Florida.nu startades 2006 av Gunnar Hedqwist när han var hotellägare i Clearwater Beach i västra Florida.

En personlig reflektion (från Florida-redaktören): Undrar om Gunnar då hade minsta aning om vart det skulle bära av? Att Florida.nu skulle bli en stor online-publikation med tiotusentals svenska besökare varje månad?

Booking.com  
Gunnar Hedqwist, Florida.nu, svensk Florida-guide. Före resan till florida,
©MONICA HEDQWIST

Från hotellägare i Florida till piratskeppets ”big boss”

Ar 2000 hade Gunnar rest färdigt. Efter 27 år som anställd inom pappersindustrin var det år 2000 dags att sadla om. Gunnar hade rest färdigt efter att ha kuskat runt i mest hela världen. Dessutom hade hans fru Monica fått nog av allt regn och rusk in nordvästra USA. Hon ville flytta ned till solen och värmen. Till Florida, drygt 500 svenska mil åt sydväst.

Den 1 juni 2000 köpte de sitt första hotell på Clearwater Beach strax väster om Tampa. Det tog inte lång tid förrän många svenskar upptäckte pärlan på en av USA:s finaste stränder och det var inte ovanligt att höra mer svenska runt poolen än engelska.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

Med detta kom alla frågor om som en turist kan ha. Det var så Gunnar kom på idén att starta Florida.nu.

Nu har Gunnar och Monica sålt av sina hotell och driver en annan typ av turistverksamhet – ett skepp med live piratshow.
De har byggt upp den här unika verksamheten helt från grunden och piratskeppet finns i St Augustine på Floridas östkust.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

  • Mer information om Florida.nu:

Förutom Gunnars drivkraft att bygga upp olika verksamheter har han också varit mycket aktiv inom olika organisationer, framförallt inom olika handelskamrar, både lokalt och internationellt.
Han har bland annat suttit med i styrelsen för Swedish-American Chamber of Commerce i Miami. Han var också turistordförande for den lokala kammaren på Clearwater Beach och representerade då Clearwater på Tur-mässan i Göteborg.

   

”Så efter nästan 40 år i USA börjar man nästan känna sig hemma och känna till den här marknaden”, säger Gunnar.

Naturligtvis pratar Gunnar flytande svenska (värmländska). Men han är kanske lite sämre med det skrivna språket.
Det är då Peter har kommit rusande med rödpennan…

  • Gunnar Hedqwist är ägare av Florida.nu, företagets VD samt ekonomi- och marknadschef. Kontoret finns i St Augustine Florida.
 
“rideways"
 
   
Booking.com