Jurassic Park-attraktion är första nyhet efter Covid-19

0
1228

Jurassic Park-attraktion är första nyhet efter Covid-19 i Florida – Universals VelociCoaster, en berg och dal-bana som är både aggressiv och ondskefull.

Raptors (egentligen Velociraptors) präglar denna nya Jurassic Park-attraktion i Orlando. Mycket hög fart, fritt fall, upp-och-ned och lång tids känsla av viktlöshet är bara några av ingredienserna.

©UNIVERSAL ORLANDO RESORT

Jurassic Park-attraktion
©BLOG.UNIVERSAL.COM

110 km/tim och viktlöshet i ett överraskande åk-äventyr

Universal Orlando Resort vann kampen om att lansera den första nya stora åk-attraktionen i Florida sedan delstaten återgått till mer normala omständigheter efter Covid-19-pandemins värsta tid.

VelociCaster är ett adrenalinhöjande äventyr som byggs på platsen för Triceratops Encounter (dinosaurie-modeller som inte setts på över tio år).

Denna nya Jurassic Park-attraktion lär ge de övriga pulshöjande Universal-åken stor konkurrens.
Den sortens konkurrens saknas verkligen inte på Islands of Adventures, ofta kallad “världens mest teknologiska nöjespark”.

Jurassic Park-attraktion som kanske flyttar till Epic Universe

Inom Islands of Adventures utgör Jurassic Park ett eget område. Det växer nu stort med VelociCoaster och det är inte alls omöjligt att temaområdet flyttar till Universal Orlando Resorts fjärde park, Epic Universe, om vilken vi hittills endast vet att Nintendo World ska utgöra en del. Sådant kan man bara gissa om.
Tampa Bay Times, som provåkt denna nya Jurassic Park-attraktion, ifrågasätter dock om detta filmtema kan mäta sig med Universals koncept med Harry Potter.

Som allt nytt inom Universal omges Raptor-åket med en rad filmrelaterade detaljer. Allt från fantasifulla maträtter och drycker till souvenirer. Samt det numera obligatoriska “äventyret-före-äventyret”, d v s aktiviteter under väntetiden i kön.
VelociCoaster blir med säkerhet en attraktion som kräver expresspass, möjligen (som vanligt) med undantag för ensamåkare.

Tappa inte bort värdesaker i denna Jurassic Park-attraktion

Precis före ombordstigningen bjuder Universal på förvaringsskåp för dina lösa föremål. Det finns annars stor risk att du har tappat allt du har med dig när åket är över. Det finns en skröna (?) om en dam som blev av med sin peruk under den långsamma rullningen över Jurassic-sjön.

“Aggressiv och ganska ondskefull” är Tampa Bay Times sammanfattning av VelociCoaster.
Vi vet åtminstone att det går snabbt – på 2,4 sekunder nå 110 km/tim.
Mycket tid “i luften”, mycket upp-och-ned och ett 80-gradersfall efter att vagnen nått upp till 50 meters höjd. Dessutom den där långsamma rullningen som verkar gå ner i sjöns djup.

För att göra åket extra dramatiskt sitter åkarna mycket enkelt (men givetvis säkert) fastspända.