Varje månad bokar massor av svenska Florida-besökare sin hyrbil genom Florida.nu och brittiska Rentalcars.
Därför är det viktigt att påminna om att Rentalcars inte ansvarar för det kontrakt som skrivs i Florida. 

Tyvärr händer det ibland att något går fel i nästa led, vid upphämtningen av bilen i Florida.
Därför en påminnelse om att kolla avtalet extra noga, detta gör vi på grund av en läsarfråga om dubbla kostnader.

Rentalcars ansvarar inte för det kontrakt som skrivs i Florida

Mia skriver och tackar Florida.nu för hjälp att planera Florida-resan, men beskriver också en tråkig erfarenhet beträffande att hyra bil:

Hej!
vi har varit på en fantastisk Floridaresa, där vi använde jättemånga tips från er fantastiska sida!
Jag skulle dock vilja informera er om att vi blev blåsta av Rentalcars och vi vet inte hur vi ska gå vidare.

Så här gick det till:
Vi hyrde en bil hemifrån Sverige, betalade i förskott 14 056 SEK.
När vi kom till Miami sa säljaren att man inte fick ha bagage i den bilen vi hade hyrt och att han hade en annan, mer lämplig bil, till samma pris. Min man frågade tre gånger och det var samma pris.

“Vi blev blåsta av Rentalcars, de är inte pålitliga”

När vi lämnade tillbaka bilen skulle de debitera skatter och tullar etc på kortet. Helt ok så klart. Men Alamo tog då ytterligare 11 432 SEK från vårt kort. Vi hyrde en GMC Yukon i 15 dagar till priset av 2 842 dollar. När jag nu tittar på Rentalcars hemsida vad priset är för att hyra denna bilmodell i 15 dagar så är det bara halva kostnaden.

Vi har mailkonverserat och även talat i telefon med dem. Men de hänvisar bara till ett påskrivet avtal där min man har skrivit på en “additional cost” på 85 dollar per dag. Så vi är torsk, det förstår vi, men vi vill informera er om att de inte är pålitliga. Ni talar ju ganska varmt om Rentalcars.

Om ni har något tips om hur vi kan gå vidare får ni gärna delge det! Vi har inget större hopp om att få tillbaka några pengar. Men tråkigt känns det, verkligen.

Vänliga hälsningar 
Mia

Booking.com  

Det skrivs två avtal, problemet ligger hos Alamo

Hej Mia
Det är en allvarligt anklagelse att anklaga Rentalcars för att “blåsa” er när jag ser att problemet är Alamo i Miami.
Rentalcars är världens största onlineportal för hyrbilar och lurar inte sina kunder. Det kan jag garantera.

Är det några tveksamheter beträffande Rentalcars roll i er tråkiga situation ska jag naturligtvis göra mitt bästa för att hjälpa till via mina kontakter i Manchester. Om de behandlat er felaktigt, via en bokning hos oss, påverkas ju också Florida.nu negativt.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

När man hyr en bil via Rentalcars och någon av deras leverantörer (i det här fallet Alamo) skriver man två avtal/kontrakt, ett för respektive företag.
Till exempel kan ju Rentalcars inte ta ansvar för legala frågor i de 167 länder de arbetar med.

När jag läser ditt email känns det väldigt tydligt att det är säljaren hos Alamo som fått er att skriva under ett avtal för en mycket dyrare bil.

Tyvärr finns det försäljare som har för vana att försöka prata bort kunden. Vad han informerar om muntligt före upphämtningen har ju inget värde, det är vad man sedan undertecknar som gäller.

Det är alltså Alamo ni ska bråka med, inte Rentalcars.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

Som sagt: Rentalcars kan jag gå i god för och i de fall det är uppenbart att de gjort fel har jag direktkontakt med ansvarig personal på huvudkontoret..
Däremot är det omöjligt för mig som representant för Florida.nu att påverka enskilda agenter/säljare för hyrbilsföretag på olika platser i hela Florida. Det är bland annat därför vi valt att samarbeta med en internationell onlineportal och inte med enskilda biluthyrare.

PETER SUNESON

   

FAKTA: Rentalcars förmedlar 7 miljoner hyrbilar om året

  • Rentalcars är världens största onlineportal för biluthyrning och förmedlar hyrbilar på 47 000 platser i 167 länder, de arbetar på 40 språk.
  • Genom att jobba med alla de stora uthyrningsbolagen kan de erbjuda låga priser på alla biltyper.
  • Med ett flerspråkigt callcenter som är öppet 7 dagar i veckan kan de hitta de bästa priserna när du vill – överallt.
  • Huvudkontoret finns i Manchester, England, och där arbetar 1 200 personer dygnet runt. Bland personalen givetvis också en grupp svenskar som ser till att du får bästa servicen på ditt eget språk om du behöver hjälp.
  • Rentalcars startade i blygsam skala 2004 och några år innan Florida.nu kom in i bilden som partner hade de nått över 300 000 bokingar om året. Idag är siffran det dubbla – i månaden! D v s förmedlar Rentalcars otroliga 7 miljoner bilar årligen.
  • Sedan 2010 är Rentalcars en del av Priceline-gruppen där också Booking.com ingår.
 
“rideways"
 
   

Booking.com