Florida.nu – den största svenska guiden om Florida

Allt om Florida från Florida.nu, den svenska Florida-sidan som varit en Florida-guide med svenska experter i USA sedan 2006.

  • Personliga tips om de mest prisvärda hotellen i Florida.
  • Orlandos nöjesparker, alla andra Orlando-nöjen samt biljett-tips.
  • Hyrbilar med kvalitet och med avtal som ger dig alla viktiga försäkringar på köpet.

Floridas bästa stränder, restaurangtips, utflykter, populära aktiviteter, frågor och svar om Florida-resan, billigast lågpris-shopping och – inte minst – de bästa platserna att besöka i Florida.
Florida.nu är din resguide inför resan till en semester i Florida.
Vi bor här – så vi vet vad vi pratar om!

SÖK BLAND ÖVER 20 000 HOTELL I FLORIDA

  • Med hjälp av en av världens största sökportaler för hotell kan söka efter boende i Florida (och hela världen). Enbart i Florida över 20 000 hotell.  
  • MISSA INTE kampanjer med specialpriser som finns för hela Florida. 
Booking.com

AKTUELL VALUTAKURS – SÅ MYCKET ÄR DOLLARN VÄRD NU

SEK - Swedish Krona
USD
7,9541
EUR
9,9140
  • De mest populära platserna (just nu) bland våra läsare. Det finns många fler. Klicka dig vidare – hitta din drömplats i Florida!

FÖRE RESAN: En Florida-guide med många små (men viktiga!) detaljer inför resan. Planera rätt med våra tips för en lyckad Florida-resa. Dessutom fakta om visum, inresebestämmelser, ESTA, kontanter/kreditkort med mera.

FAVORIT-HOTELL I FLORIDA: På varje varje favoritplats har Florida.nu valt ut en grupp favorithotell i olika prisklasser. Gå inte vilse i hotelldjungeln, se till att du bor på ett prisvärt hotell med rätt läge.
Eftersom nio av tio Florida-resenärer besöker Orlando har vi ägnat extra stort utrymme åt favorithotell i Orlando.
Vad våra läsare läser mest om dessa ämne visas nedan.

HYRA BIL i Florida – viktigt att göra rätt val. Hyrbilar är billiga i Florida. Satsa på en kvalitetsuthyrare. Slipp onödiga kostnader. Välj en firma där alla viktiga försäkringar ingår. Läs också om vägar och trafik samt studera informationen om Floridas tullvägar extra noga, speciellt för dig som landar i Miami eller i Fort Lauderdale.

MEST POPULÄRT i Florida – d v s vad ni som besökare helst väljer att läsa om. Här är de artiklar ni gillar bäst, baserat på senaste dagarnas besök.

Booking.com  

SHOPPING-TIPS: Tomma resväskor gäller för resan till Florida. Det gäller förstås speciellt om outlet-shopping står på schemat. Sådant finns det massor av i Florida.
Klicka dig till all shoppinginformation genom läsarns val (nedan) bland våra bästa tips om shopping i Florida.

   

FLORIDAS BÄSTA STRÄNDER – det finns hundratals vackra sandstränder längs en kust som är nästan 3 000 kilometer lång. 1 300 kilometer stränder – i norr, i söder, i öst och i väst och i alla miljöer, stadsstrand såväl som öde naturstrand.

   

EVERGLADES: Ett område som sträcker sig över hela södra Florida och långt upp mot Orlando. Läs om Everglades – om allt från alligatorer och airboats till själva nationalparken och utflykter i området.

HUR ÄR VÄDRET I FLORIDA? Vanligaste frågan vi får handlar om vädret i Florida. Svaret får du här. Bland annat i form av väderstatistik från flera olika platser i hela delstaten. Kolla soltimmar, genomsnittstemperatur m m och läs om oväder i Florida.

Booking.com

FLORIDA.NU – svensk guide online sedan 2006

Florida.nu berättar det resebyrån inte känner till eller inte vill tala om.
Experter på prisvärda hotell, hyrbilar med kvalitet och gratis försäkringar, biljetter till Orlandos parker, utflykterna, stränderna – och mycket mer.

115 miljoner besökare varje år kan inte ha fel – de väljer Florida!
Hundratusentals svenskar har heller inte fel – de väljer Florida.nu!
Din Florida-guide på nätet sedan 2006.
Florida.nu är alltid på plats. Florida.nu är alltid online.

GUNNAR HEDQWIST, grundare, ägare och VD, alltid på plats i Florida.
PETER SUNESON, chefredaktör med 38 års Florida-erfarenhet.

  • Speciellt till de tiotusentals svenskar som läser Florida.nu i mobiltelefonen: När du bokar hotell, hyrbil eller parkbiljett använd våra länkar.
  • Det blir varken billigare eller dyrare för dig att att göra din bokning via oss, men vi får in några dollar så att det blir fräsch information på största svenska Florida-sidan.
 
“rideways"