Florida – en stor delstat i USA, hitta rätt med våra tips

Områden Florida – guiden med svenska experter.
Ovärderlig hjälp när du planerar resan till Florida.
Florida är en stor delstat i USA. Inte EN destination, mer som ett helt land.
Här får du våra tips om de bästa områdena.

   

Områden Florida – genvägen till favoriter och alla andra platser

Områden Florida kan också illustreras av bilden ovan, d v s Florida-halvön som den ser ut från rymden. En utmärkt illustration av en delstat som är långt mycket mer än en enda semesterdestination. Läs denna guide, Områden Florida, och använd kartan för att hitta rätt.

På satellit-bilden kan vi bara ana den norra delen uppe till vänster, ett område som är nästan lika stort som de delar vi normalt besöker som turister.

I mitten lyser Orlando upp centrala Florida. En storstad som växer i alla riktningar.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Vi ser mycket tydligt att sydöstra Florida domineras av ett storstadsområde bestående av i första hand Miami och Fort Lauderdale. (Jämför med det öde, obelysta, gigantiska Everglades-området intill.)

Booking.com  

Östkusten i övrigt är en mix av småstäder, mycket är bebyggt men det finns också förhållandevis många strandavsnitt utan bebyggelse längs Atlanten.

På västkusten ser vi motsvarande storstadsområde runt Tampa Bay, där vi hittar favoritplatser som Clearwater Beach och Sarasota. Längre söderut utgör Fort Myers och Naples tillsammans ytterligare en ljust område som syns tydligt från rymdstationen.

Florida Keys och Key West (som vi räknar som en del av sydöstra Florida) är Floridas “svans”.

 
“rideways"
 
   
Booking.com