Billigast – inte alltid bäst.
Lokal Florida-skatt och andra dolda avgifter är alltid inkluderade i biljettpriserna hos Official Ticket Center.

Anledningen till att vi än en gång poängterar fördelarna med Official Ticket Center är ett Facebook-inlägg där läsaren menar att ”det är billigare att köpa direkt från parkernas websidor!”

skatt dolda avgifter biljetter orlando
©OFFICIAL TICKET CENTER
Booking.com  

”Varför köpa hos OTC när parkerna har billigare priser?”

Först och främst: Varken Florida.nu eller Official Ticket Center har naturligtvis monopol på att förmedla biljetter till Disney, Universal, eller andra parker och nöjen i Orlando.

Våra läsare gör sina egna val – numera dock allt fler som följer våra råd och beställer allt via en och samma pålitliga agentur.
(På annan plats i denna avdelning skriver vi utförligt om bluff och bedrägeri i Orlando. Det är illa nog att Orlando är en svår biljettdjungel även om man använder en auktoriserad agentur som OTC.)

LÄS MER: Expresspassen gäller nu också Harry Potter

Erica skriver på vår Facebook-sida:
”Varför rekommenderar ni folk att köpa biljetter på Official Ticket Center? Det är billigare att köpa direkt från parkernas websidor!” Och Björn fyller på. ”Jag blir också nyfiken på ett svar om detta.”

Skumma biljettförsäljare i Orlando

Det är ganska enkelt att svara:
Vi rekommenderar Official Ticket Center eftersom de är pålitliga. Tyvärr blir många svenskar lurade av skumma biljettförsäljare. Vi ser det som en service att guida svenska besökare till kunnig personal och till en agentur som har bra priser till massor av nöjen i Orlando, inte bara de stora parkerna.

Det var, efter mycket efterforskning på en marknad vi känner väl till, ett lätt beslut för oss att underteckna ett samarbetsavtal med Orlandos bästa biljettagentur.

Det går att spara EN dollar – priset blir extra lång kö i parken

Självklart kan du köpa biljett från respektive park som dock lägger på både lokala skatter och har andra dolda avgifter. I undantagsfall kan en biljett faktiskt t o m bli billigare den vägen.

Man kan alltså spara en ynka dollar på någon enstaka biljettvariant. Priset man då ofta får betala är – tid. Att köpa vid ingången till parken innebär att man riskerar att få vänta i en lång kö, vilket i sin tur innebär mindre tid i parken och ännu längre köer än tidigare på dagen. En ren dominoeffekt.

   

Nöjda svenska Florida-resenärer

Rent teoretiskt skulle Florida.nu kunna skriva ett samarbetsavtal med alla nöjesarrangörer i Orlando – från Disney ner till minsta restaurang eller minigolfanläggning. Men det säger sig självt att det inte är praktiskt möjligt. Därför ett samarbete med Official Ticket Center (OTC).
Samarbetet med OTC följer för övrigt precis samma riktlinjer som med våra två övriga partners (Rentalcars och Booking), d v s vårt informationsansvar gentemot våra läsare, som följer svensk publicistisk praxis, alltid sätts före affärsintresse.

Vi har daglig kontakt med nöjda svenska resenärer och är tacksamma för den positiva respons vi får beträffande såväl OTC som annan Florida-service.
Utan nöjda läsare skulle vi inte kunna driva denna informationsverksamhet.
Stort tack.
Vi har varit igång i 11 år nu. Med er hjälp kan vi fortsätta minst 11 år till!

PETER SUNESON

 
“rideways"
 
   
Booking.com