St Augustine på topplista – alltid bland de bästa

0
2153

St Augustine på topplista – igen!
Inte nog med att St Augustine är USA:s äldsta stad. Den är också alltid i topp på allehanda listor.
Nyligen blev St Augustine utsedd till världens mest romantiska plats och dessutom finns staden med på listan över världens mest exotiska resmål.

St Augustine på topplista
©VISITSTAUGUSTINE.COM

St Augustine på topplista: Slår ut Paris som kärleksmetropol

Mest romantiska staden – en utnämning St Augustine ska vara stolt över!
Det är bustle.com som valt att glömma Paris och andra kärleksmetropoler och istället gör en lista över kärleksstäder som man bör se innan de blir alltför populära. St Augustine ligger på första plats.

Bustle.com skriver att det finns en massa vackra platser som bara väntar på att bli upptäckta. Dessa platser kommer inte att försvinna, men sajten uppmanar oss att njuta av dem innan alla andra också hittar dit.

2015 firade St Augustine 450 år, den äldsta staden i USA.
Vilken härlig hyllning mitt i firandet!

Stadens gamla spanska koloniala charm, dess atmosfär och vackra vyer gör det den till en perfekt plats för att njuta av en romantisk semester.

“St Augustine är min favorit som romantiska stad. Det är under radarn när det gäller trend, erbjuder 1500-tals-arkitektur lika självklart som en lokal, och färsk, meny av fisk och skaldjur. Området har sandstränder som även i dagsljus är helt kärleksframkallande. Det finns tillräckligt med natur, historia, andlighet, och allmän lycka att göra även att det kallaste hjärtat känner något “, säger livsstilexperten Bryce Gruber.

Övriga platser på topplistan:

 • Paso Robles, Kalifornien, USA
 • Galena, Illinois, USA
 • San Sebastian, Spanien
 • Galway, Irland
 • Sedona, Arizona, USA
 • San Miguel de Allende, Mexiko
 • Santo Domingo, Dominikanska republiken
 • Philadelphia, Pennsylvania, USA
 • Edinburgh, Skottland
 • Lake Como, Italien
St Augustine på topplista, guide st augustine
©VISITSTAUGUSTINE.COM

National Geographic: Bland de 20 mest exotiska resmålen

“Ett resmål man måste se.” 
Det är National Geographics reseredaktörer som placerat St Augustine på listan över de 20 mest exotiska destinationerna i världen.
Florida.nu kan inte annat än samtycka.

När det välkända mediahusets experter skapar en topplista är det en toppnyhet i turistkretsar. Listor är populär läsning. Och det blir inte sämre av att National Geographic är en mycket välkänd, omtyckt och – inte minst – respekterad förmedlare av nyheter som har med resmål att göra.

Nu jublar man förstås i lilla St Augustine längst upp i nordvästra Florida. Nyheten når dem samtidigt som staden förbereder sig för att fira 450-årsjubileum 2015. St Augustine är ju faktiskt USA:s äldsta ännu bebodda stad, enbart det är skäl till ett besök. Dessutom var det 2013 exakt 500 år sedan Florida upptäcktes av spanjorerna, och mycket talar för att det var just i området kring St Augustine de först steg iland.
”Ganska stort för en liten stad på 13 992 invånare. Troligen det mest betydelsefulla erkännandet vi någonsin har fått”, säger borgmästare Joe Boles till lokaltidningen The St Augustine Record.

Gunnar Hedqwist: “Helt fantastiskt för oss”

Gunnar Hedqwist, ena halvan av Florida.nu, som driver populära piratskeppet Black Raven är förstås också helnöjd över utmärkelsen:
”Helt fantastiskt för en liten stad som den här och för oss som jobbar inom turistbranchen. Staden har ju inte mer än 14 000 invånare men besöks av uppemot fyra miljoner turister varje år. Och mer kommer det att bli med en utnämning som den här plus att det kommande jubileet.”
Mellan 20 och 30 redaktörer har jämfört ett par hundra platser för att kunna göra listan som kallas ”Best of the World 2013 list”.

Enligt Keith Bellows, chefredaktör för National Geographic Traveler, letade man inte efter nästa nya, heta turistdestination.
Istället har man lagt fokus på platser som kan attrahera resenärer som söker äkthet och kultur.

St Augustine kvalificerade sig tack vare ”känslan för karaktär samt förståelse för sådant som är värt att bevara”.

Visserligen har staden flera turistattraktioner, typiska för Florida, men man har också gjort kraftfulla ansträngningar – och lyckats väl med dem – för att bevara den ursprungliga karaktären staden. Dessutom känns historiens vingslag tydligt, inte minst tack vare fortet Castillo de San Marcos som sätter sin prägel på stadskärnan.

20 MEST EXOTISKA RESMÅLEN

 • Förutom St Augustine är följande resmål på listan: Krim-halvön (Ukraina), Marseille (Frankrike), Raja Ampat (Indonesien), Ravenna-provinsen (Italien), Great Bear Rainforest (Kanada), Malawi, Quito (Ecuador), Bagan (Burma), Cape Breton (Nova Scotia), Uganda, Hudson Valley (USA), Thessaloniki (Grekland), Grenada, Bodö (Norge), Valparaiso (Chile), Missouri River Breaks (USA), Memphis (USA), Kyoto (Japan), Jerash (Jordanien).

Hitta bland St Augustines aktiviteter: