Kartor Florida, och först vår egen interaktiva karta som tar dig till alla områden i Florida, varifrån du sedan kan klicka dig vidare till varje plats vi skriver om.

Motsvarande karta finns också på vår sida om OMRÅDEN så att du även där kan hitta din favoritplats.

Kartor Florida – långt mer än bara Google Maps

Kartor Florida är ett tema utan slut. Varje dag ser vi exempel på bra illustrationer som ger inspiration och som underlättar förberedelser för en resa till den stora delstaten Florida.

Kartor Florida
©Courtesy of the Special Collections Department, University of South Florida

Vi börjar med något riktigt gammalt. Så här såg Florida ut i början av 1800-talet.
Förutom namn som Pensacola, Saint Augustine, Jacksonville, Cape Canaveral, Tampa, Gulf of Mexico, Atlantic Ocean, St. Johns River, Lake Okeechobee och Tallahassee kan man se indianstigar och den tidens indelning i counties.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

Detta var innan Florida blev en del av USA och jag ser det som om kartan ritats efter att East och West Florida slagits ihop (1822).

Booking.com  

Google-kartan är naturligtvis din utgångspunkt för att planera Florida-resan. Du hittar varianter av denna på många av våra sidor.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Viktigt att komma ihåg: De tider Google ger dig från en plats till en annan är alltid beräknade utan stopp, i exakt den hastighetsbegränsning som gäller på rutten, utan köer. Tiden du ser kommer att stämma bra om det är endast motorväg.

Cykla i Florida, kartor florida
©FLACYCLIST.COM

Cykla från kust till kust, inspiration för dig som söker en aktiv Florida-semester.

   
 
“rideways"
 
   
   
Booking.com