Golf i Florida – över 1 000 banor att spela på

1
5319

Golf i Florida – med över 1 000 banor att välja mellan är delstaten det golftätaste området i hela världen.

De områden som har flest golfbanor är Orlando och Naples, men man hittar möjligheter att spela överallt.

golf i florida, play golf in florida
©VISITSARASOTA.ORG

Trots att många banor är privata finns det många som är öppna för greenfee-spel.

Här har vi koncentrerat oss på Orlando, Miami/Fort Lauderdale samt Tampa/Sarasota.
De presenteras i den ordningen på denna sida, och i sammanställningen finns också en specialskriven artikel om de bästa banorna i sydöst.

Att tänka på:

  • På praktiskt taget alla banor kör man golfbil, du kan alltså inte välja att själv gå banan.
  • Vissa banor har en klädkod som t ex inte tillåter att du spelar i en T-shirt.

GUNNAR HEDQWIST

BRA GOLF-LÄNKAR:

10 golfbanor i Orlando som är öppna för alla

Tips om tio av de mer kända och populära golfbanorna i Orlando-området.
Alla är öppna för allmänheten.

Vi länkar till klubbarnas hemsidor som är mycket detaljrika och lättnavigerade.

GOLF I ORLANDO

Orange County National

16301 Phil Ritson Way
Winter Garden, Florida 34787

Strax nordväst om Disney. Enligt mångas uppfattning är detta ett av de bättre golfkomplexen i Orlando-området. Två 18-hålsbanor, en 9-håls bana, driving range, klubbhus, golfskola, hotell, restaurant och golfaffär. De två 18-hålsbanorna heter “Panthers Lake Course” och “Crooked Cat Course”.

Southern Dunes Golf and Country Club

2888 Southern Dunes Blvd
Haines City, FL 33844

Cirka 30 minuter sydväst om Orlando. Ta I4 till Hwy 27 och kör söderut.
Banan, som öppnades 1993,  har varit rankad som # 6 i Florida av Golf Digest.

Champion Gate Golf Club

1400 Masters Blvd
Champions Gate, Fl 33896

Beläget cirka 10 minuter väster om Disney på I4 exit 58. Syns tydligt från motorvägen
Här finns två 18-hålsbanor, International Course och National Course. Båda designade av Greg Norman och här handlar det om “world class golf”.

Celebration Golf Club

701 Golf Park Drive
Celebration, FL 34747

Belägen stax söder om vägkorsningen I4 och Hwy 417. Mycket nära Disney-området.
Varje sida på deras hemsida har en bra och beskrivande videofilm. Dessa ger en bra överblick över hela anläggningen, de olika banorna och anläggningens övriga service. Banan öppnades år 1996.

Harmony Golf Preserve

7251 Five Oaks Drive
Harmony, FL 34773

Belägen cirka 35 minuter öster om Disney längs Hwy 192.
Banan är designad och byggd runt två sjöar och “wetlands”. En förutsättning när banan byggdes var att bevara naturen med dess rika djurliv och växtlighet. Inga hus eller andra byggnader kan byggas längs banans utkanter. Banan byggdes år 2002.
Videon på deras hemsida ger en bra överblick av banan och anläggningens övriga service.

Royal St. Cloud Golf Links

5310 Michigan Ave.
St. Cloud, FL 34772

Belägen cirka 45 minuter sydöst om Kissimmee. Ta hwy 192 till St. Cloud, sväng höger på Michigan Ave. och kör söderut några kilometer.
Banan beskrivs som en typisk “links course” med “rolling hills” och en öppen natur. Den är ritad och konstruerad för att återspegla en typisk skotsk golfbana med stenbroar, träinklädda bunkrar och även en gammal engelsk telefonkiosk finns att beskåda för att ytterligare understryka golfens ursprung. Banan öppnades 2002.

Highlands Reserve Golf Club

500 Highlands Reserve Blvd.,
Davenport, Florida 33897

Belägen cirka 15 minuter från Disney-området. Ta I4 väster ut och kör norrut på Hwy 27. Banan ligger bara ett par kilometer efter avfarten från I4.
Kanske inte har det mest typiska av “Florida-design”, sådant som du annars hittar här i staten. Den är en av de högre belägna banorna i Florida och erbjuder en viss utsikt över närliggande landskap. Fairways kantas av både barrträd (pines) och citrusväxter. Landskapet påminner ibland om vad du ser i Carolina-staterna och ibland om vad som finns här i Florida.
Banan öppnades 1996.

Metro West Golf  Club

2100 S. Hiawassee Rd.
Orlando, FL 32835

Man kan nästan säga att den här golfbanan ligger “mitt i stan”.  För att ge en något närmare beskrivning så ligger den några kilometer norr om Universal Studio.
Detta är ytterliggare en golfbana av mycket hög klass. Banan är byggd runt små sjöar, lummiga lundar, skogspartier och stora öppna gröna ytor. Den är ganska kuperad och erbjuder både krävande och utmanade spel.
Banan öppnades 1987.

Hunters Creek Golf Club

14401 Sports Club Way
Orlando, FL 32837

Detta är ytterligare en bana som ligger mycket centralt. Den är belägen strax norr om Kissimmee längst Hwy 441 men söder om toll road 417.
Banan slingrar sig runt 13 sjöar och erbjuder med dess fem tees en utmaning för nybörjare såväl som för den mer erfarna golfspelaren. Golf Digest utsåg den till en av de 75 bästa banor i landet år 1990 och här har spelats många stora championships som US Open, Qualifier och PGA-tävlingar.
Banan öppnades 1986.

Eagle Creek Golf Club

10350 Emerson Lake Blvd.
Orlando, Florida 32832

Banan ligger strax sydöst om Orlandos International Airport. Kanske man kan beskriva det som helt i utkanten på Orlando-området. Golf Digest har gett banan 4,5 stjärnor. Deras websida beskriver banan som “en unik europeisk design med state-of-the-art amerikansk teknologi”. Den här banan är en 18-hålsbana men skiljer sig från de flesta andra i Orlando-området då den är en par 73-bana. Deras strikta “dress code” bör observeras och finns att läsa om på deras websida.
Banan öppnades 2004.

Spela golf i Miami och Fort Lauderdale: 8 populära banor

Länkar till åtta av de mest välkända och mest populära golfbanorna i området Miami/Fort Lauderdale. Alla är öppna för allmänheten.

GOLF I MIAMI

Doral Golf Resort & Spa

4400 N. W. 87th Ave.
Miami, Florida 33178

Doral är beläget strax nordväst om Miami International Airport, kanske max 5 minuter med bil. Om man drar ett kors där två vägar mötes (Hwy 826 och Hwy 836) så ligger flygplatsen i 4:e kvadraten och golfanläggningen i 2:a kvadraten.

2012 firade den här anläggningen sitt officiella 50 årsjubileum. Den består av fem (5) 18-håls banor, alla med sin egen karaktär. The Blue Monster banan påstås vara en av USA’s absolut mest berömda banor. Ända sedan år 1961 så har den varit värd till PGA Tour tävlingar. Anläggningen erbjuder givetvis all service som kan tänkas, från 4 Diamond hotell till barnaktiviteter. Första banan öppnades 1961.

Shula’s Golf Club

7601 Miami Lakes Drive
Miami Lakes, Florida 33014

Don Shula’s Golf Club ligger norr om Miami International Airport cirka 15 minuters körning. Från flygplatsen, ta hwy 826 och kör norrut, efter korsningen Hwy 826 och Hwy 924 tag nästa avfart mot Miami Lake Drive. Infarten ligger på andra sidan Miami Lake Drive.
Shula’s är känd som en av Miami’s bättre Championships Golf Courses. The Senator Course är en 72 par bana som är lättspelad i början men utmaningarna kommer ju längre fram i spelet man kommer. Anläggningen erbjuder också en driving range, practice area, pro shop. Strax intill ligger Shula’s Hotel, Hotel Indigo och den välkända restaurangen The Original Shula’s Steak House. Restaurangen är definitivt känd som en av Miami’s bättre “upscale” restauranger. Banan öppnades 1962.

Miami Beach Golf Club

2301 Alton Road
Miami Beach, Florida 33140

Den här golfbanan ligger mitt på Miami Beach och på gångavstånd till den världsberömda beachen. Avståndet från Miami International Airport är cirka 30 minuter med bil. Från flygplatsen, ta Airport Expressway (112) och kör österut mot Miami Beach. 112:an ansluter sig till I 195 som går ut till beachen. Omedelbart efter sista bron, kör söderut på Alton Road och du ser golfanläggningen på höger sida.

Miami Beach Golf Club går tillbaka i tiden ända till 1923 då den först öppnades. 79 år senare (år 2002) fick den en grundlig $10M facelift och är idag en av de bäst ansedda golfbanorna runt Miami. Givetvis har dess centrala läge en stor fördel men den här 18-hålsbanan har mycket att erbjuda både till en nybörjare såsom till den mer erfarne golfspelare. Anläggningen har också en driving range, restaurang så väl som en pro-shop.

Miami Shores Country Club

10000 Biscayne Blvd
Miami Shores, FL 33138

Namnet “Miami Shores” är kanske lite missvisande då Miami Shores inte ligger direkt på kusten utan inne på fastlandet. Enligt deras websida ligger anläggningen cirka 15 minuter från Miami downtown, Fort Lauderdale och från  Miami Beach.  Från centrala Miami, kör norrut på Hwy 1 (Biscayne Blvd), efter att du har passerat korsningen Hwy 1 och NE 96th Street, håll ögonen öppna för banan på vänster sida.
Miami Shores är ytterliggare en Championship 18-håls, par 72, bana med ett subtropiskt inslag av natur och djuriv (!). Den är också en av de mer prisvärda banorna i Miami. Banan genomgick en betydande renovering 2011. Driving ranch, pro-shop, tennis och restaurang finns också på området.

Crandon Golf Key Biscayne

6700 Crandon Blvd.
Key Biscayne, Florida  33149

Crandon Golf ligger nere på ön Key Biscayne, cirka 15 – 20 minuters bilväg från Miami. Från Miami, kör I 95 söderut, tag avfart 1A och kör mot Key Biscayne (Hwy 913). Efter att du har passerat andra bron svänger vägen till höger och golfanläggningen ligger strax till höger om vägen.

Crandon Golf Key Biscayne är en championshipbana som ligger på en paradisö men ändå nära en millionstad. Den beskrivs som det perfekta tropiska alternativet till civilisationen. Den här 18-hålsbanan är ansedd som en av de vackraste, men mest svårspelade par 72 banan i Florida. Både Golf Digest och Golfweek har gett banan mycket höga betyg. Golf Digest håller den som en av de 75 bästa banorna i hela USA.

GOLF I FORT LAUDERDALE

Inverrary Country Club

3840 Inverrary blvd.
Lauderhill, Florida 33319

Inverray Country Club ligger nordväst om Fort Lauderdale, ungefär 30 minuter med bil. Lättast att beskriva är att köra norrut på I 95 till avfart 31A, sväng vänster på väg 816 och passera över Ronald Reagan Turnpike, ta andra avfarten till höger på Inverrary, fortsätt cirka en kilometer och klubben ligger på höger sida. Inverrary har två 18-håls banor, The East Course (par 72) och The West Course (par 71). The East Course är den “berömda banan” där 15 PGA och LPGA tävlingar har spelats genom åren och där champions såsom Jack Nicklaus, Johhny Miller, Lee Trevino, Tom Kite, Hale Irwin and Tom Weiskopf tävlat. The West Course är något mer lättspelad och år 2008 genomgick den en grundlig förbättring för att lyfta upp den till championship-standard.

Jacaranda Golf Club

9200 West Broward Blvd
Plantation, Florida 33324

Jacaranda ligger cirka 30 minuter väster om Fort Lauderdale International Airport. Kör västerut på 595 och tag avfart 4. Sväng höger på South pine Island Rd. och sedan omedelbart vänster på N New River Canal Rd (som går parallellt med 595). Golfbanan ligger på höger sida av New River Canal Rd. Infarten till klubb-byggnaden är lite svår att hitta då den ligger mitt i området. Här kommer en GPS bra till hands.
Jacaranda har två 18-håls banor, båda par 71. Även här heter banorna The West Course och The East Course. Hela anläggningen har genomgått en grundlig $10M ansiktslyftning där både fairways, tees, greens och intilliggande grönområden har blivit påkostade. Som de flesta andra golfbanor så erbjuder Jacaranda 5 sets av tees.

Bonaventure Country Club

200 Bonaventure Blvd.
Fort Lauderdale, Florida 33326

Bonaventure ligger cirka 15 minuter väster ut från Fort Lauderdale. Kör mot Naples på I 535, sväng av på avfarten Western Road och fortsätt en kort sträcka på Hwy 84. Sväng vänster på Bonaventure Blvd. Golfanläggningen ligger på vänster sida.
Bonaventure Country Club är en halvprivat 36-håls anläggning som består av två 18-håls banor. The East Course är en par 72 bana och där finns också den omskrivna och något svåra bemästrade #3 Waterfall Hole. The West Course är en par 70 bana men trots det inte helt lättspelad. Alla golf carts är utrustade med GPS avstånds system. Pro-shop, driving range och restaurang finns på området.

golf i florida
©VISIT FLORIDA

Bra golfbanor att spela i Miami och övriga sydöstra Florida

Det duggar tätt med golfbanor i Miami-området, precis som i övriga Florida.
Vi får hjälp av golfentusiasten, och erfarne Florida-besökaren, Fredrik Levan som frikostigt och proffsigt delar med sig av sina erfarenheter från sydöstra Florida.

Här kommer Fredriks lista med bästa banorna i södra Florida där hänsyn tagits till skick, prisvärdhet, tillgänglighet, service med mera. Enbart banor som spelats finns med.

spela golf Florida

Crandon Golf at Key Biscayne

är ett måste att spela. En prisvärd bana i underbar miljö. Under rundan kommer ni att träffa på alligatorer, leguaner, tvättbjörnar och olika fåglar. Banan är ganska tuff och håller alltid hög kvalité, passar bäst för spelare med lågt och medel hcp men även spelare med högt hcp kan njuta av banan om man väljer en lättare tee.

Normandy Shores Golf Club

är idag sannolikt den bästa banan att spela. Bra greenfee, lätt att få tid, trevlig miljö och i otroligt bra skick. Ligger väldigt bra på Miami Beach vid 70:e gatan.

Miami Beach Golf Club

är enastående bra men tyvärr ganska dyr. Läget är utmärkt på South Beach vid Alton road – 23:e gatan.

Emerald Hills

kan starkt rekommenderas, en riktig pärla som ligger i Hollywood. Kan vara en aning för svår för spelare med högt hcp.

Doral Great White Course

är en fantastisk skapelse av Greg Norman. En helt unik bana där man i stället för ruff har sand (wasteland). Som golf entusiast måste man besöka någon av dom 5 banorna på Doral och då är detta den bästa och trevligaste. Passar alla hcp.

Doral McLean Course

ligger en bit ifrån övriga banor på anläggningen men man körs dit med shuttlebus. Fantastisk bana som totalrenoverades för några år sedan.

Country Club of Miami

är en gammal klassisk bana med 36 hål som ligger i Miami Gardens och har en väldigt prisvärd greenfee. Passa på att spela båda banorna samma dag. 36 hål i golfbil är inte speciellt jobbigt med lunch emellan i deras mysiga restaurang.

PGA National

ligger 2 timmars resa från Miami i West Palm Beach, en sagolik anläggning med 4 banor där man givetvis väljer Champions Course, kan vara svår med högt hcp.

Hillcrest

ligger granne med Emerald Hills i Hollywood, lite billigare och inte riktigt samma kvalité men en trevlig upplevelse.

International Links

ligger precis intill flygplatsen, ser inte så intressant ut men väl ute på banan får man en fin runda, en aning hög greenfee på grund av sitt perfekta läge.

Doral Blue Monster

är en av Floridas mest kända banor och det tar man betalt för. Självklart är det bra skick och avslutningshålen är spektakulära men för övrigt är det en ganska ordinär golfbana, välj hellre någon av dom två ovanstående alternativen på Doral.

Doral Golf Course

är ett prisvärt alternativ på anläggningen, samma skick som övriga banor på Doral men lite tråkigare layout. Vill man besöka Doral men inte lägga för mycket pengar är detta perfekt.

Hollywood Beach Golf Resort

är en mycket prisvärd lågprisbana i skön miljö. Trevlig atmosfär och layout en halvtimmes resa norrut från Miami South Beach.

PGA National General Course

är en mycket trevlig bana i West Palm Beach som man kan spela istället för den mer berömda och dyrare Champions Course.

Boca Greens

är en bra bana uppe i Boca Raton som är ok om man är i dom krokarna.

Miccosukee GC

hittar man i Kendall Lakes i sydvästra Miami, banan har 27 hål och är väl värd ett besök, strax intill har Miccosukee-stammen sitt stora kasino.

Emerald Dunes Golf Club

i West Palm Beach är en underbar skapelse men oerhört dyr.

Jacaranda GC

har två riktigt bra banor och greenfeen är överkomlig, klubben är belägen i Plantation cirka 5 minuter från Sawgrass Mills Mall.

Key West GC

är den sydligaste golfbanan i USA. Är du golfare och vill besöka Key West måste du ta med golfbagen och besöka denna pärlan. Ok greenfee med trevligt klubbhus, ett blint par 3 hål ”The Mangrove hole” är lysande.

Miami Shores Country Club

ligger vid US 1 – 100:e gatan, ok bana men lite i dyraste laget jämfört med vad man får på andra banor i samma prisklass.

Doral Red Course

är lite kortare och enklare, självklart håller även denna bra kvalité.

Miami Springs

ligger strax norr om flygplatsen, billig och lättspelad bana för medel och högt hcp. Mycket lämplig bana att starta sin golfresa på då den är väldigt snäll.

Grand Palms Resort

innehåller tre helt ok niohålsslingor, anläggningen finns i Pembroke Pines (norra Miami), cirka 45 minuter från Miami Beach. Vill ni inte spela alla tre slingorna väljer ni Grand och Royal.

Palmetto Golf

hittar man vid 152:a gatan i södra Miami, en billig kommunal bana för medelgolfare och högre hcp. Skapligt skick trots priset och trevlig miljö.

Palm Aire Country Club

hittar man cirka en timme norrut från Miami i Pompano Beach. Här finns tre 18-håls banor i typisk 60-tals country club style, lite i dyraste laget.

Orangebrook

ligger i Hollywood och har 36 hål, ganska ok bana som kan vara bra att besöka en dag man vill spela 2 rundor för ett riktigt bra pris.

Biltmore Golf

ligger fantastiskt vid Biltmore hotel i Coral Gables, efter ombyggnad för några år sedan är den nu ganska dyr att spela, absolut inte värd pengarna.

Inverrary GC

finns strax norr om Ft Lauderdale och har två trevliga 18-håls banor. Mysig anläggning, ok greenfee.

Keys Gate Golf Club

är sista banan på Floridas fastland innan träskmarkerna tar vid. Inget vidare skick men det kostar därefter, för dom som skall ner till Key West och har klubborna i bilen är det ett bra stopp efter en timmes bilkörning från Miami. Efter golfen har man sedan 2,5 – 3 timmars resa över Florida Keys till Key West.

Killian Greens

ligger vid 104:e gatan i södra Miami, billig att spela men väldigt trång och skicket på banan är inte vidare bra. Ok för medelgolfare och högre hcp utan stora krav.

Ocean Breeze GC

i Boca Raton har 27 hål, billig greenfee men skicket var oerhört dåligt för några år sedan. Förhoppningsvis har det blivit bättre.

FREDRIK LEVAN

Spela golf på västkusten: 10 populära banor i Tampa och Sarasota

Tips på tio av de mer kända och populära golfbanorna i Tampa/Sarasota-området.
Alla är öppna för allmänheten.
Vi beskriver inte banorna och deras karaktär utan anger istället deras websidor.
Samtliga websidor är mycket detaljrika och lättnavigerade.

GOLF I TAMPA

Belleview Biltmore Golf Club

25 Belleview Boulevard
Clearwater, Florida 33756

Banan ligger centralt i södra delen av Clearwater, cirka 25 minuter från Tampa International Airport. Från Tampa, kör hwy 60 västerut till Clearwater, tag vänster på Fort Harrison och kör cirka 2 kilometer söderut, tag höger på Belleview Boulevard.
Detta är en av de mera välkända och äldsta golfbanorna i Florida. Den ligger mycket vackert med utsikt över Clearwater Bay och Clearwater Beach. En 18-håls, par 71 bana.
Banan öppnades 1925.

Lake Joviat Golf and Country Club

12900 Lake Jovita Blvd.
Dade City, Florida 33525

Dade City ligger cirka 60 minuter norr om Tampa International Airport. Tag avfart 285 och kör öster ut (höger) på hwy 52. Efter ett par kilometer sväng till vänster på Lake Joviat Blvd. Kör cirka 1 km och anläggningen ligger på höger sida.
Lake Joviat erbjuder två championship golfbanor, North Course och South Course. Båda är 18-håls, 72 par banor. De är omgivna av små sjöar, dammar, dalgångar och kullar med frodig grönska. Golf Digest har rankat South Course bland “top 10″. North Course är betydligt mer kupperad jämfört med South Course.
Banorna öppnade 1999 och 2004.

Saddlebrook Golf Resort

5700 Saddlebrook Way
Wesley Chapel, FL 33543

Saddlebrook ligger cirka 45 minuter norr om Tampa International Airport. Kör I75 norrut till avfart 279. Kör höger på hwy 54, efter någon kilometer sväng till höger på Service Road och sedan till vänster på Foxhunter Rd.
Saddlebrook är ett större resortkomplex som bland annat består av två 18-håls banor, Palmer Course (par 71) och Saddlebrook Course (par 70). Båda banorna är designade av den legendariska golfspelaren Arnold Palmer. Här finns också huvudkvarteret för Arnold Palmer Golf Academy, kanske en av världens förnämsta golfskolor. Båda banorna har nyligen genomgått en omfattande renovering.
Området har också hotell, European Style Spa, restauranger och 45 tennisbanor.

Fox Hollow Golf Club

10050 Robert Trent Jones Pkwy
Trinity, Florida 34655

Fox Hole ligger cirka 45 minuter nordväst om Tampa International Airport. Ta toll road 589 norrut och sväng västerut (vänster) på hwy 54. Efter ett par kilometer sväng vänster på Trinity Blvd. Anläggningen ligger strax på vänster sida.
När ni loggar in på websidan så ser ni tre banor, Crumpin Fox Hole, Fox Hollow Golf Club och Fox Hopyard Golf Club. Klicka på Fox Hollow Golf Club, det är den som ligger i Trinity, de andra två ligger inte i Florida. Banan är en par 71 med 5 sets av tee:s. Websidan påstår att de är en av Tampa’s mest populära golfbanor. Klubbhuset har både bar och en “upscale” restaurang.
Banan öppnades 1994.

Innisbrook Resort and Golf Club

36750 U.S. Highway 19
Palm Harbor, FL 34684

Innisbrook ligger nordväst om Tampa International Airport i Palm Harbor, cirka 40 – 45 minuter. Den absolut enklaste, men kanske inte den kortaste vägen, att köra dit är att ta hwy 60 och köra väster ut till Clearwater. Kör norrut (ta höger) på hwy 19 cirka 10 – 12 miles. Håll utkik efter deras skylt på vänstersidan av vägen.
Innisbrook har länge varit ansedd som en av USA:s förnämsta golfresorter. En anläggning med fullständig service, förutom de fyra golfbanorna så finns det hotell, restauranger, barer, spa, swimmingpooler, tennisbanor och specialaffärer för golf och tennis. Dessutom ligger anläggningen nära till grekisk inspirerade Tarpon Springs.

GOLF I SARASOTA

Bobcat Trail Golf Club

1350 Bobcat Trail
North Port, Florida 34286

North Port ligger cirka 30 minuter söderut på I75. Ta avfart 179 och kör söder på North Toledo Blade Blvd, efter ett par kilometer sväng vänster på Bobcat Trail.
Bobcat Trail är en av sydvästra Floridas bästa golfbanor som är öppen för allmänheten. Den har fått 4 ½ stjärna av Golf Digest och är ett “måste” för alla golfspelare som besöker den här delen av världen enligt GD. Men Bobcat är ett “golf community” som är starkt bebyggt med privata bostadshus och därmed kanske inte den mest natursköna anläggning trots sitt goda rykte.
Banan öppnades 1998.

University Park Country Club

7671 The Park Boulevard
University Park, Florida 34201

Anläggningen ligger i nordöstra hörnet av Sarasota. Från I75 (avfart 213) kör västerut på University Parkway, sväng höger på The Park Boulevard.

Detta är ytterliggare ett “golf community” med ett stort antal bostadsvillor som omger banorna. Det är en “upscale” 27-håls anläggning (18 + 9) som byggdes under tidigt nittiotal. Golfacademy, full service, pro shop, 11 tennisbanor, fitness center, restaurang, café och bar finns på området.

The Preserve Golf Club at Tara

7310 Tara Preserve Lane
Bradenton, Florida 34203

The Preserve ligger norr om Sarasota, uppe i Bradenton. För att ange läget något annorlunda så ligger den i tredje kvadranten av krossningen mellan motorvägen I 75 och Hwy 70.

Banan har smeknamnet “The Crown Jewel of Golf in Bradenton”. 18-håls banan, par 72, är insprängd mellan 52 stycken små sjöar, träddungar och ibland dubbla rader av bostadshus. Vägar och gator är dragna tvärs och kors genom området. Deras speciella “driving aqua range” är anlagd med tanke på att kunna praktisera och därmed vara bättre förberedd att undvika alla vattenhål ute längs alla fairways.
Banan öppnades 2001.

Imperial Lakewoods Golf Club

9680 Buffalo Road
Palmetto, Florida 34221

Imperial ligger kanske inte direkt i Sarasota utan en bit norr om staden. Kör I75 norrut, passera avfarten till I 275 och ta nästa avfart (229) så ligger anläggningen på höger sida. Cirka 30 – 40 minuter norr om Sarasota.

Imperial är enligt deras websida inbäddad bland 16 sjöar, majestätiska lönnar, stora ekar, svajande palmer och kuperad terräng. Men tittar man närmare så hittar man en del gator och vägar som skär igenom området och kantas av bostadshus. Trots att vi har förflyttas oss utanför storstadsområdet så är det fortfarande ont om mark och bostäder finns med i bilden. 18-håls bana, par 72.
Banan öppnades 1987.

Waterlefe Golf & River Club

1022 Fish hook cove
Bradenton, Florida 34212

Ligger norr om Sarasota, kör norrut på I 75 och ta avfart 220A, kör österut på hwy 64 och efter någon kilometer sväng vänster på Upper Manatee River Rd. Sväng vänster på Waterlefe Rd. och du är inne på området.

Waterlefe Golf & River Club beskrivs som en “luxury golf course” belägen på södra sidan av Manatee River. Igen, detta är en tätbebyggd golfbana med många gator och vägar som korsar genom området. Trots bebyggelsen så begränsas varje bana av någon form av vattensamling, sjö, damm eller del av floden. Även den här anläggningen har full service i form av restaurang, bar, pro shop och swimmingpool. 18-hål, par 72.
Banan öppnades  1987.

1 COMMENT

Comments are closed.