på i USA

Åker man direkt från Sverige så är de bästa flygplatserna att flyga in via följande:

  • Chicago
  • Newark (New York)
  • Washington DC
  • Atlanta

Åker man från andra platser i Europa så finns det flera alternativ. Det finns direktflyg från England och Tyskland. Iceland Air kommer efter sommaren 2015 att landa på Orlando International, inte som tidigare i Sanford.
Kom ihåg att flygrutterna och tiderna ändras hela tiden.

Norwegian flyger direkt från Skandinavien till Fort Lauderdale varje dag. Flygen avgår från Stockholm, Köpenhamn och Oslo och det går därmed att komma till Florida med deras lågprisflyg varje dag, speciellt som de numera också flyger till Orlando.

SAS flyger sedan en tid direkt till Miami från Köpenhamn och Oslo, tre avgångar i veckan från respektive flygplats och i maj 2017 blev det klart med avgångar även från Stockholm

Florida.nu har valt att inte arbeta med flygresor. Anledningen är ganska enkel: Flygrutter ändras hela tiden, priserna ändras i stort sett dagligen.

Går du helt vilse i flygdjungeln, tveka inte att kontakta oss. Skriv till info@florida.nu. Kanske våra erfarenheter kan vara till hjälp.

Bra att veta om priser, Preise fahren Achterbahn in Florida, guide south beach
©PIXABAY

Bra att veta om priser – tips om hur hotellbranschen fungerar

Den här industrin är inte lika automatiserad som flygindustrin.
Bokningsföretagen, till exempel Booking, har i regel fått tilldelat sig ett visst antal rum för ett visst hotell och sedan sätter de sina priser därefter.
När dessa är sålda finns det inte mer att tillgå för dem. Men dessa bolag kan justera sina priser på samma sätt som flygbolagen, känner de av en stor efterfrågan kan de höja priset i halvlek utan förvarning.

I och med att Booking och deras konkurrenter säljer slut på rummen behöver detta inte innebära att hotellet är helt utsålt, men du lär knappast få rummen billigare genom att kontakta hotellet direkt. De känner mycket väl till åt vilket håll marknaden går.
Nu har du missat “reatåget”.
Priset regleras nu helt och hållet av hotellet och de kan i stort sett sätta sitt eget marknadspris enligt efterfrågan.

Ovan gäller inte alltid de mindre privatägda hotellen. De kör ofta med fasta priser genom säsongerna och bara om det är speciella evangemang i området kanske de utnyttjar efterfrågan till deras fördel.

Bra att veta om priser, Preise fahren Achterbahn in Florida, Prices go up and down
©PIXABAY

Bra att veta om att hyra bil i Florida – extremt billigt

Denna industri verkar vara lite mer stabil i sitt prissättande. Visst ändras priserna men då är det mera på grund av säsongerna och inte lika snabbt och dramatiskt som inom flyg- och hotellindustrin.

Deras fördel är att de kan skifta tillgången på ett helt annat sätt vid behov. Till exempel ett bilbolag kan ganska lätt justera sitt “lager” av bilar mellan två närliggande flygplatser/städer.
Detta är givetvis helt omöjligt inom hotell och flygindustrin.

Så sammanfattningsvis: Hyrbilar finns “alltid”, inte lika bråttom med bokningen som för till exempel hotell. Dessutom är hyrbilar extremt billiga i Florida eftersom det är stor konkurrens om miljoner besökare – och de flesta behöver hyra bil (resten kör själv från annan del av USA).

GUNNAR HEDQWIST

LÄS MER: Gör rätt val av prisvänligt hotell i Florida

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

5 COMMENTS

Comments are closed.